BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


14. tammikuuta 2015

Kahden hevosen päivä

Kävin tänään jo heti aamupäivästä liikutamassa Geen. Itselläni oli töistä vihdoin vapaata joten ehtisin pitkästä aikaa käymään tallilla jo ihan valoisaan aikaan ja vieläpä kaikessa rauhassa ilman kiirettä! Ratsastin geen vähän pidemmän kaavan mukaan sillä tammalla oli tänään vielä myöhemmin päivällä rokotus sekä raspaus joten seuraavat pari päivää joudutaan menemään kevyemmin. Tosiaankin viimekertaisesta ratsastuksesta jäi etenkin alusta sen verran huono fiilis,etten oikein tiennyt mitä odottaa tältä kerralta. Nyt saatiin mennä maneesilla kumminkin tunnin verran ihan keskenämme joten tilaa oli viimekertaiseen nähden rutkasti enemmän! Gee oli alkuun melkoisen tahmea ratsastaa mutta vertyi kumminkin melkoisen nopeasti. Ravissa tamma oli ihan yllättävän kevyen tuntuinen. Työstin ravissa isolla keskiympyrällä asetellen sekä taivutellen kumpaankin suuntaan, kun ravi tuntui tarpeeksi hyvältä lähdin pikkuhiljaa työstämään laukassa.

Laukassa gee oli oikeastaan melko hyvän tuntuinen, puolet parempi kuin mitä viimekerralla! Nyt tamma oli hyvin kuulolla, kokosi hyvin laukkaa pyydettäessä eikä vain juossut ympäri maneesia oman päänsä mukaan. Tehtiin kummastakin suunnasta muutamaan otteeseen kahdeksikolla laukanvaihtoja. Onnistuneiden vaihtojen jälkeen ravailin loppuravit eteen-alas ja  käveltiin pitkät loppukäynnit. Jäi kyllä puolet parempi mieli tämänkertaisesta tallireissusta kuin mitä edelliskerrasta, ihana gee!

Artukaisita suuntasin nopeasti kodin kautta jonka jälkeen suunnattiin Glitterin omistajan kanssa maaseudummalle liikuttamaan Camper. Kuvailin alkuun Nikin menoa jonka jälkeen pääsin vielä itse hetkeksi kokeilemaan ja kapuamaan orin selkään. On tuo vaan ihan mahti otus, ihan unelma ratsastaa! 


Tämän kuukauden viimeiselle lauantaille varmistui juuri melkoisen kiva reissu jota jäädään Geen kanssa tavallista enemmän odottamaan, tästä lisää kumminkin myöhemmin! ;) Hauskaa loppuviikkoa!

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on Geen omistajan toinen hevonen, niin upee! :)

      Poista
  2. Kivan näkönen ori! :) Ihan mahtavaa et meni paljon paremmin geen kans kun viimeks. :) Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  3. Miksi ihmeessä ratsastat ilman kypärää ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettei hikoa pää ;) no ei, kypärä unohtui kaappiin toiselle tallille!

      Poista
    2. olisit lainannut jotain muuta kypärää o.o

      Poista
    3. kuinka korkea tuo ori on? näyttää hirmu isolta :D

      Poista
    4. Ei nyt sattunut olemaan ketään keneltä olisin lainannut.. Joo se näyttää kovin suurelta mutta ei kumminkaan selästä tunnu kovin isolta, about 170-172 :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Geen löysin noin vuosi sitten kun etsin uutta vuokrahevosta.. Siitä oli sillon ilmoitus meidän tallin fb ryhmässä johon jo kuuluin ja josta sen sitten bongasin :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016