BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


4. tammikuuta 2016

Haahuilija

Hyvää alkanutta vuotta 2016! Meidän uusi vuosi pyörähti Glitterin kanssa käyntiin lauanataina hyppärin merkeissä kun Kaisa tuli pitämään meille tunnin. Eipä mennyt ihan niin putkeen kuin mitä viimeksi mutta positiivista,että loppua kohden sentään lähti koko ajan sujumaan paremmin  kunhan kuski vain ymmärsi ratsastaa!

Verkkojen jälkeen aloiteltiin tehtävällä jossa mun piti saada laukka mahdollisimman kootuksi, kavaletilta puomeille oli 3 akselta ja puomien välissä mun piti edelleen muistaa kootta laukkaa. Laukan kokoaminen oli melkoisen hankalaa ja tätä meidän pitäisi nyt ehdottomasti muistaa treenata ja saada laukan säädeltävyyttä paremmaksi. Melkoinen työvoitto kun päästiin tehtävä tulemaan pari kertaa onnistuneesti. 


Melko pian lähdettiin tulemaan pientä radan tynkää jota tosin vielä loppuakohden pidennettiin yhden yksittäisen pystyn sekä linjan verran. Rata näkyykin videolta jälleen sen verran hyvin joten en ala siitä sen enempää selostamaan. Okserilta oli kavaletille 5 askelta ja kavaletilta pystylle 5 askelta. Tästä tehtävästä ei alkuun meinannut tulla yhtään mitään.. Okserille lähestyessä laukka ehti hyytyä jo kaarteessa jolloin otettiin muutamat stopit. Ensinmäistä estettä lähestyessä lähdin killumaan jalustimien varaan ja sama meno jatkui läpi linjan, haahuilin tehtävältä toiselle ilman minkäänlaista ajatusta.  Mulle näköjään pitää ensiksi alkaa suuttumaan ennen kuin lähden keskittymään ja ratsastamaan oikeasti paremmin ajatuksen kanssa.. normaalistihan sitä  yritetään valmennuksissa ratsastaa mahdollisimman hyvin ja välttää sitä,ettei  valmentajaltalta menisi hermot :D Kun touhu menee siihen,että haahuilen vain esteeltä toiselle ilman minkäänlaista tolkkua ei voi odottaakkaan,että mistään tulisi mitään. Eihän tässä silloin ollut mitään ongelmaa ja kaikki rullasi koko ajan  paremmin loppuakohden kun mulla pysyi tekemissä ajatus mukana, onnistuneisiin pätkiin olikin hyvä lopettaa tältä erää! Pitäis vaan oppia keskittymään alusta alkaen paremmin, vähän liian helposti multa pääsee ote aina lipsumaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016