BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. heinäkuuta 2015

Torstai aamun estevalmennus

Aika on ollut aikalailla koritlla joten tämän vuoksi postaus viime valmennuksestakin tulee vähän jälkijunassa. Tosiaan torstaina meillä oli  Kaisan estevalkka ja oltiinkin tällä kertaa naapuritallin puolella malja-kentällä. Vaikka valmennus olikin jo heti aamusta kohosi lämpömittari  jo siihen aikaan reippaasti yli +20 asteen ja aurinko porotti kentälle pilvettömältä taivaalta, tuli pikkaisen kuuma niin kuskille kuin hevosellekkin!

Kuvat © Marissa 

Aloiteltiin verryttelyjen jälkeen ristikko-ristikko linjalla jota tultiin kummastakin suunnasta niin,että väliin tehtiin aina voltti. Tämän jälkeen hypättiin muutamaan otteeseen kaarteessa olevaa yksittäistä pystyä sillaisenaan sekä pitkällä lähestymisellä okseria.Muutamaan otteeseen Kaisa saikin huutaa siitä,että muista istua ja muista pitää jalka ja käsi alhaalla.. jotenkin liian vaistomaisesti ainakun gee yrittää lähteä juoksemaan multa nousee käsi liian ylös, eihän tuo auta asiaan yhtään vaan päinvastoin gee juoksee kahta kauheammin. Meno tuntuikin heti paljon paremmalta kun itse muistin pitää käden hiljaa alhaalla ja istua satulassa. Melko pian siirryttiinkin hyppäämään rataa. Rata näkyykin kokonaisuudessaan hyvin videolta joten en lähde siitä sen enempää selittämään. Gee tuntui tässä kohtaa  aika hyvältä, oikeastaan paremmalta kuin mitä nyt vähään aikaa noinkaan pitkää rataa hypätessä! Kun sopiva tempo löytyi pystyin ratsastamaan ja tuomaan geen niihin paikkoihin joihin halusin ja gee tuli hyvin kaarteissa takaisin. Ainut isoin ongelma kohta oli lähinnä vain linjoissa.. Suorat linjat ovat meille edelleen hankalia ja niissä Gee käy vahvaksi ja kiskoo välit oman päänsä mukaan, selässä on silloin todella hankala pystyä tekemään yhtään mitään vaikka parhaansa mukaan yrittääkin pitää vastaan. Lopussa kumminkin saatiin onnistuneet radan pätkät joihin olikin tällä kertaa hyvä lopetella.Seuraava valmennus kerta tulikin jo melko pian sillä saatiin täksi päiväksi tallilta ryhmä kasaan Anna Kärkkäisen valmennukseen. Huomenna meillä onkin pitkästäa aikaa Marin kouluvalmennus. Viikonloppuna olisi Metsämäessä nurmella kisat joihin todennäköisesti nyt ollaan osallistumassa mikäli saan järjestettyä meille vain kyydin jostain!

ps. Muistakaahan käydä vielä jättämässä kysymyksiä kysymyspostaukseen jotta saadaan kunnon vastausvideo aikaiseksi!


2 kommenttia:

  1. Mitä kuolainta käytät geellä ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sileellä ollut ihan kolmipalat, hypätessä nyt aikaisemmin toi kimblewick.. Kärkkäinen suositteli viime valkussa geelle hypätessä gägikuolainta mitä tänään valkussa sit koitettiin ja joka osottautus hyväks geelle :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016