BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


31. maaliskuuta 2012

Happy feeling!

Mulla oli tänään pitkästä aikaa veijariponi Reksi!  Halusin pyytää ponia taas pitkästä aikaa, viimeksi taisin mennä sillä viime kesällä ennen kuin siirryin Pedanttiin kokonaa.



Käynnissä aloitettiin tulemaan  molemmilla pitkillä sivuilla loivaa kiemurauraa johon oli pistetty kolme puomia. Hetken kun oltiin käynnissä tultu alettiin tulemaan samaa tehtävää ravissa. Reksi oli tosi tahmean oloinen ja koko ajan sai tehdä töitä ,jotta poni liikkusi reippaasti eteenpäin.Loppua kohden Reksi alkoi pikku hiljaa vertymään ja liikkuikin jo paremmin eteenpäin.  Lopuksi tultiin kaikki yksitellen molempien pitkiensivujen loivatkiemuraurat joihin oli vaihdettu ensimmäisten puomien tilalle kavaletit, laukkojen piti aina vaihtua  ensimmäisellä sekä viimeissä puomilla/kavaletilla. Ajattelin ettei  saatais vaihdettua Reksin kanssa laukkoja ollenkaan ja ,että poni ei liikkuisi kunnolla eteen.  Reksi kumminkin oli heti virkeenä kun aloitettiin laukkaamaan, ja laukatkin vaihtuivat ihmeen hyvin!  Ekan kiemurauran jälkeen  en kerkinnyt vaihtaa laukkaa joten laukka jäi vääräksi , jatkettiin silti toiselle kavaletille jonka jälkeen Reksi päätti käyttää tilaisuuden hyväksi veti päänsä alas ja taisi jonkun sivuloikan siinä tehdä , tipahdin tietty heti alas kun en ollut yhtään valmiina tai tajunnut , että poni saattais keksiä jonkun kepposen, hah  hölmö poni! :D Takas selkään kiivettyä jatkettiin siihen mihin jäätiin, nyt tajus itse olla enemmä valppaana ja pitää ponin pään ylhäällä ni eipä päässy poni enään kuskaamaan! Pari kertaa laukat jäivät ristiin taikka vaihtoa ei tapahtunut, mutta kun itse muisti kavaletin/puomin päällä pyytää vaihtoa kunnolla niin  poni vaihtoin hienosti, loppuun saatiinkiin onnistuneet pätkät ja vaihdot!  Lopuksi laukattiin vielä rennosti oikeassa kierroksessa kokouraa kevyessä istunnassa jonka jälkeen molempiin suuntiin loppuravit.  Ens viikolla ei olekkaan tuntia pääsiäisen takia mutta kahden viikon päästä sitten hyppäämään Reksillä! x)  






Torstaina muuten kävin kokeilemassa Artukaissa hevosta minkä saisi vuokralle. Diva osottautuikin oikein kivaksi reippaaksi tammaksi!  Mentiin hetki kentällä gramaaneilla. Heppa olikin tosi reipas tapaus joka oli aika herkkä pohkeelle ja avuille. Tehtiin hiukan suunnanmuutoksia, ympyröitä ja kiemuroita ja otettiin hiukan ravia sekä siirtymisiä.  Kokeilusta jäi hyvä fiilis!  Nyt alankin 3x viikossa käydä vuokraamassa artukaisissa Divaa! 
Omistaja lupautuikin pitämään meille jotain tunteja :)   Toivottavasti meillä lähtisi  hyvin sujumaan ,kunhan vain oppiii ratsastamaan ja pääsee tutustumaan uuteen hevoseen! :) Tosi kiva  kun on taas noin lähellä vuokrahevonen , ei tarvitse sen pahemmin murehtia matkoista kun bussillakin pääsee keskustasta niin hyvin ihan tallin eteen :)

6 kommenttia:

  1. Mimmonen toi sun uus vuokraheppa on? Joku koulukoni, vai saatko ihan esteitäkin mennä? Onko kilpaillut? Kerro vähän yleisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän estepainotteinen jolla on kisattu. Ja joo saan hypätä :) kerron enemmän vaikka seuraavassa postauksessa! ;)

      Poista
  2. Oi onnee uudest vuokriksest! Haha nyt pääsen taas kuvaa muitaki ku tuntiponei! ;)

    VastaaPoista
  3. Mustakin ois kivaa kuulla tost uudest vuokrapollest (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kirjottelen seuraavaan postaukseen vaikka enemmän :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016