BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


18. helmikuuta 2018

Vuoden ekat kunnon hypyt


Mulla on tällä hetkellä viime ajoilta kertynyt pitkästä aikaa niin paljon kivaa materiaalia etten oikein tiedä mistä tätä kaikkea lähtisi oikein purkamaan. Aikajärjestyksestä hieman poiketen aloitetaan nyt kumminkin eilisestä valmennuksesta kun asiat ovat vielä jokseenkin sen verran hyvässä muistissa! Tosiaan meillä oli Minkun kanssa eilen lauantaina hyppäri. Itselleni on kertynyt tässä miltein 3kk hyppytaukoa kun viimeksi olen hypännyt kunnolla marraskuun puolella. Toki ollaan treenailtu ahkerasti puomeilla ja kavaleteilla säännöllisesti mutta varsinaista ratatreeniä ei ole itselleni kertynyt nyt ihan hetkeen. Tunti meni kyllä kaikenkaikkiaan melkoisen kivasti tuosta omasta tauosta huolimatta. Pätkittäin kävin kyllä ehkä vähän hitaalla ratkaisujen osalta mutta homma rullasi muuten ilman mitään sen suurempia ongelmia!


Aloiteltiin verkkojen jälkeen tulemaan päädyssä olevaa kahta pystyä kavalettikorkeuksilla samaisella tehtävällä jota tultiin myös edellisellä tunnillakin! Tuo tehtävä näkyy melkoisen hyvin tuossa video pätkässä joten en ehkä edes yritä lähteä selittämään sitä :D Alussa kierrettiin tuo toinen este ympyrällä ja hetken päästä jatkettiin molemmat pystyt videon mukaisesti peräkkäin jolloin väliin tuli 4 laukkaa. Hyvä ja hyödyllinen tehtävä mutta ei ehkä ihan sieltä helpoimmasta päästä. Hetki taas meni ennen kuin itse tajusi jutun juonen ja aloin ratsastamaan.. ilman kunnon moottoria tehtävästä ei tullut yhtään mitään, kun saatiin moottori kuntoon tehtäväkin alkoin helpottua huomattavasi. Kaarteissa piti muistaa hyödyntää kaikki mahdollinen tila, helposti lähdin hätäisesti kääntämään liian aikaisin. Tämä tehtävä sujui tällä kertaa paljon paremmin kuin mitä viimeksi ja saatiin sujuvia pätkiä, Minkku tuntui loppua kohden hyvältä ja varsin terävältä! 


Melko pian lähdettiin tulemaan pienillä korkeuksilla rataa jota korotettiin aina sinne metriin saakka. Rata piti sisällään päädyissä olevat pystyt, sarjan sekä 4 askeleen linjan. Alussa lähdin vähän himmailemaan laukan suhteen jolloin parille paikat tulivat aavistuksen lähelle.. tässä radan tyngässä ei ollut ollenkaan sellaista väliä mihin olisi tarvinnut lähteä pidättelemään joten kun muisti sujua tarpeeksi hommakin lähti pelittämään koko ajan paremmin! Hyppäristä jäi kyllä todella hyvä fiilis ja tästä on taas pikkuhiljaa hyvä jatkaa. Kisakausi päästään luultavasti starttaamaan ensi kuun alussa kun kotitallilla on seurakarkelot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016