BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


24. helmikuuta 2015

Ohjus estekisoissa

Moikka pitkästä aikaa! Blogi on elellyt koko edellis viikon jonkin sortin hiljaisuudessa sillä aika on ollut kovin kortilla työkiireiden sekä muiden menojen osalta. Geen kanssa ollaan touhuttu aikalailla saman kaavan mukaan ja itseasiassa Essi käväisikin meitä kuvailemassa viimeviikolla alkuviikosta tiistaina jolloin saatiin ihan sileäntyöskentlystäkin kunnon videomateriaalia.Video tosin lojuu vielä tietokoneella täysin muokkaamattoma joten katsotaan joskos saisin julkaistua sen tässä lähipäivinä. Tämän postauksen keskitän vain ja ainoastaan sunnuntaisten kisojen pariin. Hurjan iso kiitos Viiville ja Annemarille kuvaamisesta!

Osallistuttiin  siis Glitterin kanssa eilen sunnuntaina meidän tämän kauden ensimmäisiin kilpailuihin naapurittallin seurakisoihin joissa hypättiin 80,-sekä 90cm. Radat olivat kaikissa samat ja arvosteluna oli A.0.0 eli kaikki puhtaat palkittiin, itse rata oli todella simppeli ja helppo jota hypättiin kahdeksikon mallisesti, rata koostui kahdesta linjasta sekä kaarevasta linjasta. Tietysti kisoja edeltävänä iltana mun ratsastussaappaat sanoivat sopimuksen irti kun vetoketju paukahti rikki.. palvelivathan noi MH:n saappaat sen reilu 5 vuotta. Onneksi Essillä oli suht saman kokoinen jalka kuin itselläni joten pystyi lainaamaan omia saappaitaan jottei ihan uggeilla tarvinnut ratsastaa! Minkälaiset ratsastussaappaat teillä muuten on? Itselläni on tällä hetkellä kauhea ongelma minkälaiset uudet saappat ostan noiden hajonneiden tilalle joten vinkatkaapa kestäviä ja hyviä saappaita joissa on hinta sekä laatusuhde kohdillaan.. En tiedä pitäiskö vain ostaa uudet samanlaiset tilalle sillä nuo mountain horsen supreme high riderit istuivat ja kestivät suhteellisen hyvin lähes jokapäiväisen käytön!


80cm verryttelyssä Glitter oli vielä tässä vaiheessa yllättävän rauhallinen ja saatiin suht sujuvia verkkahyppyjä.
Radalla Gee tuli hyvin kaarteissa takaisin ja sain sen pidettyä jotenkin mutta muutama askel ennen estettä hevonen imaisi kauhealla vauhdilla kohti esteitä! Jokatapauksessa tästä ensimmäisestä luokasta saatiin puhdas nollarata. Vauhtia kyllä piisasi vähän liiaksiin..

Kuvat ©Annemari

90cm luokassa gee tuppasi jo verkassa olemaan kovin vahva ja alussa se pääsikin kiikuttamaan mua kohti verkkaesteitä ilman minkäänlaista kontrollia. Loppuun päin kumminkin sain pidettyä geen paremmin ja pääsin tuomaan sen paremmin siihen askeleeseen mihin itse halusin eikä siihen mihin hevonen itse halusi. Itse rata alkoikin puolet vauhdikkaammin kuin mitä edellinen eikä minkäälaisesta kontrollista ollut tietoakaan,hevosella vain tuntui vinksahtavan pääss ja se puski järkyttävällä vauhdilla kohti seuraavia esteitä. Pidin vastaan, otin ja päästin, käytin seinää hidasteena mutta Gee jatkoi tykittämistä kohti esteitä hullunkiilto silmissä,yksinkertaisesti omat voimat eivät enään vain riittäneet pitämään tarpeeksi vastaan enkä voinut selässä tehdä muuta kuin toivoa parasta. 5 sekä 7 esteiden alla oli laineet joita gee pääsi kyttäämään, lisäksi vauhtia oli sen verran liikaa etteivät askeleet olisivat tulleet sopimaan joten gee kielsi näille esteille minkä seurauksena tulikin hylky. Saatiin jatkaa rata kumminkin loppuun joka edelleen jatkui melko vauhdikkaasti.. Mitkään pidetteet eivät menneet kunnolla läpi ja selässä en voinut tosiaankaan tehdä oikeastaan muuta kuin toivoa parasta.. kävi siinä radan aikana mielessä,että tästä vauhdista kun hevonen tekisi esteen eteen stopit olisin varmaan lentänyt kuin leppäkeihäs maneesin toiselle puolelle..


80 oli vielä suhteellisen hyvä mutta lähinnä ärsyttää ja turhauttaa vietävästi tuo 90 rata.. miten tuosta hevosesta saisi vauhtia edes aavistuksen verran pois? Silloin kuin saan geen kontrolliin heti esteiden jälkeen ja saan sen pidettyä loppuun saakka ennen seuraavaa estettä pystyn keskittymään myös omaankin ratsastukseen ja hypyt tuntuvat hyviltä ja sujuvilta eikä sen suurempia ongelmia synny. Nyt kun suoraan sanottuna ei tehtävissä ollut mitään hevonen pääsi kiikuttamaan mua pisin maneesia täysin oman päänsä mukaan.

Joskos seuraavissa kisoissa vauhtia ois astetta vähemmän..



ps. Mitä tykkäätte  uudesta ulkoasusta? :)  Hurjan iso kiitos tästä Emmalle!

10 kommenttia:

  1. Entä jos alkuun vaihdatat vaan vetoketjun suutarilla ja sit mietit uusia? Silleen pääsee ainakin alkuun, mä oon vaihdattanu vetoketjut jo useampaan kertaan niin ei tarvii uusia ostaa ja kun löytää oikean suutarin niin saa jopa suht halvalla, tyyliin joku 30e ;)

    Ja ulkoasu on makee, ei sinänsä tosin yllätä kun on Emman käsialaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota kans miettisin et veis suutarille korjautettavaks mut saappaat näyttää kyl vetelevän muutenkin viimesiään et jos saan ton hajonneen vetoketjun korjautettua niin sen jälkeen varmaan poksahtaakin toisesta saappasta se rikki :D Et jokatapauksessa uusien saappaitten ostaminen ois ollu ajankohtanen..

      Kiitos! jep, Emma osaa hommansa :)

      Poista
  2. En käsitä! Onko sulla kestäneet saappaiden vetoketjut tosiaan viisi vuotta korjauttamatta kertaakaan? Oon joutunut kolme (?) vuotta vanhoja saappaita käyttämään ainakin kymmenen kertaa korjattavana, ja kuitenkin ihan hinnakkaat laatusaappaat kyseessä. Kerro salaisuus miten saa vetoketjut pysymään ehjinä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo reilu 5 vuotta sitten noi saappaat ostin ja vasta nyt niistä hajos vetoketju ekan kerran! :D en tosiaan tajuu miten on kestäny noinkin pitkään ehijnä.. ei kai siihen mitään salaisuutta oo, oon vaan koittanu pitää niitä mahdollisimman hyvin :D tai sit noi on vaan ollut jotkut laatuyksilöt kun kertaakaan vielä enenn tätä hajonneet ;)

      Poista
  3. Lyhennä ohjia niin, että käsi on ihan harjassa kiinni. Sulla on radoissa aivan liian pitkät ohjat. Huomaatko itse ku lähestyt estettä niin lähdet ratsastamaan sitä kohti. Kaarteissa ratsastin hyvin rauhallisesti, mutta kun este tuli eteen ja heppa lähti kiihdyttämään lähdit itsekkin ratsastamaan estettä kohti ja unohdit rauhallisen ratsastuksen. Taaksepäin nojaaminen kiihdyttää myös hevosta siksi lyhyet ohjat, että niin ei tarvitse tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä miten nää rakentavat kommentit tulee aina anonyymeiltä me kyllä saadaan valmentajaltakin ihan neuvoja ja ihan oikeaa rakentavaa palautetta mutta kiitos kommentista!:) Joo sekin vielä,että ohjat valuuu pitkiks.. ja hyvin mahdollista,helposti kun en näe paikkaa lähden jalalla paineistamaan ja ennakoimaan ettei hevonen pääse kieltämään ja rauhallinen ratsastus unohtuu. Tällä kertaa vaikka kuinka koitti rauhallisesti ratsastaa ja tuoda esteille gee imaisi esteille sellasella voimalla etten pystynyt pitämään sitä loppuun saakkaa.

      Poista
  4. Samaa ihmettelen kun nää edelliset, miten on selvinny saappaat noin pitkään? :D Itellä kolme vuotta olleet ja puol vuotta sitten irtos vetoketju, mutta tosiaan sen korjautin eikä maksanut tosiaan paljoakaan :)

    Mutta niin, itellekin vähän turhan tuttua tuo täysiä kaahotus, omat kisahepat tuntuvat myös menettävän täysin kontrollin kun kisoihin päästään.. Tosin mun onneksi ainakin toinen näistä ei kiellä ikinä, joten tulee lähinnä vaan hyviä aikoja sitten sen tyylin kustannuksella :D Hyvin kuitenki ratsastit ja toi kasikymmpihä näytti hyvältä! Eiköhä kisakauden jatkuessa tuu sitte tasasuutta, ainakin toivotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehh, oon tosiaan vaan koittanu pitää noita mahdollisimman hyvin tai sit noi on vaan jotkut laatuyksilöt ku ei ennen tätä oo kertaakaan hajonneet ;D

      Kiitos, joo toivotaan että meno tästä vähän rauhottuis ja tasaistuis! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016