BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


21. tammikuuta 2015

Kuumakalle puomitunnilla

Ollaan tosiaan Geen kanssa vietetty joulukuusta asti ihan vain hevosen mielenvirkitykseksi kuukauden mittaista hyppylomaa.Maanantaina Geen omistaja tuli pitämään meille tuntia ja päästiin näin loman jälkeen ylittämään puomeja kun kasattiin maneesiin toiselle pitkälle sivulle ravipuomit,-ja toiselle pitkälle sivulle jumppasarja.

Niki muuten teki oman blogin joten jos jatkossa Camper orin kuulumiset kiinnostavat enemmän kannattaa käydä kurkkaamassa uunituore blogi. Blogiin pääset tästä! :)

Verkassa Gee oli oikeastaan ihan yllättävän hyvän ja rennon tuntuinen sekä vielä ravipuomejakin tultaessa. Muutettiin tehtävää sen verran,että ravipuomien välissä oli tarkoitus siirtyä käyntiin ja takaisin raviin ennen seuraavia puomeja. Tuon tehtävän aikana rentous oli kyllä kaukana ja menikin hetki ennenkuin suoriuduttiin tehtävästä edes jotenkuten. Gee selvästikkin oli sitä mieltä,että kerraan ollaan nyt hyppylomaa vietetty tulisi nyt vähintäänkin päästä hyppäämään kunnolla kovaa ja korkealta.. Tamma ei siis oikein osannut arvostaa puomi ja kontrollitehtäviä ja virtaa oli kuin pienessä kylässä.

Kun löydettiin rentous puomeilla aloiteltiin pikkuhiljaa tulemaan jumppasarjaa kavalettikorkeuksilla. Jumpalle oli tarkoitus tulla sisään ravissa mutta tuo tuntui olevan ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa.. Tamma tarjosi laukkaa joka väliin ja hullunkiilto silmissä olisi tahtonut vain kaahata läpi jumppasarjan. Selässä en voinut olla nauramatta Geen hölmöydelle, tamma ei selvästikkään oikein tuntunut ymmärtävän tehtävän ideaa lähestyä esteitä rauhallisessa vauhdissa.Käveltiinkin siis aina päätyyn ja vasta kaarteen jälkeen siirsin raviin jotta päästiin tulemaan sisälle suht rauhassa. Alku oli kyllä aikamoista räpeltämistä mutta parani meno kyllä jonkun verran loppuun päin kun gee hoksasi,ettei voi kaahottaa oman päänsä mukaan jumpan läpi.
Gee tuntui kovin vahvalta  ja vauhtia tosiaan tuntui riittävän ihan liiaksiin.. Kun muisti itse ratsastaa mahdollisimman rennosti alkoi hevonenkin rentoutua kierroks kierrokselta.

 Loppuraveissa palaset vain loksahti kohdilleen ja gee oli hurjan kevyt! Ylitettiin loppuraveissa vielä samaiset ravipuomit joita tultiin alkutunnista.. Nyt alkutunnin kiiturista ei ollut minkäänlaista tietoa ja tamma ylitti puomit kuuliaisesti ja letkeästi.  Lopeteltiin siihen kun hevonen tuntui rennolta ja hyvältä!

Linkki videoon 

Melkoisen vauhdikas tunti siis tälläkertaa joka kyllä olikin vähän ennaltaan odotettavissa näin loman jälkeen. Sunnuntaina tosiaan meillä on pitkästä aika Kaisan estevalkka, toivotaan että meno olisi silloin vähäsen rauhallisempaa! Taisinkin edellisessä postauksessa asiasta hämäävästi mainita mutta ensi viikon lauantaille onkin tiedossa valmennusreissu jota odotellaan innolla Geen kanssa. Päästään nimittäin osallistumaan Mikael Forstenin estevalmennukseen Piikkiöön!! Tämän valmennuksen suhteen kävikin melkoinen tuuri sillä se oli heti täyteen varattuna mutta yllättäen saatiinkin valmennukseen peruutuspaikka, can`t wait!

2 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016