BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


15. huhtikuuta 2015

Yhtenä hymynä

Glitter on ollut viimepäivinä ihan älyttömän hyvä ja yhteitsyöhaluinen ja jokaisen ratsastuskerran jälkeen olen lähtenyt tallilta kyllä niin hyvin fiiliksin yhtenä hymynä pois!

Eilen tiistaina suuntasin heti töiden jälkeen suoraan tallille. Niki olikin jo valmiiksi varustamassa Geetä jotta ehdittiin hyvissä ajoin kentälle sillä oltiin varattu kenttä hyppäämiseen. Ajateltiinkin ja puhuttiin,että olisi hyvä jos päästäisiin nyt säännöllisesti parina kertaa viikossa aina työstämään esteillä. Toinen kerta olisi joko säännöllisesti puomeja,-ja kavalettaja ja toisella kerralla sitten puolestaan olisi aina estevalmennus. Glitteri kun  tuntuu keräävän aina sen verran kierroksia ja virtaa jos hyppäämisväli ehtii venyä kovin pitkäksi joten katsotaan tasaantuisiko ja rauhoittuisiko meno tämän avulla!

  Alkuun työstin pitkään käynnissä sekä ravissa niin kauan kunnes hevonen tuntui tarpeeksi hyvältä. Aloiteltiin hyppääminen tulemalla pitkällä sivulla olevaa yksittäistä ristikkoa joka myöhemmässä vaiheessa nostettiin pystyksi ja tultiin tätä kummastakin suunnasta jonkin aikaa korottaen. Jo ihan alussa Glitter tuntui ihan yllättävän hyvältä, oli alusta alkaen hyvin kuulolla, ei kaahottanut esteille oman päänsä mukaan ja tulikin todella hyvin kaarteissa esteiden jälkeen takaisin! Viime valmennus kun tosiaan meni melkoisen vauhdikkaasti niin odottelin tämänkertaista melko sekavin fiiliksin. Seuraavaksi tultiin muutamaan otteeseen toisella pitkällä sivulla olevaa pysty-okseri 5 askeleen linjaa. Odotin Geen vähintäänkin juoksevan linjan hullunlailla oman päänsä mukaan mutta ei, yllätykseksi pidätteet menivätkin läpi ja gee kuunteli ja malttoi odottaa! Lopuksi tultiin vielä muutamaan ootteeseen korottaen pientä radantynkää. Yksittäinen pysty-, pysty-okseri linja sekä lopuksi sarja. Toisella kierroksella osa esteistä taisivat korkeimmillaan olla 110cm luokkaa. Glitter tuntui paremmalta kuin pitkiin aikoihin ja teki oikein hyviä hyppyjä, sain tuotua hevosen lähes joka kerta juuri siihen paikkaan kuin itse sen halusin ja pystyin jopa keskittymään enemmän omaan ratsastukseen kun aivan koko ajan ei tarvinnut kiinnittää kaikkea huomiota ja aikaa siihen,että saisin hevosen kontrolliin. 

Kaisa tuleekin loppuviikosta lauantaina pitämään valmennuksen joten toivotaan,että Glitter olisi silloinkin vähintäänkin yhtä hyvä!

Kuvat ©Niki
Tänään meillä oli puolestaan Marin kouluvalmennus. Tehtiin eilisen hyppäämisen vuoksi palauttavaa eteen-alas jumppaa. Käynnissä lähdettiin taivuttelemaan ympyröillä reippaasti molempiin suuntiin ja saman kaavan mukaan jatkettiin myöskin ravissa. Glitter oli alusta alkaen yllättävän hyvän tuntuinen, kevyt ja rento! 
Mari kantoikin kentän keskelle muutamat puomit kahdeksikolle joiden avulla lähdettiin jumppaamaan hevosta oikein kunnolla käynnissä. Keskellä oli kaksi puomia joiden jälkeen sai jo olla heti kääntämässä seuraavalle sivussa olevalle yksittäiselle puomille. Yksinkertainen mutta hyvä ja tehokas tehtävä! Muutettiin puomit ravipuomeiksi ja tultiin näitä muutamaan otteeseen aavistuksen isommilla väleillä jonka jälkeen sain istua harjoitusraviin ja tultiin puomit lyhyemmillä väleillä. Nyt olikin tärkeää saada ravi tarpeeksi kootuksi jo ennen puomeja jotta päästiin tulemaan puomit ilman kolinaa. Gee kuunteli ja kokosi ravia ihan yllättävän hyvin ja lopettiinkin tehtävä siihen kun saatiin onnistuneet pätkät kummastakin suunnasta. Laukkaa otettiin rennosti kumpaankin suuntaan ympyrällä ja lopeteltiinkin siihen kun gee tuntui hyvältä ja rennolta. Loppuverkaksi jumpattiin vielä käynnissä pidemmällä ohjalla eteen-alas.

Kouluvalmennuksestakin jäi ihan super hyvä fiilis, valmennus sujui paremmin kuin nyt pitkiin aikoihin! Niin kuin Marinkin kanssa puhuttiin niin Glitter oli nyt siinä pisteessä,että tuosta olisi voinut lähteä hyvin taas työstämään ja nostamaan  tehtävien vaikeustasoa. Aikaisemmat sileänvalmennukset kun ovat tuntuneet menemän suurimmaksi osaksi siihe, että geen saisi kunnolla keskittymään ja rauhoittumaan itse työntekoon. Tästä onkin taas hyvä jatkaa treenejä!


6 kommenttia:

  1. Jeij, ihanaa, että meni hyvin! :) Upea Gee!

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Jes tosi kiva lukee tällaisia postauksia, hyvä fiilis välitty tänne asti! :)

    VastaaPoista
  3. Jep toitovaan,et sama hyvä fiilis ja meno jatkuu.. sen verran paljon on tuntunut sattuvan meijän kohdal niitä epäonnistumisia! :))

    VastaaPoista
  4. Tuli itellekin hyvä mieli postausta lukiessa, kun oli niin hyvä fiilis tekstissä! :) Toivottavasti lähtisi nyt sujuun treenit hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun kiva kuulla, että hyvä fiilis on välittynyt tekstiä lukiessa muillekkin! :)) jep, toivotaan!

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016