BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


16. marraskuuta 2012

Tallilla,tallille


Tulin vasta äskettäin kotiin, koko päivän oon ollut menossa johonkin suuntaan..
Tänään perjantaina sainkin yllättäen viestiä,että voin käydä liikuttamassa ponin :) Koulusta kävin nopsaan kotona vaihtamassa tallikamppeet ja suuntasin suoraan tallille. Ponin kanssa mentiin tunnin verran maneesilla. Tehtiin melko pitkä käyntityöskentely ympyröillä taivutellen ja työskennellen,poni tuntui aluksi kamalan tahmealta. Jatkoin seuraavaksi ravissa muunnellen usein suuntaa, työskennellen ympyröillä ja hiukan temponvaihteluita.. ei oikeastaan tehty mitään sen kummempia. Poni alkoi pikkuhiljaa "virkoamaan" eikä ollut enään niin tahmeahkon oloinen. Laukkaa otin kumpaankin suuntaan, alussa poni oli pikkasen tahmeahkon tuntuinen vielä laukassa. Käveltiin hetki jonka jälkeen tein parit siirtymiset ja otin vielä hiaman laukkaa. Nyt poni oli paremman ja reippaamman tuntuinen,etenkin oikeaan kierrokseen poni oli tosi hyvä! Lopussa jäin vielä työskentelemään harjoitusravissa jonka jälkeen keventelin loppuravit. Poni oli tosi rennon ja hyväntuntuinen loppuun päin! :)

Ponin jälkeen kävin kotona nopeasti syömässä ja lähdinkin pian jo takaisin tallille :D Mulla oli vielä viimeisen ratsastuskoulu tunnin jälkeen hyppäri. Ansu oli kuvaamassa,iso kiitos kuvista! :) Ei hypätty tällä kertaa paljoon vaan ihan yksinkertaista simppeliä kahden esteen tsydeemiä jota tultiin kahdeksikolla. Verkan jälkeen tultiin laukassa puomeina tuota kahdeksikkoa ja lähdettiin kierros kierrokselta aina pienentämään tuota kahdeksikkoa. Tämä sujui itseasiassa melko hyvin ja laukatkin ehtisivät vaihtua puomin päällä loppuun päin.  Pää meni kyllä ihan pyörälle kun tultiin lopuksi niin pienillä teillä tehtävää :D

Samaa hommaa tuliin ristikkona, tämä oli aluksi vähän haastellisempaa mutta kun rytmi tehtävään löytyi homma pelitti hyvin. Itse kun muisti kääntä pään heti esteen päällä toiselle ja sai sisäpohkeen läpi niin diva kääntyi kyllä todella näppärästi!  Käveltiin hetki jonka jälkeen tultiin samaa pari kertaa hiaman korottaen.  Laukka rullasi ja diva toimi hyvin mutta alussa kuski vähän mokaili. Tehtävä ei ollutkaan enään niin helppo kuin mitä pinemmillä esteillä ja kääntämiset tulivat nopeasti. Pari kertaa tuli vähän juureen ja jäin hiaman jälkeen. Uusiksi tultua homma lähti taas pikkuhiljaa rullaamaan kun löytyi se oikea rytmi! Loppuun saatiin hyvät hypyt ja lopetettiin siihen ja ravailtiin loppuravit eteen-alas. Diva oli kyllä tosi hyvä ja tuli ihan onnistuneita pätkiäkin! Oli kiva treenailla vaihteeksi tälläistä  tehtvää parilla esteellä jossa piti kääntää nopeasti ja lyhkäsillä teillä. Hyvillä mielin siis sunnuntaina loikkimaan harkkakisoihin! :)

ompas hehkee kuva :D
Laittelen huomenna erikseen sitten kuvat-ja videot kunhan vain saan ne :)  Huomenna käyn divan kanssa vain käppäilemässä ja keventelemässä ja siitten sunnuntaina loikkimaa.. palaillaan viimeistään maanantaina kisapostauksen merkeissä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016