BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


29. maaliskuuta 2015

Kuulumisia

Heipparallaa! Tällä viikolla saatiinkin sovittua kouluvalmennukset maanantaille sekä perjantaille. Maanantain valmennus meni aikalailla samoja tehtäviä harjoittaessa kuin mitä edellisellä kerrallakin ja työskenneltiin suurimmaksi osasksi päädyssä ympyrällä. En tiedä johtuikohan  osittain ihan järkyttävästä tuulesta mutta Gee oli etenkin alkutunnista kovin hätäinen ja malttamaton ja keskittyminen oli kyllä aivan jossain muualla kuin itse työnteossa. Saatiin kumminkin lopputunnista oikein hyviä pätkiä ja koin itsekkin  muutaman ahaa-elämyksen kun palaset loksahtelivat kohdilleen ja hevonen toimi oikein. Harmiksi en saanut ketään kuvaamaan valmennuksia kerta molemmat valmennukset olivat aamulla sen verran aikaisin...

Perjantaina puolestaan treenailtiin helppo C:1  koulurataa. Itselläni taitaakin viirata päässä ja pahasti sillä näillä näkymin ollaan Geen kanssa osallistumassa ensi viikon sunnuntaina naapuritallin seurakoulukisoihin! Viimeisistä koulukisoistani taitaakin olla reilusti yli 5 vuotta aikaa ja eipä Glitterikään ole koskaan tainnut olla aikaisemmin koulukisoissa.. nähtäväksi jää siis mitä tästäkin tulee mutta päätettiin nyt harjoitusmielessä osallistua kerta kilpailut ovat aivan naapurissa.


Perjantain valmennus menikin oikeastaan yllättävän hyvin! Treenailtiin kouluradalta eri kohtia sekä sisääntuloja joiden jälkeen ratsastin radan pari kertaa kokonaisuudessaan läpi. Haasteeksi taisikin muodostua laukkojen jälkeinen raviosuus..Laukkojen jälkeen Gee oli melkoisen täpinöissään ja tuntui vain tahtovan kipittävän alta pois. Jäätiinkin miettimään kumpikohan olisi parempi vaihtoehto kisoissa, jättää verryttelyssä laukkatyöskentely kokonaan pois jottei Gee kerää liikaa kierroksia itse radalla vaiko käydä ennen verryttelyyn menemistä kotikentällä työstämässä kunnolla laukkaa ja päästämässä liika höyryjä pihalle..

Tänään sunnuntaina kävin liikuttamassa Geen kentällä. Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kantaa kentälle muutamat kavaletit sekä puomit kerta tällä viikolla emme olleetkaan estevalmennuksessa. Kokosin toiselle pitkälle sivulle  kavaletti-pysty 5 askeleen linjan sekä toiselle pitkälle sivulle puomi-linjan jonka ensimmäinen väli oli 6 askelta ja jälkinmäinen 7 askelta. Verkassa ratsastin kerran heC radan läpi ja ensinmäistä kertaa tuntui siltä,että ehkä me taidetaan jopa selvitä niistä koulukisoista! Gee olikin melkein parempi kun otin ensimäisen kerran laukkaa vasta radan aikana,enkä työstänyt laukkaa yhtään enenn sitä. G oli oikeaan kierrokseen parempi kuin mitä pitkiin aikoihin ja laukkakin oli yllättävän hyvin säädeltävissä, pystyin puomien välissä kokoamaan laukkaa tarpeeksi sekä tarvittessa ratsatamaan  myös eteen ilman,että gee olisi päässyt kiskomaan välit oman päänsä mukaan. Tultiin tehtävät muutamaan otteeseen onnistuneesti kummastakin suunnasta jonka jälkeen keventelin loppuravit eteen-alas. Jäi kyllä todella hyvä fiilis tämänpäiviäisesta ratsastuksesta, ihana gee!

Tuleva alkuviikko meneekin suurimmaksi osaksi töissä iltavuoroissa mutta koko pääsiäisen olenkin onneksi lomalla. Loppuviikkoon yritän vielä saada järjestettyä yhden kouluvalmennuksen ennen sunnuntaisia kisoja. Sovittiin myöskin Essin kanssa kuvaavamme päittäin joten loppuviikosta tiedossa myöskin muuta materiaalia, palaillaan! :)



2 kommenttia:

  1. Tosi kiva treeni postaus! Kiva että olette päässeet noin usein nyt valmentautumaan. :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016