BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


17. maaliskuuta 2015

Kouluvalmennuksessa

Ihan hävettää myöntää mutta en edes muista koskakohan viimeksi olisin ollut tätä ennen kouluvalmennuksessa. Meidän on kyllä Glitterin kanssa pitänyt viimeisen puolen vuoden aikana osallistua johonkin tallilla järjestettäviin sileänpuolen valmennuksiin mutta jotenkin ne ovat aina vain jääneet ja jääneet ja muutaman kerran kun ollaan jo ihan saatu varattua sopiva valmennus, ovatkin valmennukset peruuntuneet syystä taikka toisesta.

Eilen maanataina tarkoitus oli käydä tallilla suht pikaisesti mutta loppujenlopuksi tallilla vierähtikin aikaa reilut 7 tuntia... noh mitäs sitä muutakaan olisi tehnyt viikon ainoana vapaapäivänä! :D Tallille tultaessa Niki oli jo varustamassa valmiiksi Geetä ja ilmoittikin,että hän on järjestänyt minulle Marin kouluvalmennuksen joka alkaa reilun 30min päästä.Valmennus tulikin siis täysin yllättäen! Olenkin parissa edellisessä postauksessa puhunutkin,että Gee on tuntunut nyt parin viimeisen estevalmennuksen ajan todella vaikealta sekä vahvalta ratsastaa joten kouluvalmennukset siis tulevatkin enemmän kuin tarpeeseen ja näiden pohjalta helpottuu työskentely rulevaisuudessa myökin pikkuhiljaa toivonmukaan esteillä.
 Aloiteltin valmennus kertomalla mitkä ovat olleet päälimmäisenä ongelmana ja miten niitä tulisi nyt lähteä korjaamaan. Glitter tosiaan ei ole ihan aina mikään kovin helppo hevonen ja kuten mainitsikin se on ollut viimeaikoina kovin vahva ja vaikea ja epäonnistumisia on tuntunut tuppautuvan vähän liian usein.Epäonnistumisten myötä oma motivaatiokin on tipahtanut jo luotto omaan tekemiseen on laskenut.
 Lähdettiinkin nyt työstämään aluksi kunnolla käyntiä. Jos hevonen on vahva jo alusta alkaen käynnissä on se todennäköisesti kahta kauhemapi myöskin ravissa sekä myöhemmin myös laukassa. Jäätiin toiseen päätyyn koko tunnin ajaksi pääty-ympyrälle jossa käynnissä lähdettiin aluksi kokoamaan sekä pienentämään käyntiä askel askeleelta, tämän jälkeen lähdettiin puolestaan hiljaksiin pyytämään aavistuksen isompaa käyntiä. Kun oltiin saatu hiottua käynti tarpeeksi hyväksi lähdettiin pikkuhiljaa työstämään kumpaankin suuntaan ravissa. Vasempaan kierrokseen Gee tuntui kovin hyvältä mutta oikeaan se oli selkeästi paljon vahvempi.. Tässä kierroksessa tärkeää olikin,että itse muisti ratsastaa mahdollisimman kevyellä kädellä!
Ravityöskentelyn jälkeen siirryttiin hetkeksi vielä työstämään ennen laukkoja käynnissä jossa lähdettiin kierros kierrokselta pienentämään ympyrää sekä asettamaan reilusti kumpaankin suuntaan. Pikkuhiljaa palaset alkoivat vain loksahdella kohdilleen, Gee ei ole ollut pitkiin aikoihin noin hyvä ja kevyt sekä rento käynnissä kuin mitä tuolloin! Aivan lopuksi otettiin vielä kumpaankin suuntaan laukkaa keskittyen taas rentouteen ja siihen,että tahti pysyy samana. Erityisen tyytyväinen olin oikeaan kierrokseen joka on tosiaan tähän asti ollut meille molemmille se hankalempi suunta, saatiin laukassa tähän kierrokseen oikein hyviä pätkiä ja sain hyvin pidettyä laukan koottuna sekä gee tuntui loppuun päin oikein kevyeltä ja rennolta ja oli oikein miellyttävä ratsastaa! Aivan lopuksi jumpattiin hevosta eteen-alas käynnissä usein suuntaa vaihdellen loivaa S kirjainta tehden ja lopeteltiin siihen kun hevonen tuntui hyvältä!
turparemmikin ihan vinossa :D
En ole nyt viiempäivinä noin iloisin sekä motivoitunein mielin lopettanut ratsastusta kuin mitä nyt tämän kouluvalmennuksen jälkeen! Marikin totesi,että meno ei ollut yhtään niin toivotonta kuin mitä hän oli alkuksi ajatellut. Eiköhän tämä tästä taas pikkuhiljaa ala iloksi muuttua! Nyt sovittiinkin,että viikottain alettaisiin käymään Marin kouluvalmennuksissa, innolla odottelenkin jo seuraavaa kouluvalkkua!

6 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! Heh, hauska yllätys mennä yhtäkkiä valmennukselle valmistautumatta etukäteen koko ajatukseen :D Varmasti oli kivaa olla kouluvalmennuksessa, kun sit saa kommentteja itse ratsastukseen! :) Olitko yksinäsi vai oliko muitakin ratsukkoja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh joo tuli tosiaan ihan yllätyksenä koko valkkaan meno! :D jep! joo oltiin tällä kertaa ihan yksinään :)

      Poista
    2. kivan tehokasta varmasti oli! :)

      Poista
  2. Moona oiskohan sunki aika vähän niissä kouluvalkuissakin käydä ;D

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016