BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


18. syyskuuta 2016

Lajin helppous viehättää


Edellisviikon  torstaina otettiin muutamat hypyt viikonloppuisia Kaken kisoja ajatellen. Kaisa kävi alkuun Geen selässä jonka jälkeen vasta itse kapusin selkään. Meidän tämänhetkinen ongelma lienee mun tekemättömyys.. Helposti menen sieltä mistä aita on matalin ja päästän Geen toisinaan liian helpolla.. Jos jokin asia ei suju ote pääsee  lipsumaan. Alusta alkaen mun pitäisi pistää se kunnolla töihin sen sijaan,että itse haaveilen selässä ja odotan,että joskos hevonen tuntuisi hyvältä tai joskos se ei olisi vaikka pohkeen takana, no kai se on jos asialle ei tee mitään. Toisinaan pelkään,että  Geen tulevan vahvaksi mun jäljiltä ja mun ratsastus ehkä onkin osittain liian siistiä tai kiltin näköistä. Vaikka en voi väittää olevani ihan alkeisratsastajan tasoinen, en osaa kuitenkaan korjata kaikkia hevosen virheitä joten siksi on hyvä,että selässä käy osaavampi ihminen joka laittaa hevosen alusta alkaen kunnolla töihin ja kertoo miten kaikkia ongelmia kannattaisi lähteä korjaamaan. Glitteri tosiaan kun ei ole mistään helpoimmasta päästä eikä kyllä anna mitään ilmaiseksi. Tottakai Gee osaakin hyödyntää nämä tilanteet erittäin hyvin jos kuski jää matkustelemaan.


Itse hyppäri sujui kutakuinkin aika kivasti muutamia kohtia lukuunottamatta. Aloitettiin hyppääminen tulemalla kahta pystyä muutamaan otteeseen kahdeksikolla jonka jälkeen siirryttiinkin melko pian tulemaan pienimuotoista rataa. Tuo päädyssä oleva sinivalkoinen okseri oli ihan selkeästi väärässä kohtaa sillä koko tunnin aikana en nähnyt tuolle esteelle varmaan kertaakaan kunnollista paikkaa, kerta toisensa jälkeen ajauduttiin melko juureen tai puolestaan liian kauas. Pitkillä lähestymisillä lähden helposti pidättelemään kauan ennen kuin näen mitään paikkaa ja tästä mun pitäisi päästä eroon. Samoin jostain syystä nypin kauheasti laukkaa pois aina kaarteissa vaikka päinvastoin mun pitäisi muistaa laukata kaarteiden läpi. Tämä korostuu etenkin oikeassa kierroksessa.Tuo on varmaan osittain pinttynyt takaraivoon,että otan laukkaa pois niiltä ajoilta jolloin Gee teki sitä,että ei tullut kunnolla takaisin ja kiikutti mua kuin märkää rättiä pisin kenttää.  Edelleen se on mulla jossain syvällä takaraivossa vaikka meno onkin ollut jo kauan puolet hillitympää. Nyt kun taas pitäisi sujua paremmin.. Geen kanssa on kyllä tullut melkeen kaikki vaiheet käytyä läpi.

 Estettä lähestyessä mulla on ihmeellinen tapa lähteä pumppaamaan kohti sitä estettä.. Ja tämä nyt korostui ainakin tämän viikkoisella hyppärillä sen verran,että alussa jouduin hyppäämään ilman jalustimia.En tiedä mistä tuo tapa on sitten juurensa saanut mutta jotenkin hahmotan sillä etäisyyksiä vaikkakin pitäisi vain muistaa istua. Tuo nyt ainakin pitää saada kitkettyä pois ja jos ei muuten niin jatkossa täytynee hypätä ilman jalustimia niin ainakin pysyy pylly penkissä :D

Loppuakohden meno alkoi paranemaan ja etenkin tuo viimeinen rata oli kokonaisuudessaan jo tosi hyvä, muistin ratsastaa ja etäisyydetkin löytyivät. Melko positiivisin mielin jäätiinkin odottelemaan tämän hyppärin pohjalta lauantain kisoja mutta melko turhautunein fiiliksin kilpailuista tultiin kumminkin takaisin..Kisoista kumminkin lisää ihan omassa postauksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016