BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


19. huhtikuuta 2015

Ei huono

Eilen meillä oli Kaisan valmennus joka sujuikin suurimmaksi osaksi yllättävän hyvin tosin  ihan loppua lukuunottamatta..

Aloiteltiin valmennus kavaletti tehtävällä ensin vasemmasta kierroksesta. Kavaletti laukassa jonka jälkeen siirtyminen raviin, ravissa maapuomin yli voltti jonka jälkeen uusi nosto ja laukassa kavaletti. Gee oli tapansa mukaan taas alkuun kovin malttamaton ja vauhdikas ja tuntuikin kipittävän vain alta pois.Tarpeeksi monta kertaa kun tehtävää toistettiin ja tarpeeksi monta ravivolttia kun teki puomin ympärille lähti meno kutakuinkin pikkuhiljaa rauhoittumaan! Oikea kierros tuntui taas alkuun ihan kovin hankalalta ja Gee oli tähän suuntaan puolet vahvempi kuin mitä vasempaan kierrokseen eikä tilannetta tietysti helpottanut yhtään jälleen se,että jäin liikaa ratsastamaan sisäohjalla.. Pikkuhiljaa kumminkin saatiin meno aavistuksen rennommaksi ja rauhallisemmaksi jolloinka tehtäväkin lähti rullaamaan paremmin.
 Itse hyppääminen aloiteltiin tulemalla kahdeksikolla muutama kierros pystyä ja okseria niin,että päädyissä aina pysäytettiin. Gee tuntui jo tässä kohtaa yllättävän hyvältä ja sitä sai jopa ratsastaa aavistuksen eteen jottei laukka olisi jäänyt ihan junnaamaan paikoilleen. Melko pian siirryttiin hyppäämään pystyn jälkeen pitkällä sivulla olevaa linjaa. Tässä kohtaa luulitiinkin,että Glitter on tehnyt kokonaan uuden elämänmuutoksen ja jättänyt kaahottamiset taakseen kun tultiin tuo linja 8 askeleella eikä tietoakaan siitä,että tamma olisi päättänyt imaista jälkimmäiselle esteelle oman päänsä mukaan!! Rauhallinen meno jatkui myöskin rataa hypätessä ja Kaisakin käski kaarteissa laukata aavistuksen enemmän eteen. Tultiinkin rataa pari kertaa peräjälkeen uudelleen. Itse piti muistaa keskittyä nyt ratsastamaan äärimmäisen rennolla kädellä ja ilman,että lähden paineistamaan liikaa hevosta. Kovin helposti etenkin nyt näiden epäonnistuneiden kertojen jälkeen lähden liikaa paineistamaan ja ennakoimaan ratsastamalla jalalla ennen hyppyjä. Pari kertaa linjan jälkeiselle okserille tuli kieltoja kun en ehtinyt suoristamaan riittävän ajoissa eikä paikka olisi vain täsmännyt. Sarjalle Gee otti aavistuksen enemmän imua mutta tässäkään kohtaan meno ei mennyt missään kohtaan kaahottamiseksi ja gee kuuntelikin ja tuli hirmu hyvin takaisin aina esteiden jälkeen!


Viimeistä rataa hypätessä Gee pääsin linjan juoksemaan läpi oman päänsä mukaan jolloinka tultiin se vielä toistamiseen läpi niin,että välissä tehtiin käyntiin siirtyminen ja voltti. Kun Gee kuunteli tässä yritettiin tulla linja läpi vielä ilman siirtymistä. Tässä kohtaa vanha sama Gee tuli esiin.. Ensinmäiselle pystylle kun olisin saanut tuotua hevosen hyvin ja rennosti ja paikka olisi täsmännyt niin gee päätti stopata.. olisihan se varmasti hypännyt jos olisin antanut  sen kaahottaa täysin oman päänsä mukaan. Tässä kohtaa niin hevonen kuin kuskikin alkoi väsyä joten ote lipsui taas pahemman kerran. Päätettiin lopettaa siihen kun Gee tuli linjan kutakuinkin rauhallisemmin ja jättää hypyt tällä kertaa siihen. Meno olisi todennäköisesti mennyt entistä huonommaksi jos oltaisiin vain jatkettu linjan tahkomista väsyneinä.



Kaikenkaikkiaan valmennuksesta jäi kumminkin oikein hyvä fiilis! Ehkä me ei sittenkään olla aivain toivoton tapaus. Onhan Glitteri tullut paljon paremmaksi  ja rauhallisemmaksi esteillä jos nyt lähdetän vertaamaan sitä vaikka menneeseen talveen, pikkuhiljaa hyvä tulee! Ensi viikon sunnuntaina olisi naapuritallin puolella 2-tason kisat joita mietittiin,että hyppäisin siellä pelkästään 90cm luokan. Edelliset kisat ovat menneet siihen,että ollaan hypätty se kaksi luokkaa joista jälkinmäinen on ollut useinmiten hylky. Paremmalta ja turvallisemmalta vaihtoehdolta näin alkuun tuntuukin lähteä hyppäämään vain yksi luokka.

4 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016