BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


21. heinäkuuta 2015

Hyvä valmennus parempi mieli

Eilen tosiaan naapuritallin puolella järjestettiin jälleen Kärkkäisen estevalmennukset johon tälläkin kertaa osallistuttiin Glitterin kanssa. Emma pääsi kuvaamaan valmennusta sekä Anni sai kuvattua meistä videopätkiä joten tällä kertaa valmennuksest löytyy kunnolla niin kuva kuin videomateriaaliakin.


Aloiteltiin valmennus jäämällä toiseen päätyyn isolle pääty-ympyrälle jossa lähdettiina alkuun ratsastamaan ravissa kahden maapuomin yli kummassakin suunnassa. Hetken päästä jatkoimme ravista käyntiin siirtymisillä jonka jälkeen jatkettiinkin ympyrällä laukassa ja aina puomeja lähestyessä laskemalla ääneen kolme viimeistä askelta. Pari ensinmäistä kierrosta lähdin laskemaan joka kerta liian myöhään mutta kun sain rytmin päästä kiinni alkoi laskutkin rullaamaan.


Hyppääminen aloitettiin melko pian verryttelyjen jälkeen kuvan mukaisella radalla hypäten ensiksi kummastakin suunnasta esteet 1-3 jonka jälkeen tultiin rataa tuollaisenaan pariin otteeseen korottaen.

1-3 jonka jälkeen okserille 5 askelta, -sarja 6 laukkaa valkoiselle johteelle ja pysty-5 laukkaa sarjalle.

Ensinmäinen kierros tuntui vähän epätasaiselta eikä oikein löydetty sopivaa tempoa. Gee kiemurteli ensinmäiselle esteelle kytäten vieressä olevia valkoisa johteita joiden yli hypättiin kumminkin myöhemmässä vaiheessa ilman minkäänlaista ongelmaa.. Johteet olivat vaan Geen mielestä kauhean pelottavia ohi laukatessa. Kumminkin alkukankeuden jälkeen kun löydettiin se sopiva tempo Gee tuntui todella kivalta, pystyin tekemään selässä ratkaisuja ja luottamaan hevoseen. Viimeisellä kerralla rataa hypätessä sössisin itse viimeisen linjavälin pystyltä sarjalle ja annoin Geen juosta välit neljällä vaikka tarkoitus oli ottaa väliin 5 askelta. Toistettiin tämä pari kertaa kunnes saatiin väliin se 5 askelta, tuohon onnistuneeseen pätkään olikin hyvä lopettaa! Kyllähän Gee tulee takaisin kun itse vaan päätän mihin askeleeseen sen haluan ja pysyn päätöksessä mutta niinkuin Annakin sanoi,että saan kyllä olla selässä näissä tapauksissa vieläkin tiukempi jos gee yrittää rynniä esteille. Tätä lukuunottamatta valmennus rullasi hyvin ja valmennuksesta jäi ihan älyttömän hyvä fiilis, ihana gee! 
 Loppukommenteiksi Anna tokaisikin,että erittäin hyvä ja jos tämä sama vire jatkuu mehän hypätään pian gp:tä :D Sekä,että hevoseta näkee nyt että se on tyytyväinen. Jokaiselle esteelle se menee korvat tötteröllä eikä sillä ole aikomustakaan kieltää, huomattava ero jos verrataan ensinmäiseen Kärkkäisen valmennukseen. Nyt näkyi,että pystyin ihan eri tavalla luottamaan hevoseen sekä tekemään ratkaisuja. Ratsastamaan niinkuin normaalia hevosta kuuluukin. Vielä kun saisi tämän saman fiiliksen vietyä kisoihin asti, saamaan henkisen puolen mukaan ja oppia ratsastamaan kisoissakin samalla lailla kuin aina valmennuksissakin , mutta eiköhän se siitä joskus, hiljaa hyvä tulee!

Tänään käytiin Geen kanssa pitkällä maastoreissulla Essi ja Harri seuranamme ja nyt mulla ois seuraavat kolme päivää kokonaan hevosvapaata kun Glitterin vuokraaja hoitaa nämä päivät. En edes muista koskakohan viimeksi oisin ollut noinkaan montaa päivää poissa tallilta joten katsotaan osaanko nytkään olla. Perjantaina suunnitelmissa olisi lähteä Hankoon kisahoitajan merkeissä kun ori on lähdössä sinne hyppäämään.

.


8 kommenttia:

 1. Vitsi miten makeita kuvia teistä :D Täst postauksest tuli jotenkin niin hyvälle mielelle, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Emma kyllä osaa hommansa! :D jee kiva kuulla :)

   Poista
 2. Ootte te kyllä nätti pari! <3

  VastaaPoista
 3. Hienosti meni! Onko Glitter sun oma? (:

  VastaaPoista
 4. Olitte kyllä ihan super! Tuli kauheen hyvä fiilis teijän menoo kattoes, ja varsinkin noi Annan kommentit valmennuksen lopul oli niin ihanii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon ja kiva kuulla! :) no joo niin oli, niist loppu kommenteista jäi kyl niin hyvä fiilis et hymyilytti viel seuraavanaki päivänä :D

   Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016