BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


4. huhtikuuta 2014

Täällä taas!

Hengissä ollaan! ja pikkuhiljaa palaillaan normaaliin arkeen ja postaustahtiin! Tosiaan viikko sitten iski yllättäen kova kuume joka kesti muutaman päivän, kuumeen jälkeen kurkku oli niin kipeä,että oli pakko käydä lääkärillä. Muutamien testien jälkeen mulle todettiin angiina sekä mononukleoosi, ehkä kamalin tauti ikinä minkä olen sairastanut! Tautiin ei ole minkäänlaista lääkitystä ja se menee vain ajan kanssa ohitse, vaikka mulla ei kuumetta enään viimeviikon jälkeen ollutkaan vei tuo tauti kokonaan voimat jonka vuoksi viikon verran jouduin ihan vain kotona makaamaan.  Sen verran hyvä tuuri mulla kävi,etten onneksi joutunut sairaalaan taudin takia, monet tämän sairastaneet ovat viettäneet viikkoja sairaalassa maaten.. Kurkkukivun sekä äänen lähtemisen myötä, oli niin huono olo joka päivä etten pystynyt viikkoon  edes syömään kunnolla mitään, pilttien voimin mentiin viikko! Voimaton olo kuulemma voi jatkua vielä taudin paranimesen jälkeenkin 2-3vkoa.. 

Torstaina: Keskiviikko mulla oli jo sen verran parempi olo samoin myös torstai aamuna,että uskalsin iltapäivällä lähteä tallille. En olisi jaksanut kotona maata enään päivääkään kauemmin, oli ihana päästä ulos ja ihmisten ilmoille pitkästä aikaa! Geen kanssa suunnattiin kentälle auringonpaisteeseen. Ratsastelin vajaa tunnin verran lähinnä oman voinnin mukaan, melkoisen rennosti. Työstin alussa pitkään käynnissä kumpaankin suuntaan, asettelin sekä taivuttelin niin ulos,kuin sisällekkin päin. Alkuun G kyttäili maneesi päätyä ja liikkui hiaman jännittyneesti, pikkuhiljaa tamma kumminkin alkoi keskittymään työntekoon sekä rentoutumaan. Käänsin aina lyhyeltä sivulta hiaman aikaisemmin ja lähdin väistätäämään aina uralle päin. Parilla edellisellä kerralla väistöissä on ollut hiomista eikä ne ole oikein sujuneet , nyt gee oli super hyvin kuulolla ja etenkin oikeaan kierrokseen väistöt sujuivat oikein mallikkaasti! Pikkuhiljaa kun käynti oli hyvää jatkoin harjoitusravissa väistöjä. Laukkaa otin rennosti alkuun koko uraa pitkin mistä jäin toiseen päätyyn työstämään siirtymisillä, gee oli jälleen hyvin kuulolla ja teki kaiken juuri eikä melkein, nostoissakin malttoi lopussa hyvin! Loppuraveissa gee oli super hyvän ja rennon tuntuinen,siihen oli hyvä lopettaa!

ihana ilma ja ihana gee! <3
Tänään perjantaina suuntasin jälleen tallille geen liikuttamaan.Alku sekä loppukäynnit käppäiltiin rennosti metsäpolun kautta, gee koki suuren järkytyksen kun maljakentän takaisella polulla oli keskellä polkua iso vesilammikko, alkukäyntejä kävellessä tamma ei edes aluksi huomannutkaan sitä kunnes yht äkkiä se oli olevinaan hyppäävinään sen yli, loppukäyntejä kävellessä tamma pysähtyi lätäkön viereen ja ilme oli juuri sellainen "en muuten varmana mene tosta enään toista kertaa" hetken oikuttelun jälkeen se harppasi isolla askeleella sen yli, hupsu! :D Glitter oli oikeastaan tänään paremman tuntuinen kuin mitä eilen olla, itselläniki oli jo parempi olo kuin eilen ja jaksoin ihan kunnolla ratsastaa. Kentällä oli menossa valmennus toisessa päädyssä joten väkisin jäätiin työskentelemään kentän toiseen päätyyn isolle ympyrälle. Tehtiin melko paljon samoja juttuja kuin mitä eilen mutta vielä pidemmän kaavan mukaan. Erityisesti ravissa gee oli ihan super kiva ja rennon tuntuinen. Laukassakin se oli rento ja malttoi hyvin kuunnella. Lähdin tekemään aina lyhyen sivun loppuun harjoitusravissa voltin jonka jälkeen kulmasta nostin laukan ja jatkoin laukassa seuraavaan kulmaan asti, gee oli tänään vieläkin parempi nostoissa kuin mitä oli eilen, eilen se oli ehkä aavistuksen hätäisemmän oloinen. Loppuravit eteen-alas ja pitkät loppukäynnit polun kautta! Jäi kyllä tosi hyvä fiilis tämänpäiväisestä! Ihan harmittaa kun tänäänkään ketään ei ollut kuvaamassa :(  Miten se onkin aina niin,että kun hevonen liikkuu hyvin ei sillon ole ketään kameran kanssa kentän laidalla, kuvaajat osuvat aina niille päiville kun ei mennytkään niin hyvin :D


Tällä viikolla vielä sunnuntaina luvassa glitterin liikutus, käyn iltapäivällä sen ratsastamassa ja tarkoituksena väkertää kentälle muutamia kavaletti sekä este tehtäviä :) Pahoittelut tämän kertaista pitkää tekstipainotteista postausta, onneksi viivi lupautui tulemaan sunnuntaina kuvaamaan joten materiaalia on luvassa. Hauskaa viikonloppua! 

2 kommenttia:

  1. Sulle on haaste mun blogis http://tassunjalkiajakavioidenkopsetta.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016