BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. huhtikuuta 2015

Melkein kouluratsastaja

Moikka ja hyvää jo alkanutta huhtikuuta! Pääsiäinen on ollut omalta osaltani kovin hevostäyteinen, ihanaa kun töistä on pitkästä aikaa näinkin pitkät vapaat joten miltein kaiken vapaa-ajan ehtiikin pyhittämään tallilla käymiseen. Glitterin kanssa ollaan koko viikon ajan treenailtu kouluvalmennuksissa sekä itsekseen koulukisoja varten!

 Perjantain tallireissun jälkeen suunnattiinkin kavereiden kanssa viihteelle ja baarissa tapahtuikin pienimuotoinen äksidentti jonka seurauksena mut kiikutettiinkin ambulanssilla päivystykseen tikattavaksi ja nyt otsassa hiusrajassa komeilee kolme tikkiä.. Ilmeisesti olin loppuillasta kaatunut portaissa lasioven kulmaan.. Onneksi ei kumminkaan  sen vakavempaa sattunut ja sainkin lääkäriltä luvan jo osallistua tämänpäiväisiin kisoihinkin. Tosin kypärän päähän laitto ja pitäminen oli melko tuskallista. Samshield ei mahtunut päähän ollenkaan mutta onneksi sentään CO mahtui hankaamatta tikkejä kunhan veti lippaa enemmän silmille..
Kuvat ©Ansu ja Emma, iso kiitos! 












Osallistuttiin siis Glitterin kanssa sen elämänsä ensinmäisiin koulukisoihin ikinä, naapuritallin seurakoulukisoihin helppo C:1 luokkaan. Omista viimeisistä koulukisoistanikin oli aikaa reilut 5-vuotta joten sen puolesta mietinkin pitkään kehdataanko osallistua edes kisoihin. Päädyinkin vaihtoehtoon,etten ottanut verryttelyssä laisinkaan laukkaa.. Työstin vain käyntiä sekä ravia mahdollisimman hyväksi ja keskityin,että pystyn itse ratsastmaan mahdollisimman rennosti. Verryttely oli suurimmaksi osaksi ulkona, lukuunottamatta 10minuutti jonka aikana sai käydä pyörähtämässä maneesilla. Alkuun tuomarin pääty olikin tamman mielestä kovin jännä ja gee tuntui ihmettelevän mihin on oikein joutunut, melko pian gee kumminkin tyytyi kohtaloonsa ja käyttäytyi oikein fiksusti ja mallikkaasti!






Itserata sujui oikeastaan juuri siten miten olin sen odottanutkin sujuvan! Alku yllättävän rennosti ja rauhallisesti mutta laukkojen jälkeinen raviosuus oli melko hätäistä kun gee tuppasi vähän keräämään kierroksia. Pisteitä kertyi 55,75%. Noottia saatiin temponlisäyksistä, olisi saanut olla rohkeampaa.. toisaalta pelasin varman päälle enkä lisännyt ihan niin paljon kuin mitä olisi voinut jotta sain ravin kontorlliin lävistäjänkin jälkeen. Pysähdys meillä oli aavistuksen hätäinen joka myös tiputti pisteitä. Parhaimmat pisteet napsahtivat laukkaosuuksista. Lisäkommentteina papereissa luki "kaunis ratsukko, hevonen kovin jännittynyt tänään". Eipä Gee nyt mitenkään erityisen jännittyneen oloinen kokonaisuudessaan tänään olltu, etenkään alkuun. Sijoitusta ei lähdetty kisoista edes hakemaan joten kisoista jäikin oikein positiivinen ja hyvä fiilis ja erityisen ylpeä olin glitteristä joka käyttäytyi niin fiksusti ja kovasti yritti parhaansa! Kokemus tämäkin ja ehkä vielä joskus uskaltaudutaan toisiinkin koulukisoihin.
Linkki videoon



Ahkeran koulutreenin sekä kisojen vuoksi tämänviikkoinen hyppykertakin unohtui ihan kokonaan välistä. Onneksi sentään asiaan tulee korjaus heti huomenissa kun aamusta päästään  vihdoin estevalmennukseen.. kouluratsukkoa kun meistä ei saisi kyllä tekemälläkään! :D

Emma loihti meille jälleen uuden ihanan ulkoasun, tällä kertaa bannerin suhteen vähän yksinkertaisempaa! Mitäs tykkäätte?:)

14 kommenttia:

  1. No hyvin se kyllä meni! :) Tosi upea ulkoasu. :)

    VastaaPoista
  2. Radalla huomaa kyllä, että ette ole paljoo treenannut koulua, ja sekin vähä videoiden perusteella ainakin on pelkkää ympyröillä pörräämistä. Treeniä vaan niin kyllä se siitä. :) Melkoista kilpajuoksuahan tuo välillä oli, Glitter valuu rumasti kuolaimen alle, tai sitten repii sulta ohjia. Siisti ratsukko kuitenkin olitte ulkonäön puolesta, ja kuvissa näyttää oikein hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvää päivää sentään, ihanko totta? Gee ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ja tajuan ihan itsekkin,että paljon on vielä tekemistä ja opittavaa! Ollaan päästy nyt vajaa kuukauden ajan käymään säännöllisesti viikottain myös kouluvalmennuksissa.. Ei tuossa ajassa mitään ihemitä tapahdu mutta pikkuhiljaa koko ajan askelta parempaan suuntaan. Eka kun on ihan perusasiat saatava kunnolla kuntoon, ihan vaikka sit ympyrällä pörräämällä ja vasta sen jälkeen voi ajatella muuta.. toki ollaan jo päästy ihan muutakin tekemään valmennukissa , ei olla pörrätty pelkästään ympyröillä ;) Mutta hyvä,että sentään kuvissa näytettiin oikein hyviltä! :)

      Poista
  3. Ulkoasu on tosi tyylikäs! Sopii hyvin tuo ottamani kuva tohon banneriin!
    Hyvältä näytti rata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! toi on vaan niin ihana kuva, yks mun ehdoton lemppari kuva! :)

      Poista
  4. Hyvinhän teillä meni, vähänhän Gee vaikutti levottamalta päänsä kanssa, mutta kyllä teiltä koulupuolikin onnistuu ;) ja mukavan rauhallinen ja siisti tämä uusi ulkoasu...

    VastaaPoista
  5. Varsin hyvältähän toi näytti varsinkin Geen ekoiksi koulukisoiksi! Varsinkin kuvissa näytätte tosi siistiltä parilta, videolta huomasi ehkä enemmän sen kokemattomuuden kouluradoilla, mutta hieno suoritus kuitenkin :) Niin ja tykkään tästä ulkoasusta paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista! :) täysin kokemattomia me ollaankin kouluradoilla, tätäkin osallistumista on tullut mietittyä varmaan yli puolen vuoden ajan,että kehdataanko koulukisoihin edes osallistua :D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016