BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


16. maaliskuuta 2015

Lauantain valmennus

Lauantaina meillä oli illemmalla Kaisan valmennus. Edellisviikolla meillä ei valmennusta ollutkaan ja vähän kauhulla sekä sekavin fiiliksin odottelin tämänkertaista valmennusta kerta tätä edellinen valmennus meni huonommin kuin mitä pitkiin aikoihin.

Verkassa aloitettiin tulemaan loivalla kiemurauralla olevia puomeja joiden ympärille tehtiin aina oikealla voltti. Gee oli alussa jo kovin vahvan tuntuinen ja selässä sai kyllä tehdä ihan kunnolla töitä jotta gee pysyi kunnolla hyvin paketissa eikä päässyt kipittämään tehtävää läpi täysin oman päänsä mukaan. Samaa tehtävä jatkettiin myöskin laukassa mutta keskelle lisättiin pysty jota tultiin. Vasen kierros oli meille tässä tehtävässä selkeästi se hankalempi sillä jouduttiin kääntämään voltti oikealla ja hyppäämään este. Gee tuntui edelleen kovin vahvalta jonka myötä jäin liikaa ratsastamaan sisäohjasta.. Kaisa saikin kyllä muistuttaa muutaaman otteeseen ulkoavuista jonka myötä menokin parani jonkun verran. Huomasi taas kyllä,että ote ei saanut herpaantua hetkeksikään vaan joka kerta piti keskittyä koko ajan hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Pari kertaa kun ajatus herpaantui ja unohtui selässä oli peli menetetty ja gee kyllä teki päätökset munkin puolesta jotka eivät tosin olleet sieltä parhaimmasta päästä.


Itse hyppääminen aloitettiin tulemalla muutamaan otteeseen kahdeksikolla pysty-,sekä okseria. Näiden jälkeen lähdettiin pikkuhiljaa tulemaan pientä radantynkää: pysty- pysty-okseri 4 askeleen linja,-sekä kaarteen jälkeen lävistäjälle päin okseri. Alussa rataa hypätessä gee olikin oikeastaan yllättävän hyvän tuntuinen ja linjakin päästiin tulemaan sillä neljällä askeleella ilman sen suurempia kaahottamamisia. Päädyissäkin Gee tuli hyvin takaisin ennen seuraavia esteitä.Lisättiin rataan vielä muutama este lisää ja tultiin samaa uudelleen. Tässä kohtaa Geen päässä tuntui vinksahtavan ja pahasti ja se vain imi esteille hullunkiilto silmissä, toivoakaan siitä,että pidätteet olisivat menneet läpi. Selässä ei tuolloin pysty yksinkertaisesti tekemään yhtään mitään kun Gee pääsee ja päättää lähteä, silloin peli on menetetty ja ei auta muu kuin toivoa parasta.

Linkki videoon

Lopussa tahkottiinkin suoralla uralla olevaa pystyä useaan otteeseen niin,että esteen jälkeen aina pysäytettiin ja käännettiin ja hypättiin este uudelleen. Lopetettiinkin siihen kun gee kuunteli edes jokseenkin.

Melko sekavin fiiliksin lähdettiin tämänkertaisestakin valmennuksesta pois. Viime kerralla kun mikään ei onnistunut niin nyt  lohduttavaa tosin oli se,että saatiin ihan sujuviakin pätkiä  jossa gee ihan oikeasti kuunteli ja sain sen ratsastettua hyvin takaisin!


2 kommenttia:

  1. Heippa! Melkosen vauhdikasta menoa jälleen :D tuli mieleen, että milloin olet/olette ollu sileenvalmennuksessa? Tiedän, että esteitä haluat kisata ja silloin niillä pitää valmentautua, mutta nyt näyttäis ehkä vähän siltä, että pieni koulutreeni jakso olis paikallaan. Gee ei oo avuilla ja jos se tuntuu vahvalta ym, kannattaisi hakea se varmuus ja kontrolli nyt ehkä kouluvalkan silmien alla :) Hyppäämisestäkin sais paljon enemmän irti ku olis pohjatyö tehty kunnolla :)
    Ei ole varmasti helppo hevonen ja ihan nätisti ratsastat, kaahotuksesta huolimatta! :)
    Hyvää kevään odotusta!
    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset ja mun on ollut tarkoitus ajat sitten jo mennä kouluvalmennuksiin ja itseasissa tänään saatiin vihdoin ja viimein aikaiseksi mennä kouluvalmennukseen! :) Gee ei toisaan ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ja puhuttiinkin,että nyt viikoittain aloitettaisiin käymään myöskin säännöllisesti sileenvalmennuksissa! nyt ekalla kerralla saatiin jo hyviä neuvoja ja vinkkejä itsenäiseen työskentelyyn, tosiaankin hyppäämisestä tullaan saamaan paljon enemmän irti kun pohjatyö on tehty kunnolla! :) kiitos sulle asiallisesta kommentista ja hyvää kevään odotusta myös sulle! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016