BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


1. lokakuuta 2017

Jännitystä lauantaihin


Tovi jos toinenkin on vierähtänyt siitä kun olen viimeksi raapustanut blogiin kotitreeneistä yhtään mitään. Ollaan kesän ja nyt tämän alkaneen syksynkin puolella hypätty melkeinpä vain kisoissa sillä niitä on ollut aika useana viikonloppuna lähes  peräkkäin, toki välissä ollaan treenattu kotosalla jos kisoista on ollut pidempi tauko mutta näiltä kerroilta ei ole kertynyt minkäänlaista materiaalia. Alunperin nyt viikonloppuna oli suunnitelmissa lähteä tänään sunnuntaina Saloon 2-tason kilpailuihin hyppäämään mutta vetoauton vielä puuttuessa skipattiin nämä kisat. Kun kilpailut jäivät välistä päätettiinkin hypellä eilen illalla ihan vain kotosalla Minkun omistajan silmän alla ja samalla aloitettiin hallikausi näin treenien muodossa. Tältäkään hyppykerralta mulla ei tosin ole kovin kummoista materiaalia tuon yhden videopätkän lisäksi joten ohessa pari Emman räpsimää kuvaa tältä päivältä kun kävin liikuttamassa Minkun kevyesti.


Minkku on ollut nyt todella hyvän tuntuinen ratsastaa ja sama moodi jatkui myöskin eilen! M oli alusta alkaen terävä ja liikkui hyvin omalla moottorilla eteen. Maneesiin oli kasattu kolme estettä.- Okseri, pysty sekä kavalettipysty joita tultiin nopeilla käännöksillä uusintateillä sekä pidemmillä teillä. Verkattiin alkuun pystyllä jonka jälkeen tultiin muutamaan otteeseen korotettuna kavaletti-okseri-kavaletti jumppana. Kun oltiin tultu tehävä pari kertaa pidemmillä lähestymisillä saatinkin tulla sama homma uusinta teillä, pystyltä okserille vasemmassa suunnassa oli vielä helpon tuntuinen mutta tuolta okserilta viimeiselle pystylle kaarre teki vähän tiukkaa vaikka hyvin siitä loppujenlopuksi suoriuduttiinkin. Sama homma tultiin myös toisesta suunnasta jolloin viimeinen pysty oli nyt ensinmäisenä ja tästä tiukempi kaarre okserille.. Minkku teki tässä ihan todella hyvän hypyn okserille ja kun oltiin jo laskeuduttu ja kääntämässä viimeiselle kavalettipystylle huomattiin molemmat olevamme nokillamme maassa kun pohja ilmeisesti lipesi alta. Tuo tilanne meni todella nopeasti joten en oikein ehtinyt tajuamaan mitä oikein kävikään. Homma näytti varmaan hurjemmalta kuin miltä itse tuntui. Maastoutuessa tuntui ja näyttikin ihan siltä,että Minkku olisi tullut suoraan mun päälle mutta onneksi se nousi samantien tuosta ylös. Vasta näin jälkikäteen tuli ymmärrys,siitä mitä tuossa olisi voinut pahimmillaan tapahtua.. Sattuuhan näitä ja varsinkin kisoissa näkee joskus jonkun ratsastavan kumoon mutta omalle kohdalle tälläistä ei ikinä ennen ole sattunut. Onneksi kumminkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä ja hevonen oli kunnossa, liikkui puhtaasti,samalla lailla kuin ennen kaatumistakin. En edes muista milloinkohan viimeksi olisin tippunut.. mutta nyt on sitten Ministerinkin selästä jalkauduttu.

Tämän episodin jälkeen lähdin vähän itse himmailemaan oman ratsastuksen suhteen jonka vuoksi homma ei hetkellisesti rullannutkaan ihan niin hyvin ja sujuvasti kuin ennen tuota kaatumista. Kaarteissa kun olisi pitänyt muistaa riittävä moottori  en oikeastaan tehnytkään mitään vaan lähinnä jähmetyin.. Pari kertaa kun tultiin uudelleen alkoi homma taas onneksi omalta osalta sujumaan ja saatinkin loppuun onnistuneita hyppyjä. Minkku kääntyi todella näppärästi ja mulla oli melkein ongelmia pysyä kyydissä :D Onnistuneisiin hyppyihin olikin hyvä lopettaa! Kaatumista lukuunottamatta tunti meni kyllä kokonaisuudessaan aika kivasti ja tästä jäikin hyvä fiilis, Minkku tuntui hyvältä ja terävältä ja teki oikein sujuvia hyppyjä!

Ohessa lyhykäinen video, ensinmäinen pätkä on ihan tunnin alusta ja tuo toinen pätkä kaatumisen jälkee. Tippuminen ei videolle tallentunut :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016