BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


22. maaliskuuta 2015

Hiljaa hyvä tulee

Glitterin kanssa ollaan alkuviikosta  treeniltu todella ahkerasti kouluvalmennuksesta mieleen jääneitä tehtäviä sekä asioita! Hetken kadoksissa ollut motivaation puute alkaa pikkuhiljaa palailla takaisin pienten onnistumisten kautta. Loppuviikosta otettiin Geen kanssa vähän rennommin omien työkiireiden takia. Perjantaina kävin tamman liikuttamassa kevyesti läpi pitkästä aikaa ilman satulaa sekä eilen lauantaina käytiin kävelemässä maastakäsin pieni kävelylenkki tallialueen ympäri jonka jälkeen juoksutin Geen vielä kentällä.

Tänään sunnnuntaina meillä oli puolestaan Kaisan estevalmennus. Täytyykin heti alkuun todeta sekä hehkuttaa,että en kyllä muista koskakohan viimeksi oltaisiin lähdetty estevalmennuksesta näin hyvin ja motivoitunein mielin pois! Gee on ollut niin vahva ja lujatahtoinen useiden viime valmennusten ajan,että olen itsekkin ollut aika kysymysmerkkinä koko hevosen sekä harrastuksen suhteen. Viime maanantaisen kouluvalmennuksen myötä saatiin uutta ajateltavaa sekä treenattavaa jonka pohjalta olen keskittynyt omaan ratsastukseeni vielä aikaisempaakin enemmän ja pyrkinyt ratsastamaan täysin samalla lailla kuin silloin kun joku on sielä kentänlaidalla huutamassa ja patistamassa tekemään töitä joka sekuntti kunnolla! En odota,että muutokset tapahtuisivat yhden koulutunnin sekä estevalmennuksen kautta mutta muutoksen kyllä huomasi selässä ja aikaisempaan verrattuna gee oli tänään ihan todella hyvä! Korkattiin myöskin kenttäkausi esteiden osalta käyntiin kun päästiin vihdoin hyppäämään ensimmäistä kertaa tänä vuonna ulkona. Valmennuksen alussa odotin vähintäänkin Geen kaahottavan ja juoksevan kahta kauheammin ulkona kuin maneesissa mutta Glitter olikin parempi kuin pitkiin aikoihin!

Kuvat ©Anni Jauhiainen, iso kiitos!
Aloitetliin valmennus tulemalla päädyssä olevia kavaletteja kummastakin suunnasta. Näitä tultiin muutama kierros jonka jälkeen lisättiin vielä toisesta päädystä yksi kavaletti mukan ja tultiin tehtävää kahdeksikon mallisesti. Itse hyppääminen aloitettiin myöskin kahdeksikolla tultaen okseria sekä pystyä. Okserille Gee malttoi hyvin mutta pystylle se tuli vähän hätäiseksi, eikä asiaa edesauttanut yhtään se,että jäin pidättämään sisäohjasta. Uudelleen tultua kun saatiin löydettiin tehtävään hyvä rytmi päästiin lähestymään pystyllekkin ja sain pidettyä geen loppuun saakka.

Rataa hypättiin seuraavanlaisesti. Okseri,- pysty,- sarja,- sekä toisesta suunnasta tultiin vielä uudelleen okseri sekä pysty este. Muutamaan otteeseen Gee pääsi tykittämään sarjalle oman päänsä mukaan mutta loppuakohden parani tässä kunhan itse vain muistin paremmin pysyä tomerana paikan suhteen. Kaikinpuolin Gee oli kumminkin ihan yllättävän rauhallinen ja pariin otteeseen vähän yllätyinkin kun hevonen tuli vähän liiankin hyvin takaisin! Eiköhän tää tästä tosiaan taas ala pikkuhiljaa iloksi muuttumaan, sen verran hyvä mieli jäi pitkästä aikaa tästä valmennuksesta! Olen niin innoissani  tällä hetkellä noista kouluvalmennukistakin,että sopisin huomiselle aamulle aivan laittoman aikaiseen kouluvalmennuksen ennen töihin menoa.  Jotta jaksan olla skarppina huomenna valmennuksessa aamulla 8 aikaan puhukoot kuvat sekä videot tällä kertaa puolestaan! Palaillaa :)


Linkki videoon

4 kommenttia:

  1. Vitsit teidän meno näytti kyllä kivalta! Tsemppiä vaan jatkoon, toivottavasti tästä on vaan suunta ylöspäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti paljon! Tosiaan toivon,että tästä on suunta vaan ylöspäin :)

      Poista
  2. Ihan eri heppa tos videos! Ihan mahtavan näköst! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä, jos nyt vaikka verrataan siihe edelliseen valkkaan mitä olit kuvaamas :D kiitos! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016