BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


17. marraskuuta 2011

Viikon estetuntien saldo

Tiistai:  Tunti meni vähän niin ja näin.Verkassa Elli oli kamalan tahmea ratsastaa eteen,vertyi kumminkin paremmaksi laukkojen jälkeen. Alettiin tulemaan kolmea kavalettiä, ja päädyssä piti pysähtyä. Jälkimmäiset kaksi kavalettiä kottiin pystyksi ja pysähdykset jätettiin sikseen. Tän jälkeen vaihdettiin tehtävää kaarevalle pysty-okseri linjalle. Väliin  piti mahtua sujuvalla kolmella, joten toisessa päädyssä ennen estettä piti jo kunnolla ratsastaa eteen. Pari ekaa kertaa hypyt lähtivät liian kaukaan mutta uusiksi tultua toi tehtävä alkoi sujumaan suht hyvin. Alettiin seuraavaks tulemaan  jälleen toista kaarevaa linjaa pysty-okseri  väli oisko ollut kolmella taikka neljällä. Aluksi väli jäi liian pitkäksi ja jälkimmäiselle esteelle lähti liian kaukaa hyppy, joten tultiin saman tien uusiksi. Välissä näin jo että jää liian kauvaksi olin kumminkin itse lähdössä hyppyyn mutta Elli löikin ihan juuressa liinat kiinni, hyppäsi sivulle ja siinä samassa tipuin tyylikkäästi okserin väliin..... Siinä Elli taas juoksentelikin ympäri maneesia kamalalla vauhdilla ylimääräistä energiaansa pois. Kun poni saatiin kiinni takaisin selkään ja uusiksi.Lopuksi tultiin vielä rata.


Kaveltti-pysty, pysty, pysty-okseri linja  ja loppuun kaareva pysty okseri-linja.
Tää tultiin pari kertaa. Molemmilla kerroilla tuli kavaleteille pudotus kun Elli vilkuili missä opettaja seisoo juoksutuspiiskan kanssa :D Herra jestas oikeesti et Elli juoksi lujaa noissa linjojen välissä, kävi siinä mielessä jos se siinä vaiheessa ois vetäny liinat kiinni oisin lentäny komeesti esteiden toiselle puolelle, onneksi kumminkaan ei. Toisella kerralla sain jo ehkä pikkasen kontrolloitua sitä menoa ja paikat osuivat hyvin , tuli hyvät hypyt joihin oli hyvä lopettaa. Suht hyvä fiilis jäi tunnista vaikka Elli olikin taas jälleen vähän possu! :D

pikkanen possu <3 kuva kesältä
Torstai: Tän päivänen tunti meni tiistaiseen verrattuna ainakin hiukan paremmin,en sentään käynyt kertaakaan maneesinpohjalla x)  Tunnilla oli jokseenkin saman tyyppisiä tehtäviä kuin mitä tiistainakin, alkuun verkassa tultiin pitkältä sivulta puomin ja kolmen kavaletin linjaa molemmissa suunnissa. Tämän jälkeen puomi nousi pystyksi ja muutaman kierroksen jälkeen kavaletit koottiin yhdeksi pystyksi. Parin kierroksen jälkeen vaihdettiin tehtävää okseri-okseri sarjalle jota tultiin muutaman kerran peräjälkeen korottaen.  Pari ekaa kertaa Elli oli  kamalan taheman oloinen mutta alkoi  pikku hiljaa "heräämään" tässä tehtävässä kun kaaressa ratsasti kunnolla sujuvasti eteen, huomasi heti kun tuli sujuvammassa laukassa sisälle että oli huomattavasti helpompaa. Lopuksi tultiin vielä pariin otteeseen pieni muotoista rataa.


Eli aloitettiin suoralla linjalla pysty-pysty päädyssä ympyrä josta pysty-okseri sarjalle, jälleen toiseen päätyyn ympyrä josta viimeiseksi kavaletti-kavaletti ja pysty.  Toisella kerralla hypyt onnistuivat paremmin, laukka saisi kyllä pyöriä vielä hiukan tehokkaammin ennen estettä ja esteiden jälkeen.

Pedantissa on taas tulossa harkkakisat,joulukuun alussa. Ilmottautusin jo alustavasti Ellillä,voi kyllä olla että hevonen kerkii vaihtua. Luokkaa en vielä saa nähdä miten nyt tunneilla sujuu :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016