BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


20. heinäkuuta 2015

Lauantain hyppäri

Tulin pikaisesti päivittämään lauantaisen valmennuksen tiimoilta ennen nukkumaan menoa. Pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä, ajatus ja teksti ei tunnu tällä kertaa oikein kunnolla luistavan. Lauantaina tosiaan meillä oli Geen kanssa Kaisan hyppäri. Aloiteltiin verryttelyjen jälkeen keskihalkaisijalla olevalla kavaletti linjalla, tultiin alkuun sitä ihan sellaisenaan jonka jälkeen jäimme jälkinmäisen kavaletin ympärille ratsastamaan kahdeksikkoa. Ratsastin jostain kumman syystä alkuun kavaletille todella suorat tiet jolloinka koko tehtävästä ei tullut kyllä yhtään mitään.. Tehtävä se helpottui  huomattavasti kun leikkasi kavaletin vähän vinoon ;) Oman ajatuksen kun sai taas touhuun kunnolla mukaan niin alkoi heti taas sujumaan paremmin ja ratsastukseen tuli taas jokin järki! Välillä tuntuu olevan vähän pitkät piuhat kun kestää hetki ennen kuin hoksaa ja sisäistää koko asian taikka tehtävän, silloinhan niitä virheitä juuri pääsee tulemaan aina normaalia enemmän jos itsellä ei ole ajatus koko ajan mukana siinä omassa tekemisessä.
Kuvat ©Annemari


Seuraavaksi taidettiin hypätä muutamaan otteeseen pysty-okseri kaarevaa linjaa. Ensinmäiselle esteelle Gee teki stopit ja kun komensin jalalla kunnolla eteen niin tamma päätti vetäistä säälittävän pukin.. Varmaan ihan yhden käden laskettavissa kuinka monta kertaa Gee olisi mun aikana pukittanut.. tai jos tuota voi edes pukiksi sanoa :D Jostain kumman syystä kun aletaan hyppäämään se on aina tuo ensinmäinen este jolle Gee pääsee kieltämään. Tuon jälkeen ei otettu ainuttakaan kieltoa ja homma pelitti muuten hyvin ja lähti loppua kohden parantumaan. Rata näkyy videolta kokonaisuudessaan melko pitkälti joten en siitä lähde sen enempää selostamaan. Rataa tultiin pariin otteeseen korotetusti. Tälläkään kertaa ei  missään kohtaan tullut sellaista tilannetta taikka tunnetta, että Gee pääsisi sinkaisemaan oman päänsä mukaan esteille. Pikemminkin se oli vähän tahmea ja pohkeen takana ja sain ratsastaa kunnolla jalalla eteen. Parille esteelle lähdin työntämään ja pumppaamana omalla istunnallani kohti estettä, jotenkin tuo tulee vain automaattisesti jos en näe esteelle paikkaa.. pitäisikin päästä tuosta tavasta eroon ja oppia istumaan niissäkin kohdissa vain hiljaa paineistamatta liika hevosta. 


Heti kun touhuun löytyi  se sopiva tempo ja laukka pyöri kunnolla, homma toimi ja saatiin oikein onnistuneita hyppyjä joihin olikin oikein hyvä lopettaa tältä erää! Etenkin viimeinen rata oli kokonaisuudessaan todella hyvä. Jäi taas kyllä niin hyvä fiilis tästä kerrasta, jotenkin ollaan nyt etenkin parin viimeisen valmennuksen ajan löydetty se punainen lanka ratsastukseen ja homma on oikeasti rullannut niinkuin kuuluukin. Tosiaan toivon,että tämä sama vire jatkuu! 


Harmiksi pari viimeistä radan tynkää ei tallentunut videolle joten video sen puolesta tällä kertaa normaalia lyhyempi. Seuraava valmennus kerta osuikin melko pian sillä maanantaina olisi naapuritallin puolella Kärkkäisen valmennukset, palaillaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016