BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


16. helmikuuta 2015

Onnistunut valmennus!

Eilen sunnuntaina meillä oli jälleen Kaisan estevalkka. Tälläkertaa valmennuksesta onkin sekä kuva,että videomateriaalia kun Niki kuvaili videota sekä Anni  kävi räpsimästä meistä muutamia hurjan kivoja kuvia. En edes tiennyt,että noinkin pimeästä maneesista voisi saada ihan oikeasti julkaisukelpoisia kuvia.

Aloitimme verkkojen jälkeen tulemaan kahdeksikolla päädyssä olevia kavaletteja sekä lävistäjällä olevaa sarjaa. Kun tehtävä sujui tässä siirryimme tulemaan muutamaan otteeseen toisella pitkällä sivulla olevaa pysty-okseri 4 askeleen linjaa. Ensimmäisellä kerralla tätä hypätessä Gee lähti katsomaan pystyn alla olevia töttöröitä ja olin aivan varma,että Gee kieltäisi siihen.. Itse kumminkin päätin,että yli mennään ja tultiinkin todella pienellä sisääntulolla ensimmäiselle ja mahduttiin väli neljällä askeleella, tultiinkin vielä toistamiseen linja uudelleen hiaman sujuvammalla neljällä askeleella. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin sama toisin päin, nyt Gee tuli vähän liian suurella sisääntulolla okserille jonka seurauksena saatiin tulla homma uudelleen. Nyt tultiin sujuvasti sisään ja sain välissä pidätteet läpi ja päästiin väli hyvin sillä neljällä askeleella. Jätettiin onnistumisen jälkeen linja tähän jonka jälkeen aloitimme tulemaan rataa melko pian.


Ensimmäinen rata koostuikin seuraavasti: Okseri-pysty 3 askeleen linja,-sarja,-pysty,- vesimatto. 
Rata sujui oikeastaan ilman mitään sen suurempia ongelmia. Sarjan jälkeisellä esteellä pystyn alla oli valkoinen aita jota ensimmäisellä kerralla Glitter lähti kyttäämään ja sen seurauksena pääsi livahtamaan esteen ohi.. Uusiksi tultua ei tuo aita enään geen mielestä ollutkaan niin pelottava kuin mitä ensimmäisellä kerralla. 
Lopussa hypättiin toistamiseen rata vielä vähän eri järjestyksessä: Vesimatto,-pysty,-sarja,-pysty okseri linja. Jostain syystä en tällä kierroksella nähnyt minkäänlaista paikkaa sarjaa lähestyessä ja tätä tultiinkin niin kauan kunnes paikka löytyi. Linjan jälkeen en saanut Glitteriä tarpeeksi  nopeasti takaisin jolloin se pääsi tykittämään oman päänsä mukaan kohti viimeistä estettä. Saatiinkin tulla loppuun vielä uudelleen linja sekä vesimatto. Nyt sain Geen tarpeeksi nopeasti kaarteesssa takaisin josta pystyttiin sujuvasti jatkamaan viimeiselle esteelle.


Glitter oli tälläkertaa aivan yllättävän rauhallinen valmennuksen alusta ihan loppuun saakka, ihan todella hyvän tuntuinen!  Huomaa taas,että tämä oli niitä päiviä kun itsekkin pystyin keskittymään omaan ratsatukseeni ja pysymään päätöksissä ja tomerana loppuun saakka läpi radan. Jäi kyllä ihan todella hyvä fiilis tämänkertaisesta valmennuksesta, ihana gee!

Videolla kuuluu nyt poikkeuksellisesti äänet.. Oma koneeni lähti huoltoon ja jouduin videon muokkaamaan antiikinaikaisella koneella sekä videonmuokkauohjelmalla josta en löytänyt muita toimintoja kuin leikkaustyökalun.


Linkki videoon

Ensi viikon sunnuntaina hypätäänkin Geen kanssa naapuritallin seurakisoissa. Toivotaan,että viimevuotisten kisojen suhteen sattuneiden epäonnistumisten jälkeen päästään kisoistakin lähtemään yhtä hyvillä ja onnistunein mielin pois kuin mitä viimekertaisista valmennuksistakin!


4 kommenttia:

  1. Hienosti! Alat näyttää ihan ammattilaiselta, hihi :D Olet kehittynyt ihan tosi paljon, jos vertaa muutaman vuoden takaa asti pedantin aikoihin! Nykyään olet ihan rohkeamman näköinen! :) Glitter sopii sulle hyvin! Tsemppiä tulevaan kisoihin!! Pidän peukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahh, vooi kiitos paljon Ansu! :) Tsemppiä sullekkin kisoihin jos olet osallistumassa :)

      Poista
  2. Vau hyvännäköistä ratsastusta! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016