BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


1. syyskuuta 2013

heippa hei kesä

Kesä virallisesti ohi ja syyskuun ensimmäinen päivä.. kesä sais kyllä suomessa olla pidempi, ärsyttää jo nyt kun pitkä ja pimee talvi edessä :( 

Tällä viikolla olenkin liikuutanut taas nuorehkon poni ruunan pari kertaa, menin sillä to sekä pe. Torstaina se oli aikaisempaa mukavampi ratsastaa, nyt sillä oli parempi eteenpäin pyrkimys eikä jalalla tarvinnut niin paljon ratsastaa eteen. Loppuun päin K vain parani ja lopussa liikkuikin jo kivan rennosti eteen kun alussa oli hiaman jännittyneemmän oloinen. 

Perjantai: Ratsastin about vajaa tunnin verran. Työstin pitkään käynnissä, asetellen ja taivutellen sekä loivia kiemurauria ratsastellen. Kun käynti tuntui hyvälle otin pätkiä ravissa ympyröillä sekä suoralla uralla. Laukkaa otin alkuun ympyröillä kumpaankin suuntaan jonka jälkeen otin hiaman siirtymisiä ja nostoja, poni toimi tosi kivasti :) Lopussa työstin vielä hetken harjoitusravissa ja keventelin loppuravit. Lopettelin siihen kun poni tuntui rennolta.

Lauantai: Oli tosi kotoisan tuntuista kiivetä taas diivulin selkään kun pari aikaisempaa kertaa meni ponin selässä, alkuun tosin diva tuntui hirvittävän suurelta verrattuna poniin :D 
Diva oli alkuun jotenkin tosi tahmea, ei oikein reagoinut pohkeeseenkaan kunnolla. Koitin käynissä asetella ja taivutella ympyröillä ja saada hevosta reagoimaan paremmin pohkeeseen tuntui,että diivuli vain käveleee pitkänä laahustaen pää taivaissa. Ravissa keventelin pari kierrosta suoraa uraa pitkin pyytäen isompaa ravia. 
Otin melko pian myös laukaakin. Laukkojen jälkeen käveltiin hetki jonka jälkeen jäin keskelle työstämään pienellä kahdeksikolle. Kahdeksikolla tein alkuun käynti-ravi siirtymisiä josta jatkoin ravi-laukka siirtymisillä sekä laukkavaihdoilla. Diva alkoi pikkuhiljaan tulla reippaamaksi ja paremman tuntuisemmaksi, nyt se jo reagoi pohkeesenkin ihan eri tavalla kuin alussa. Ravi-laukka siirtymisissä se oli ihan super samoin laukkavaihdoissa, malttoi odottaa ja teki juuri silloin kun pyysi! Lopussa työstin vielä hetken harjoitusravissa josta loppuravit eteen-alas, diivuli oli ihan super loppuun päin, oikein rento ja hyvä, vaikka alussa tuntui että tamma oli ihan tahmatassu! :D 
Mulla oli lauantaina kamera mukana tallilla mutta kuvaamisesta ei oikein tullutkaan mitään kun näytti pahasti siltä,että olisi alkanut satamaan joten en viitsinyt kameraa pahemmin kentänlaidalle alkaa virittämään :/ yritän tässä nyt jokupäivä saada tänne pitkästä aikaa taas materiaalia!  

Tällä viikolla luultavasti jokupäivä taas hyppistä sekä la+su diivailua, palaillaan! :)

2 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016