BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


21. elokuuta 2016

Kurainen kisapäivä Kuvat ©Hensku

Mulla olisi ollut vielä pari postausta julkaisematta ennen tätä kilpailupostausta mutta koska viime sunnuntaiset kisat ovat vielä sen verran hyvässä muistissa päätin poiketa järjestyksestä sen verran ja kertoa kuulumiset viime viikkoisten 2-tason kilpailuiden pohjalta.


 Tosiaan viikko sitten sunnuntaina lähdettiin Geen kanssa hyppäämään Artukaisiin aluekisoihin 90,-sekä 100cm luokat. Artukaisten kisoissa on lähes aina käynyt ihan älyttömän huono tuuri ilmojen osalta, sillä lähes joka kerta on satanut joko ennen kisoja paiskaamalla vettä tai itse kisojen aikana. Tällä kertaa päivä valkeni suht aurinkoisena ja sää näyttikin vielä aamusta melko lupaavalta. Kilpailuiden ensinmäiset luokat hypättiin auringonpaisteessa mutta kun olimme kävelemässä 90 luokan rataa saatinkin kuin saavista kaatamalla vettä niskaan.. Sen verran sokerista kyllä oltiin,että tuossa kohtaa radan kävely sai jäädä kesken ja odoteltiin autossa sen aikaa,että sade laantui. Tuon rankkasateen vuoksi 90 luokan alkamisaikaa kyllä onneksi myöhäistettiinkin ja sateen jälkeen kävimme kävelemässä radan loppuun. Sateen jäljiltä verryttely kentän pohja ei ollut ihan kaikista parhaimmasta päästä joten hypyt jäivät sen osalta melko vähäisiksi. Otin vain askellajit läpi sekä ihan muutamat hypyt pystylle. Gee kumminkin tuntui hyvältä joten luottavaisin mielin jäätiin kumminkin odottelemaan omaa vuoroamme.


Itse rata oli arvotelultaan 367.1. En nyt tiedä mitäköhän tuosta radasta pitäisi oikein sanoa.. Sarjalle kusin kaiken itse ihan totaalisesti josta napattiinkin puomi matkaan mutta muuten loppurata sujui virhepisteittä. Paikat ajautuivat melkoisen pohjaan kun lähdin kerta toisensa jälkeen sumplimaan ja nyppimään liikaa, itse taisin varoa märkää pohjaa enemmän kuin hevonen mutta onneksi esteet olivat sen verran pieniä ettei mitään suurta katastrooffia tullutkaan vaikka vähän lähelle ajauduttiinkin muutamalle esteelle. 


Tuon 90cm sekä meidän 100cm luokan välissä oli taitoarvostelu metri joten kenttä ehti siinä ajassa kuivua jonkun verran eikä ollut läheskään niin mutavelliä kuin tuossa aikaisemmassa luokassa. Metrissä verryttely olikin onneksi siirretty jo maneesiin joten sain verryteltyäkin jo paremmin kuin mitä edelliseen luokkaan. Metrin radasta mulla jäi itselle paljon parempi fiilis ja tuo rata olikin nyt kokonaisuudessaan paljon parempi ja tasaisempi. Metri oli myöksin arvostelultaan 367.1. Kaikki rullasi ihan suht kivasti uusintaan sakkaa mutta uusinnan toiselle esteelle otettiinkin sitten kielto. Jäin kaarteesta jo liikaa nyppimään ja lopetin ratsastamisen joka kostautui tuolle okserille, ei mitään kuin uusiksi yrittämällä yli. Toisteksi viimeiselle ajauduttiin melko pohjaan ja tuolta esteeltä tulikin puomi matkaan. Perusradalta 0 ja uusinnasta 15 virhepistettä, kiellon, puomin sekä aikavirheiden vuoksi. Aivan turhahan tuo kielto oli mutta kun kuski jää matkustelemaan niin noin siinä sitten käy.

Linkki videoon

Korvista jalkoihin oltiin kyllä molemmat niin kuski kuin hevonenkin miletin kuran peitossa eikä valkoiset housut olleet enään lähellekkään valkoisia tuon mutarallin jälkeen mutta pääasia ettei yhden yhtä hylysä otettu ja kaikenkaikkiaan radoista jäi kyllä suht positiivinen ja tyytyväinen mieli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016