BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. helmikuuta 2017

Valmennuksessa

Siitä on tovi jos toinenkin kun olen viimeksi kirjoittanut blogiin valmennuksesta postausta, tuo kerta taitaakin ajoittua syyskuun alkuun.  Viikko sitten maanantaina suunnattiin Ministerin kanssa Kärkkäisen valmennukseen joka olikin meidän ensinmäinen yhteinen valmennus. Anna on valmentajana jokseenkin mulle tuttu ennestään  sillä toissa kesänä osallistuttiin hänen valmennuksiin muutamaan otteeseen Glitterin kanssa jolloin pidinkin Annan valmennustyylistä todella paljon, niinkuin kyllä myös nytkin!


Ennen tätä valmennusta oltiin Ministerin kanssa  hypätty aikaisemmin neljä kertaa omistajan silmän alla kotimaneesilla. Ensinmäiset hyppykerrat oli aikalailla hakemista ja ensinmäisellä hyppykerralla suurin ongelma taisi piileä siinä,että tein aivan liikaa selässä.. Mitä vähemmän tein sitä paremmin se sujui. Aikalailla oli totuttelemista kun viimeisen reilun kahden vuoden ajan olen pelkästään hypännyt Glitterillä. Ensinmäisellä kerralla tuntui,etten nähnyt yhdellekkään esteelle minkään sortin paikkaa. En tiennyt, miten paljon pystyisin säätelemään laukkaa ennen esteitä tai mistä kohtaa olisi hyvä ponnistaa hyppyyn.Nyt kun ollaan kumminkin melkein joka viikko päästy ahkerasti hyppäämään alkaa homma vähitellen tuntua sujuvammalta ja samalla olen saanut varmuutta siihen omaan tekemiseenkin.  Kolmennella ja neljännellä hyppärillä hypättiin jo ihan  pienimuotoista rataa ja pikkuhiljaa kerta toisensa jälkeen alkaakin vain paremmin veljeta miten mun kuuluu ratsataa tuota hevosta tai milloin mun on parempi olla tekemättä yhtään mitään.

Itse valmennus sujui kaikenkaikkiaan todella kivasti! Aloiteltiin ravissa tulemalla ravipuomeja S kirjaimen mallisesti ja myöhemmin puomit korotettiin kavaleteiksi ja tultiin näitä kahdeksikolla tuon S kijaimen mallisesti. Kun kavaletti tehtävä sujui riittävän hyvin aloiteltiin pikkuhiljaa tulemaan tätä radan muodossa. Tuo tehtävän kulku näkyykin jokseenkin kokonaisuudessaan videolta sen verran hyvin joten ei siitä sen enempää. Ministeri oli kyllä yllättävän rauhallisen tuntuinen ja tehtävät rullasivat kivasti ilman mitään sen suurempia ongelmia. Kaikenkaikkiian meidän ensimäisestä valennuksestä jäi oikein hyvä fiilis, tästä on hyvä jatkaa!

Tällä viikolla estepäivä ostui keskiviikolle mutta harmiksi tuosta kerrasta mulla ei ole minkäänlaista materiaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016