BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


26. heinäkuuta 2015

"Maastoesteillä"

Eilen lauantaina suunnattiin Carla sekä Taavi seuranamme Kotimäen tallille jonne oltiin sovittu Kaisan kanssa tämän kertainen estevalmennus. Kotimäen kentällä on muutamia luonnonesteitä joiden takia haluttiinkin kenttä varata valmennukselle. Viime vuonna päästiin suunnilleen näihin samoihin aikoihin Geen kanssa hyppäämään ihan kunnolla maastoesteitä Ratun tallille jolloinka oltiin tuolloin kyllä molemmat ihan kauhusta jäykkinä koko touhusta.. tällä kertaa meno ei ollut ihan niin jännittynyttä kuin mitä viimeksi ja loppupeleissä molemmilla olikin hurjan hauskaa kun päästiin asian ytimeen ja päästiin alku jännityksen yli! Puhuttiinkin,että vielä tänä kesänä olisikin kiva päästä ihan kunnolla hyppäämään Ratulle maastoesteitä, siellä kun on sen verran enemmän valinannvaraa ja esteitä pääsee hyppäämään ihan kunnolla ratanakin! Kotimäellä kun oli vain banketti, kuivahauta, tukit sekä alas ja ylöshypyt joten pystyttiin niitä lisäilemään vain tavallisten esteiden sekaan radan aikana.













Hypättiin verryttelyjen jälkeen muutamaan otteeseen kummastakin suunnasta pari yksittäistä estettä jonka
jälkeen lähdettiinkin käymään kaikki nämä maastoesteet läpi. Ensinmäisenä tultiin pariin otteeseen kentän vierestä menevä kuja jossa oli kaksi puista tukkia. Seuraavaksi tultiin ylös sekä alaspäin hyppyjä. Ylöspäin mentäessä ei ollut mitään ongelmaa mutta samaa alaspäin mentäessä gee jäikin reunalle ihmettelemään,että tuostako pitäisi hypätä alas. Itse olin selässä myös vähän epävarma joten epävarmuus tarttui myös hevoseen. Hetken ihettelyn jälkeen päästiin kuin päästiinkin tuosta alas.


Seuraavaksi vuorossa taisikin olla banketti. Toi banketti näytti kyllä aluksi kauhean korkealta ja parit ensimmäiset kerrat kyllä empisinkin mennäänkö yli vaiko ei ja siihen otettinkin noilla kerroilla pari kieltoa. Kumminkin kun itse päätin,että mennään yli ja rohkaisin hevosta niin sinne se Gee loikkasi ja tuosta eteenpäin se hyppäsi banketin tuosta vaan korvat töttöröllä ilman mitään ongelmaa.























Lopussa tultiin rataa seuraavanlaisesti. Pysty-okseri linja, kuivahauta, muuri kaareva linja okseri, ensinmäinen linja toiseen suuntaan, banketti, okseri muuri linja,- tukit,-sekä lopuksi okseri.





Alku rata rullasi vähän niin ja näin.. Gee oli tosi tahmea ja hidas pohkeelle eikä se oikein reagoinut siihen, en löytänyt alkuun sopivaa tempoa. Tämä kostautui toisella linjalla kun Gee tuli parille esteelle niin huonossa laukassa sisään ja ponkaisi melko juuresta hyppyyn.. itse jäin kädellä jälkeen jonka seurauksena gee taisi ottaa pikkasen nokkiinsa ja kielsi sitten seuraavalle esteelle.. Loppurata sujuikin suht hyvin mitä nyt toisteksi viimeiselle linjalle tein aivan surkean ja vinon tien ja saatiinkin tottakai käsky tulla tuo muuri-okseri linja uudelleen. En tajua mistä tämä on nyt kitkeytynyt mutta todella monelle esteelle lähdin istunnalla pumppaamaan ja paineistamaan kohti estettä.. videota katsoaessa Kaisa taisi varmaan jokaiselle esteelle lähestyä toistaa,että istu!! Tuossa kohtaa varsinkin kun esteet nousevat ja jos en hahmota paikkaa lähden pumppaamaan ja työntämään istunnalla.. tämä pitäis saada kitkettyä nyt heti alkajaisiksi kokonaan pois. Viimeiselle linjalle saatiin onnistuneet hypyt joihin oli hyvä lopetella. Keventelin loppuravit jonka jälkeen käytiin kävelemässä Carlan kanssa loppukäynnit maastossa. 

Hengissä selvittiin ja loppupeleissä molemmilla oli kyllä ihan hauskaakin! Gee niin innoissan paineli kohti esteitä korvat töttöröllä eikä kyllä pahemmin mitään näitä erikoisempiakaan esteitä lähtenyt kyttäämään. Niin hyvä fiilis jäi kyllä noista maastoesteisä kun päästiin alkujännityksen jälkeen niiden yli menemään, ehkä me uskaltaudutaan vielä uudestaankin maastoesteille! 


Gee löysi kavereita :D


Emma pääsikin jälleen lähtemään mukaan ja saikin räpsittyä monen monta kivaa kuvaa, hurjan iso kiitos! Ohessa myöskin videokooste valmennuksesta. 

7 kommenttia:

  1. Oletko ajatellut joskus kenttää kokeilla? ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväkun ollaan uskaltauduttu edes valmennuksissa näitä hyppäämään :D mutta joo voishan se olla ihan kivaa kokeilla jos vaan ite oppis olematta jännittämättä ;)

      Poista
  2. Milloin se kysymys postaus tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän piti Essin kanssa kuvata se jo alkuviikosta mut aikataulut menikin vähän ristiin niin todennäköisesti saadaan kuvattua vastauspostaus niin,että viimeistään ens viikolla tulee! :)

      Poista
  3. Meno näyttää paljon paremmalta kuin jokin aika sitten! Olette selvästi alkanu hitsautua yhteen :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016