BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


2. maaliskuuta 2015

Takapakkia

Oikein hyvää alkanutta maaliskuuta kaikille  Kylläpäs blogin sisältö onkin painoittunut viimeaikoina suurimmaksi osaksi lähinnä vain valmennuksiin vaikka todellisuudessa ollan Glitterin kanssa kyllä muutakin tehty. Tallilla olen käynyt yleensä vasta iltamyöhäsellä töiden jälkeen jolloin en ole myöskään saanut ketään kuvaamaan. Jottei kaikki postaukset keskittyisi pelkästään valmennuksiin yritän saada tässä lähiaikoina myöskin materiaalia pitkästä aikaa ihan sileäntyöskentelystäkin. Mikäli mieleenne juonnahtaa erikoispostaustoiveita pistäkää vain reippaasti kommenttia tulemaan niin voisin pitkästä aikaa yrittää niitäkin vaihteeksi toteutella!


 Eilen sunnuntaina meillä oli Kaisan hyppäri. En muista koskakohan viimeksi olisin noin turhautunein ja huonoin fiiliksin lähtenyt valmennuksesta pois. Yksinkertaisesti mistään ei vain tuntunut tulevan mitään ja lopuksi olin jo itse niin väsynyt koko hommaan,että ote lipsui kyllä pahemman kerran.

Kuvat © Annemari, hurjan iso kiitos!

Verkassa aloitettiin tulemaan päädyssä olevia kahta kavalettia kaarevalla tiellä niin,että väliin tuli joko 3 tai 4 askelta. Kolme askelta oli Glitterille helppo mutta neljällä tultaessa piti vain muistaa tulla tarpeeksi kootussa laukassa. Oikeassa kierokksessa sain taas muistaa kiinnittää paljon huomiota ulkoapuihin. Gee oli alkuun kovin vahvan tuntuinen tuohon kierrokseen jolloinka tuntui,että jäin vain entisestään liikaa ratsastamaan sisäohjalla.


Linkki videoon

Hyppääminen aloitettiin tulemalla muutama kierros kahdeksikolla olevia pysytyjä joiden jälkeen päädyissä aina pystäytettiin. Tässä kohtaa alkutunnista gee olikin vielä kuuliaisen oloinen ja tehtävät rullasivat ilman mitään sen isompia ongelmia. Tätä hetken tuluta siirryttiin tulemaan pysty-okseri 5 askeleen linjaa joka muodostuikin ongelmaksi. Kuten arvata saattaa gee puski ensimmäisellä kerralla linjan läpi oman päänsä mukaan ilman,että olisi kuunnellut minkäänlaisia pidätteitä. Tahkottiinkin linjaa aina pysäyttäen välissä niin kauan kunnes hevonen alkoi oikeasti kuuntelemaan. Muutamaan ootteeseen päästiinkin ensimmäiselle lähestymään yllättävän rennosti ja rauhallisesti jolloinka päästiin väli tulemaan 5 askeleella.


Suuntaa vaihtaessa  ensimmäinen este vaihtui okseriksi johon gee otti astetta enemmän imua kuin mitä pystylle. Taas meni tovi ennenkuin päästiin tästä kieroksesta väli tulemaan niin miten itse halusin eikä niin miten hevonen olisi halunnut sen kaahottaa oman päänsä mukaan. Tietysti kun sain ratsastettua kootusti ja rennosti ensimmäiselle ja paikka olisi täsmännyt niin gee päätti kieltää.. en tosin teidä oliko hevonen tässä kohtaa myöskin niin turhautunut ja väsynyt myös koko tehtvään,että meni lähinnä sen piikkiiin.Tarkoitus oli hypätä ihan rataakin mutta nähtiin paremmaksi lopettaa tällä kertaa tuohon sillä todennäköisesti rataa hypätessä gee olisi juossut kahta kauheammin ja oltaisiin saatu tahkoa maneesilla rataa läpi varmaan vielä yölläkin jotta oltaisiin onnistuttu kunnolla. Tuntuu,että Gee on jotenkin muuttunut kovin vahvaksi ja vaikeaksi esteillä enkä oikein tiedä mitä tässä pitäisi tehdä, vähän kaikkea kun ollaan jo melkein  kokeiltukkin. Välillä tamma on ihan todella hyvä ja yhteisyntönhaluinen valmennukissa ja välillä on taas näitä päiviä kun mistään ei vain yksinkertaisesti tule yhtään mitään. Tietysti  on sanomattakin selvää,että joskus on huonoja päiviä ja täytyy epäonnistua mutta näitä nyt on vain tuppautunut tulemaan todella useasti. Noh, toivon todella että tästä on vain suunta ylöspäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016