BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


8. heinäkuuta 2015

Pitkästä aikaa kouluvalmennuksessa

Eilen meillä oli pitkästä aikaa Marin kouluvalmennus. Edellisestä kerrasta olikin  kyllä jo tovi.. jotenkin ei olla vain saatu aikatauluja sopimaan yksin ja sen vuoksi kouluvalmennuksisa on ollut pienimuotoista taukoa.
Nyt kun valmennuksista oli ollut taukoa keskityttiin koko tunnin ajan oikeastaan helppoihin ja yksinkertaisiin asioihin. Yleensä ollaan valmennuksissa käyty Glitterin kanssa vain yksin mutta tällä kertaa mukana oli myöskin toinen ratsukko talliltamme. Jotenkin tuntui,etten saanut valmennuksesta niin paljon irti kuin mitä yksin ollessa ja pari tehtävää jätettiin ns. puolitiehen toisen ratsukon vuoksi.


Aloiteltiin valmennus työskentelemällä pääty-ympyrällä ja keskittymällä suoruuteen. Glitteri oli aivan järkyttävän tahmea koko valmennuksen alun. Koko hevonen oli täysin kuuro pohkeelle ja mateli vain pitkin ympyrää.. ei yhtään Geen tapaista! Pyysin raipan jonka jälkeen ratsastaminen helpottui huomattavasti kun ei tarvinnut jatkuvasti olla paineistamassa eteenpäin jalalla. Kun Gee virkosi tuntui tamma oikeastaan todella mielyttävältä, Marikin totesi,että sepäs näyttääkin tällä kertaa oikein kivalta ja yhteistyöhaluiselta! Ravissa jatkoimme pitkälti saman kaavan mukaan,aseteltiin ja taivuteltiin hevosia ympyrän sisällä pienemmillä ympyröillä. Laukkaa otimme tällä kertaa normaalia vähemmän ja sitäkin vain kumpaankin suuntaan ympyröillä jonka aikana keskityimme oikeastaan vain istuntaan. Lopussa työstettiin harjoitusravissa toisella pitkällä sivulla pujotellen sekä toisella pitkällä sivulla pyytäen isompaa ja rennompaa ravia.

Glitteri tosiaan oli yllättävän rauhallisen ja rennon tuntuinen läpi valmenuksen ajan ja tuntui vain parantunvan loppuun päin! Nyt se jopa tuntui siltä,että oltaisiin voitu lähteä tekemään ja työstämään muillakin tehtävillä kuin vain pelkästään ympyrällä.. Muutamat edelliset kouluvalmennukset kun ovat pari kertaa menneet siihen,että olemme tunnin ajan yrittäneet saada hevosta rauhalliseksi ja rennoksi keskitytmään siihen itse työntekoon. Nyt Gee oli kevyt ja hyvä läpi valmennuksen ja teki asiat täysin niinkuin pyysinkin!

Viikonloppuna päästäänkin Geen kanssa taas pitkästä aikaa kilpailuihin kun osallistutaan Metsämäen kisoihin kahtena päivänä. Perjantaina kisat alkavat seuraluokilla joissa hypätään 90cm luokka.. Launataina aluekisoissa mennään todennäköisesti myöskin vain sama 90 luokka. Palaillaankin  seuraavaksi siis kisapostauksen merkeissä!

Muu ulkoasu on vielä hieman vaiheessa mutta mitäs tykkäätte uudesta bannerista? 
Hurjan iso kiitos ulkoasusta jälleen Emmalle!

6 kommenttia:

 1. Banneri on tosi hieno :)

  VastaaPoista
 2. oi näyttipäs kivalta teijän meno! ja ihana tä ulkoasu :) *-*

  VastaaPoista
 3. Monta kuukautta olen käynnyt lueskelemassa blogiasi ja nyt vihdoin tajusin litityä lukijaksi. Kiva kun löytyy välillä koulupuolenkin postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! joo vaihtelun vuoksi olen yrittänyt postailla myöskin koulupuolen treeneistä :)

   Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016