BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


27. huhtikuuta 2015

Onnistunut kisapäivä!

Osallistuttiin Glitterin kanssa meidän tämän vuotisiin ensinmäisiin alue-estekisoihin eilen sunnuntaina naapuritallin puolelle jossa hypättiin nyt vain pelkästään 90cm luokka. Edellisenä päivänä meillä oli ollut vielä Kaisan valmennus joka sujui vähän vaihtelevasti, paikka paikoin Geeoli oikein hyvän tuntuinen mutta toisaalta itselläni oli keskittyminen aivan jossain muualla mikä vaikutti ratsastukseen sen verran,ettei valmennus rullannut ihan niin hyvin kuin mitä olisi voinut. Suht positiivisin mielin jäätiin kumminkin odottelemaan seuraavan päivän kisoja.

Kuvat ©Emma ja Ansu ja Anni, iso kiitos! 




Ilma ei tällä kertaa suosinut kisoja sitten yhtään ja koko aamun satoikin paiskaamalla vettä. Kenttä oli aivan kuran ja veden peitossa ja vähäsen kyllä arvelutti lähteä hyppäämään noin kuraiselle pohjalle. Onneksi sade kumminkin lakkasi 90cm luokan alkaessa eikä jouduttu kaatosateessa ratsastamaan. Verryttelyssä Glitteri oli jo yllättävän rennon ja rauhallisen oloinen! Teki hyviä hyppyjä ja tuntui oikein miellyttävältä. Itse piti muistaa vain ratsastaa mahdollisimman kevyellä ja rennolla kädellä. Verryttelyn pohjalta jäätiinkin odottelemaan omaa vuoroamme melko hyvin fiiliksin! Taisinkin juuri ennen radalle menoa sanoa,että jos nyt taas kielletään pihalle vaihdan lajia kyllä ihan suosiolla kuviokelluntaan..




Rata oli arvostelultaan 367.1(A2/A2) eli perusradalta jatkui suoraan uusintaan. Rata oli oikeastaan todella simppeli ja yksinkertainen. Olin kyllä niin jännityksestä kankea radalle mentäessä ja mielessä  pyöri vain kaikki aikaisemmat epäonnistumiset ja se,että mitä jos tälläkin kertaa taas epäonnistumme. Lähtömerkin saatua ja ensimmäisen esteen jälkeen jännitys hävisi ja keskityin vain siihen,että muistan tällä kertaa ratsastaa! Aikaisemmat kisat ovat suurimmaksi osaksi tyssänneet siihen,että jähmetyn totaalisesti selässä vaikean paikan tullessa enkä vain yksinkertaisesti ole muistanut ratsastaa. Esteiden jälkeen gee tuli ihan yllättävän hyvin takaisin eikä päässyt kaahaamaan esteille oman päänsä mukaan hullunlailla.. nyt kun Gee tuli hyvin takaisin pystyin itsekkin rentoutumaan ja ratsastamaan mahdollisimman rennosti ilman,että lähdin paineistamaan hevosta. Koko radan ajan puhuin ja kehuin hevosta äänellä mikä tuntui helpottavan myös omaa keskittymistä todella paljon. Pitäneekin siis ottaa tavaksi  tämä radalla rupattelu hevoselle  ;)  Perusrata sujuikin  puhtaasti joten jatkettiin samantien heti perään uusintaan. En lähtenyt ratsastmaan aikaa vain tavoitteena oli puhdas ja hyvä rata johon molemmat oltaisiin tyytyväisiä. Puhdas ratahan sieltä tällä kertaa tulikin!  Loppujenlopuksi oltiinkin  luokassa toisia ei sijoittuneita.



En muista koskakohan viimeksi oltaisiin Glitterin kanssa lähdetty näin tyytyväisin ja hyvin fiiliksin kisoista pois! Ehdottomasti meidän paras rata tähän mennessä ja itsekkin muistin jopa ratsastaa läpi radan alusta loppuun saaakka! Niiden kaikkien epäonnistumisten ja hylkyjen jälkeen tämä tuntui kyllä todelliselta työvoitolta enkä voi olla vain kuin yhtenä hymynä ja tyytyväinen hevoseen sekä suoritukseen, tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin!




8 kommenttia:

  1. Teijän rata oli kyllä ihan tosi siisti ja hyvin loppuun asti ratsastettu! Tästä toivottavasti suunta vaan ylöspäin :D

    VastaaPoista
  2. Upeaa menoa vaikka kyllä muakin hirvitti, ku katoin tota videota et : nyt ne kaatuu! Mut hyvin te menitte kurakentästä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Joo paikka paikoin kyllä hirvitti vähän selässäkin kun kenttä oli noin kuraisessa kunnossa... onneksi päästiin puhtaasti ja ehjästi maaliin ilman kaatumista! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016