BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. helmikuuta 2015

Vuosipäivää ja eilisen estetreenit!

Eilen torstaina meillä oli illemmalla Kaisan estevalkka. Otinkin heti Forstenin opeista oppia ja tällä kertaa mulla olikin ihan reippaasti pidemmät jalustimet kuin mitä aikaisemmin olen tottunut hypätessä käyttämään! Nyt ainakin pystyin istumaan puolet paremmin kunnolla satulassa esteiden jälkeen :D


Aloiteltiin verkassa keskihalkaisijalla olevalla kavalettitehtävällä. »Kavaletti,voltti kavaletti- neljä laukkaa»Kavaletti voltti kavaletti. Jälleen tapansa mukaan Gee oli melkoisen vauhdikas ja alku meni hieman räpeltämiseksi. Kumminkin melko pian löydettiin tehtävään sopiva tempo jonka myötä meno helpottui huomattavasti. Oikeaan kierrokseen Gee oli alkuun kovin vahva jonka myötä jäin itse helposti vähän liikaa tukeutumaan sisäohjaan.

Hyppääminen aloitettiin neljän askeleen linjalla ensin oikeasta suunnasta. Gee oli tähän suuntaan ihan todella rento ja päästiin kuin päästinkin tulemaan yllättäen väli sovitulla neljällä askeleella. Kun vaihdettiin suuntaa ensimmäisenä esteenä oli okseriristikko johon gee tuntui ottavan imua enemmän kuin pelkälle pystylle, hevonen tuli vahvaksi jo kaarteessa ja täten pääsi kaahottamaan linjan välin myös oman päänsä mukaan. Tultiin hetki niin,että linjan välissä oli aina tarkoitus pysäyttää. Tässä vaiheessa Kaisa kiipesikin Geen selkään ja kävi tahkomassa linjaa niin kauan kunnes Gee tuli rennosti sen neljä askelta. Tulisi kyllä hevosellekin huomattavasti paljon helpommaksi jos intoa olisi ihan pikkuisen vähämmän ja Gee malttaisi kuunnella ja odottaa aavistuksen paremmin. Kiipesin itse takaisin selkään jonka jälkeen jatkettin hetki vielä linjan tulemista.

Seuraavaksi tultiin radantynkää, okseri » 3 askeleen linja » pystylankku » pysty. Ensimmäisellä kierroksella Gee vähän liiankin hyvin kuulolla ja tuli esteiden jälkeen paremmin takaisin kuin mitä odotin. Jatkettiinkin heti seuraava kierros perään jolloin sain ratsastaa jalalla hevosta vähän aktiivisemmaksi. Gee tuntui ihan älyttömän hyvältä ja pystyin itse ratsastmaan rennosti läpi radan ja meno pysyi tasaisena! Ihan loppuun tultiin samaa rataa vähän pidemmän kaavan mukaan. Kaarteen jälkeiselle okserille tuli tyhmä kielto,käänsin kulmasta vähän liian aikaisin jonka myötä askeleet eivät täsmännetkään. Tuon jälkeen meno lähti vähän lapsesta ja kliellon jälkeen itseltäni meni vähän pasmat sekaisin enkä keskittynyt enään niin hyvin kuin mitä alkuradasta. Jotenkin aina kieltojen jälkeen jään liikaa miettimään sekä ennakoimaan,että mitä jos kielletäänkin uudestaan ja ratsastus muuttuu epävarmaksi.Tultiinkin siis vielä loppurata uudestaan toistamiseen jolloin kokosin ajatukset ja pyrin tuomaan geen mahdollisimman hyvin ja rennosti esteille, saatiinkin oikein hyvät hypyt joihin oli hyvä lopetella.


Linkki videoon

Glitter tuntui tällä kerta yllättävän hyvältä etenkin tuota rataa tultaessa, varmaan parempi kuin pitkiin aikoihin! Nyt kun hevonen oli suhteellisen rauhallinen aikaisempiin kertoihin verrattuna ei selässä tarvinnut koko aikaa olla miettimässä ja ennakoimassa sitä,että mitä jos en saakkkaan hevosta kunnolla kontrolliin esteiden jälkeen vaan pystyin enemmän keskittymään omaan tekemiseeni!

Tänään 6.2. tuli tasan vuosi siitä kun aloitin Glitterin kanssa! Niin se aika vain vierähtääkin. Tuntuu kuin tuostakaan ei olisi kovin kauan aikaa kun kävin tammaa ensimmäistä kertaa kokeilemassa. Mulla ei kyllä olisi voinut parempi tuuri käydäkkään vuokrahevosen suhteen, onneksi löysin geen vuokralle! 

6 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä paremmalta nyt, kun sulla on vähän pidemmät jalustimet :)

    VastaaPoista
  2. Hieno Banneri! Millä ohjelmalla teit sen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo on Emman (http://dreamin--big.blogspot.fi/) tekemä! :)

      Poista
  3. Näytät jotenkin pitemmän näköiseltä kun jalat pitemmät :D mutta hyvältä näytti ratsastus! Sujuvan näköistä!! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016