BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. tammikuuta 2015

Kun mikään ei onnistu

Eilen lauantaina suunnittelin käyväni tallilla illemmalla töiden jälkeen liikuttamassa gee suht rennosti ja nopeasti läpi. Loppujenlopuksi  tallilla vierähtikin suunniteltua puolet kauemmin ja päädyin geen ratsastamaan ihan kunnolla läpi pidemmän kaavan mukaan. Suunnattiin Viivin kanssa samaan aikaan maneesille heti kuuden jälkeen. Maneesilla oli muutama muukin ratsukko joten tilaa oli melko niukasti. Työstin pitkään käynnissä jonka jälkeen jatkoin pikkuhiljaa ravissa. Alkuun Gee olikin oikeastaan suht  hyvän tuntuinen, liikkui suht rennosti sekä kuuliaisesti. Laukassa tamma tulikin ihan todella vahvaksi ja homma meni lähinnä kaahottamiseksi, yritin koota laukkaa sekä tehdä temponvaihteluita mutta mistään ei tuntunt tulevan yhtään mitään ja hevonen juoksi kaikkia mahdollisia apuja vastaan.  Gee muuttui jotenkin täysin ratsastettavuudeltaan kun ympärillä viitisen muuta hevosta laukkasivat edestä sekä takaa eikä hevonen oikein tiennyt miten päin tulisi kulkea.


Kävelin hetken sekä kokosin ajatuksia ja tilan tultua taas enemmän koitin ottaa pikkuhiljaa laukkaa uudelleen. Gee oli suoraan sanottuna aivan kamala ratsastaa.. älyttömän vahva ja etenkin oikeaan puri kauheasti kuolaimeen.  Viivi tosiaan oli samaan aikaan ratsastamassa ja pyysinkin puolessa välissä Viiviä kapuamaan selkään kokeilemaan. Gee vain  näytti edelleen juoksevan  apuja vastaan ja Viivikin  totesi tamman olevan ihan älyttömän vahva ratsastaa.  Viivin hetken mentyä mietin jättäväni tämänkertaisen ratsastuksen siihen.. Kovin useasti en ole jättänyt minkään hevosen kanssa kesken saati edes ajatellut lopettavani puolitiehen, jos jotain aloitan minun on tehtävä se tarpeeksi hyvin ja loppuun, en pysty jättämään mitään puolitiehen. Kiipesin siis hetken mietittyäni uudelleen selkään ja lähdin työstämään käynnistä alkaen uudelleen, paljon paljon siirtymisiä sekä asettelin ja taivutin ja pyrin saamaan hevosta paremmin avuille ja kuuliaisemmaksi. Kun olin saanut käynnin sekä ravin hiottua tarpeeksi hyväksi otin vielä kumpaankin suuntaan laukkaa. Rentous ja keveys oli vieläkin  kaukana  ensimmäiseten kierrosten aikamna mutta jotenkin vain tarpeeksi siirtymisiä ja nostoja tekemällä sekä työstämällä gee alkoi tulemaan lopussa paremmin avuille. Nyt tamma kokosi laukkaa eikä vain kaahottannut kuin höyryjuna oman päänsä mukaan. Laukkojen jälkeen lähdin vielä harjoitusravissa työstämään avoilla pitkillä sivuilla.

Loppuraveja ravatessa jokin vain napsahti kohdilleen, gee tuli todella kevyeksi ja rennoksi ja oli aivan älyttömän hyvä ratsastaa. Oikein työvoitto! Välillä tälläisiäkin päiviä kun mistään ei tule mitään ja tekisi mieli lyödä vain hanskat tiskiin. Toivotaan,että ensi kerralla Gee olisi hieman mielyttävämpi ratsastaa. Ohessa lyhyt kooste alusta, harmiksi kumminkin kuvaaja ehti lähteä ennenkuin hevonen alkoi toimia kunnolla eikä eroa näy miten hyvä gee oli oikeasti lopussa jos verrataan tuohon alkuun..

Linkki videoon

 Ensi viikolla käyn todennäköisesti tallilla alkuviikosta mikäli vain työvuorot antavat  myöden. Loppuviikosta Glitterillä onkin rokotus sekä raspaus joten sen jälkeiset päivät mennään rennosti! Estetreeniin palaillaan lomalta varmaankin tulevilla viikoilla,viimeistään tämän kuukauden lopussa :)

4 kommenttia:

  1. Kuinka korkea tää Gee on? Näyttää niin ihanan näppärältä! Se on just sen mallinen hevonen, joista tykkään kaikista eniten, sellanen pikkutamma :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäköhän nyt heittäisin et se ois, ehkä about joku 160.. se on kyllä tosi pieni ja näppärä ja just kans sen kokoinen ja tyylinen mistä tykkään eniten! :)

      Poista
  2. Nää tämmöset päivät kun ei mistään tuu mitään on kyllä kaikista ooettavaisimpia. Ne opettaa vaan lisää kärsivällisyyttä ja viä kun sait sen lopussa kulkeen tosi hyvin niin se taas kertoo ettei ikinä kannata luovuttaa. :D

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016