BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. huhtikuuta 2015

Maltti on valttia

Eilen  meillä oli aamupäivästä Kaisan estevalkka. Estevalmennukset ovat meidän osalta menneet todella vaihtelevasti.. välillä gee on ollut huomattavasti huonompi kun taas edellisvalmennuksessa se oli parempi kuin pitkiin aikoihin. Tällä kertaa se ei ollut huono, mutta ei kumminkaan hyväkään. Saatiin alkutunnista hyviä pätkiä joiden jälkeen otettiin vähän takapakkia... lopputunnista saatiin kuin saatinkin onnistumaan tehtävät joihin olikin hyvä lopetella.

Kuvat © Essi, kiitos! 

Verkassa aloiteltiin kavalettitehtävällä. Kavaletti,-jonka jälkeen keskelle voltti josta matka jatkui seuraavalle kavaletille,tätä tultiin muutamaan otteeseen kummastakin suunnasta. Kaisa oli koonnut kentälle radan joka sisälsi pelkästään linjoja.. me tosin ei Glitterin kanssa hypätty yhden yhtäkään linjaa suoraan vain jokaisen esteen jälkeen teimme aina ympyrän esteiden väliin. Gee oli tapansa mukaan kovin vauhdikas ja esteiden jälkeen olikin otettava hevonen ihan  kunnolla takaisin jotta meno ei olisi lähtenyt ihan kokonaan lapasesta. Alkutunnista tosin saatiin ihan hyviä pätkiä eikä mitään sen suurempia ongelmia syntynyt. Suuntaa vaihtaessa oikeaan kierrokseen Gee tuppasi olemaan hirmu vahva tähän kierrokseen.. Tämä kierros tuntuikin ihan ylitsepääsemättömän vaikealta ja jäin ihan liikaa ratsastamaan sisäohjasta.. Useampaan  otteeseen Kaisa saikin huutaa ulkoavuista!



 Lopputunnista tulimme pariin otteseen  rataa jota jatkettiin saman kaavan mukaan, eli teimme jokaisen esteiden väliin aina ympyrän. Alku menikin aivan plörinäksi eikä mistään tuntunut tulevan yhtään mitään.. Gee keräsi kierroksia, imi hirmuista vauhtia kohti esteitä eikä mitkään pidätteet tuntuneet menevän läpi. Toisella kierroksella alkurata oli huomattavasti rauhallisempi ja sain tuotua geen niihin paikkoihin joihin itse halusin. Loppuradasta kierrokset taas kasvoivat ja pakka levisi käsiin.. Seuraavaksi tultiinkin alkurata niin,että jokaisen esteen jälkeen otin käyntiin, tein käynnissä pienen voltin, nostin uuden laukan josta jatkettiin seuraaville esteille. Nyt meno pysyi suht rauhallisena ilman,että gee pääsi kaahaamaan esteille oman päänsä mukaan ja pystyin itsekkin ratsastmaan suht rennosti sekä rauhallisesti.

Pitäisi vaan saada kitkettyä tosta hevosesta jotenkin sitä vauhtia pois ja saada se malttamaan aavistuksen paremmin, gee on  on vain niin lujatahtoinen,että kun sille päälle sattuu että kaahaa esteille oman päänsä mukaan ei selässä pysty tekemään kyllä muuta kuin toivoa parasta,että selvitään hengissä.. Sitten kun sen saa odottamaan sekä malttamaan kaikki sujuukin puolet paremmin eikä mitään sen suurempia ongelmia pääse edes syntymään!


Loppuviikosta käynkin Geen liikuttamassa huomenna sekä lauantaina. Sunnuntaina puolestaan ollaankin Essin kanssa suuntaamasa Tampereen hevosmessuille. Palaillaan!

Kuinkamoni teistä aikoo osallistua Tampereen hevosemessuille? 


2 kommenttia:

  1. Näitä sun postauksia on aina jotenki kiva lukea, just tarpeeksi tekstiä (välillä on kiva kyllä kun teet tarkempiakin selostuksia!) ja kiva kun aina on videota ja kuvia tietenkin mahdollisuuksien mukaan! :)
    Ja jotenki voin samaistua näihin teidän ongelmakohtiin, oman vuokrahepan kanssa ongelma ei nyt välttämättä ole se että lähtee käsistä, koska pidätteet menee paremmin läpi, kun mitä Geellä välillä näyttää menevän(?), mutta kuitenkin lähtee kaahaamaan turhan lujaa, jollon kaikki menee pieleen. Noita ympyröitä usein joudun itekin tekemään just linjojen väliin, että tulee tolkkua hommaan... Tuo postauksen otsikko onkin mullekin varsin tärkeä ratsastuksen perusohje! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon kivasta kommentista! :) hyvä,että joku pystyy samaistumaan näihin meidän ongelmakohtiin :D Onhan se hyvä,että löytyy innokkuutta mutta yleensä gee just kuitenki lähtee kaahaamaan vähän turhan lujaa niin,ettei touhussa ole enään mitään tolkkua. Noh eiköhän tää tästä pikkuhiljaa ala taas toivottavasti sujumaan! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016