BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


22. elokuuta 2012

Eilinen ja tämänpäiväinen

Eilen kävin ratsastamassa diva,mentiin maneesissa vajaa tunnin verran. Mentiin tosi rennosti kun  itse oon tällä hetkellä ihan järkyttävässä flunssassa, ääni pois, kurkku kipeä,nenä tukossa ja aamulla oli jonkun verran kuumettakin.  Tallille oli kumminkin pakko päästä kun en ole nyt viikkoon edes käynyt, diva kyllä piristi päivää kummasti! :) 


Tehtiin melko pitkä käyntityöskentely. Vaihdeltiin usein suuntaa, taivuttelin hiaman ympyröillä sekä tehtiin pitkillä sivulla väistöjä. Ravissa jatkoin työskentelyä ympyröillä ja usein suuntaa vaihtaen, pitkillä sivuilla pyysin hiaman isompaa ravia ja lyhkäsillä sivuilla hidastin.Diva oli alusta tosi rennon ja mukavan oloinen.  Otin melko pian laukkaa, jatkettiin laukassa muutama kierros koko uraa pitkin jolloin pyysin taas pitkillä sivuilla hiaman reippaampaa laukkaa. Tämän jälkeen otettiin muutamat vaihdot, diva toimi kyllä tosi hyvin ja malttoi odottaa vaihdoissa. Käveltiin jonkun aikaa jonka jälkeen lähdin työstämään harjoitusravissa. D oli hiukan hätäinen ja reippaan oloinen laukkojen jälkeen mutta alkoi kumminkin loppuun päin kuuntelemaan paremmin.  Vaihtelin usein suuntaa ja otin vielä hiuka pohkeenväistöä. Diva oli kyllä ihan älyttömän hyvä loppuun päin! Hakeutui hyvin alas ja ravasi pyöreästi ja rennosi eteen. Loppuun ravailtiin vielä loppuravit eteen-alas. Jäi kyllä niin hyvä  fiilis tämänpäiväisestä! Harmi kun en sanut värkättyä ketään kuvaamaan :/


Kävin myös tänään liikuttamassa diivuskin. Käynnissä lähdin taivuttamaan keskiympyrällä kumpaankin suuntaan ensiksi kunnolla sisälle päin se sen jälkeen ulos. Jatkoin harjoitusravissa tehden aina päätyihin pääty-ympyrät ja keskelle keskiympyrän.Pitkillä sivuilla otettiin muttamat väistöt. Laukassa tein hiaman siirtymisiä kumpaankin suuntaan jonka jälkeen jatkoin samaa kuin ravissa,eli pääty-ja keskiymyrät  laukassa.Tämän jälkeen laukattiin vielä hiaman isompaa laukkaa koko uraa pitkin.Laukassa diva oli yllättävän hyvän oloinen, hyvin kuulolla ja laukkasi pyöreästi ja hyvin. Käveltiin muutama kierros jonka jälkeen jäin vielä työskentelemään ravissa. Otettiin jälleen pitkillä sivuilla väistöä ravissa ja vaihtelin usein suuntaa. Diva toimi loppuun päin taas oikein kivasti ja oli hyvin kuulolla koko ajan. Loppuun loppuravit eteen-alas. 


En saanut tänäänkään värkättyä kuvaajaa paikalle kun kävin jo sen verran aikaisin tallilla niin muut olivat vielä koulussa. Pistin kumminkin loppupuolella kameran maneesissa kuvaamaan joten alhaalla lyhkäinen kooste tästä päivästä!  :) Huomisen estetunti siirtyikin perjantaille joten palaillaan viikonloppuna!

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Etin itselleni vuokrahevosta ja asun vähän päälle kilometrin päässä artukaisista. Tiiätkö yhtään onko siellä yksityisiä joita mahollista vuokrata? Lähettäisin tallin omistajalle s-postia, mutta en tiedä sitä...Kiitos (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan varmaks osaa nyt sanoa mutta ei taida yksäreistä ketään ettiä vuokraajaa :/

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016