BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


23. huhtikuuta 2015

Rataa hyppäämässä

Keskiviikkona suunnattiin Glitterin kanssa heti aamuvarhain naapuritallin puolelle hyppäämään Malja-kentälle! Oltiin vartattu naapurtallin kenttä hyppäämiseen sillä ajateltiin,että olisi hyvä päästä samaiselle kentälle ennestään hyppäämään jossa sunnuntaiset kisat järjestetään. Odotin Glitterin olevan melkoisen kuumakalle vieraalla isolla kentällä mutta Gee  yllättikin positiivisesti ja alusta alkaen hevonen liikkui tyytyväisen rennosti!

Kentällä oli jo valmiiksi kunnon radan verran esteitä joita tultiin alussa yksittäisinä. Esteet ja tehtävät näkyvätkin videolla sen verran hyvin,etten lähde niistä sen enempää selostamaan. Gee tuntui oikeastaan todella hyvältä ja olikin koko ajan hyvin kuulolla. Itse tulin paikkojen suhteen muutamaan otteeseen täysin sokeaksi, yksinkertaisesti en vain nähnyt esteille minkäännäköistä paikkaa jonka seurauksena muutamat hypyt ajautuivatkin liian pohjaan. Kun saatiin paikat täsmäämään homma rullasi oikeastaan ilman mitään sen suurempia ongelmia! Lopussa tultiin rataa muutamaan otteeseen vähän isompana jolloinka esteet taisivat olla 100-110cm luokkaa. Linjan ensinmäiselle en saanut paikkaa sitten millään hahmottumaan jonka seurauksena kiellettiinkin siihen pari kertaa. Muutaman kiellon jälkene olo oli entistä epävarmempi... Kumminkin sopiva tempo ja ote löytyi ja pystyin luottamaan hevoseen sekä omaan tekemiseen ja saatiinkin oikeastaan aika hyviä pätkiä! Esteiden noustessa Gee pääsi muutamaan otteeseen imemään astetta enenmmän esteille mutta näilläkin kerroilla saatiin paikat osumaan ja gee tuli hyvin esteiden jälkeen kaarteissa takaisin! Etenkin viimeisestä radasta jäi oikein hyvä fiilis, gee kuunteli ja sain tuotua sen niihin paikkoihin joihin halusinkin.

Kaikenkaikkiaan hyppelöistä jäi positiivinen fiilis. Sellainen,että ehkä me jopa selvitään kisoistakin! Kunhan vain kuski muistaisi ratsastaa kunnolla koko ajan alusta loppuun saakka ajatuksen kanssa! Virheet ja epäonnistumiset kun tuppautuivat tälläkin kertaa tulemaan vain ja ainoastaan silloin kun itseltä keskittyminen herpaantui.



4 kommenttia:

  1. hui mikä vauhti, mut tsemppiä sunnuntaille sitten (-: !

    VastaaPoista
  2. Moikka, tämä kommentti on tarkoitettu positiivisessa mielessä rakentavana palautteena. Ratsastat siististi ja muutenkin nätin eleettömästi, mutta omaan silmään pistää joka hypyllä se että kun hyppy lähtee laskeutumaan ja sinä suoristut selässä niin joka kerta nyppäät hevosta suusta (videolta katsottuna varsinkin 1,09->). Voi olla, että hevonen tekee tämän "automaattisesti", mutta se voi johtua myös kipumuistista, vaikuttaa myös innokkaalta menijältä mutta mielestäni tarvitsee silti enemmän tilaa alastulossa. Tsemppiä tulevaan ja tuleviin kisoihin! :-) Emmi

    VastaaPoista
  3. Kiitos asiallisesta kommentista! :) Glitter tosiaan on aina tuntunut viskovan päätään joka hankaloittaa hyppyihin mukautumista.. Ollaankin valmennuksissa kiinnitetty huomiota siihen,että saisin olla kädellä hypyissä paremmin ja pitempään mukana.. Totta, gee on melkoisen innokas ja tosiaan tarvitsee tilaa alastuloissa. Kiitos! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016