BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


27. huhtikuuta 2013

Ulkokausi startannut!

Voi vitsit miten hyvä fiilis jäi tämänpäiväisestä kummankin heposen liikutuksesta :)
Tallille kun pääsin käväisin hakemassa Divan tarhasta, siellä tamma odottelikin makoillen. Vitsit mulla oli tietenkin kännykkä tallissa niin en pystynyt räpsäsemään kuvaakaan. Jonkin aikaan siinä seukkailin ja rapsuttelin sen kanssa kunnes diivuli sai nousta ylös. Vihdoinkin päästiin Divan kanssa ulos ratsastamaan! Oli tosi ihana ilma ja kentälläkin olisi varmaan tarkentunut miltein ratsastamaan t-paidalla kun siihen suoraan porotti aurinko eikä tuullutkaan melkein lainkaan! Diva oli jo aikaisemmin tällä viikolla ollut toisen vuorkaajan kanssa ulkona ja oli kuulema ollut melko vauhdikkaalla päällä :D arvailinkin,että Diva luultavasti tälläkin kerralla on melko raippaalla päällä.. 

Kentällä divalla tuntui aluksi olevan kauhe hoppu johonkin sekä kaikki tuntui niin jänskältä kun piti keskittyä koko ajan siihen mitä ympärillä tapahtuu. Mentiin yhteensä ehkä himan yli tunnin verran, ei tehty oikeastaan mitään sen kummempia. Lähinnä keskityin siihen,että D alkaisi liikkumaan hiaman rennommin ja rauhallisemmin. Työstin melko pitkään aluksi käynnissä asetellen sekä taivutellen ja tehden pysähdyksiä. Ravissa tamma sätkyili pariin otteeseen kun tuntihevoset kävelivät ohi taikun auto parkkeerasi parkkipaikalle, hölmö diivuli!  Laukassa D oli alkuun hiaman energisen oloinen mutta alkoi kumminkin pikkuhiljaa liikkumaan ihan yllättävän hyvin. Etenkin oikeaan kierrokseen tamma oli ihan tosi hyvän tuntuinen ratsastaa! nyt d oli kuulolla ja keskittyi työntekoon. Otin lävistäjän kautta muutamia vaihtoja sekä työskentelin ympyröillä. Diva malttoi odottaa hyvin vaihdoissa ja vaihtoi vasta kun pyysin. Lopetin siihen kun D oli hyvä ja rento. Loppuun työstin harjoitusravissa jonkun aikaan ja pikkuhiljaa diva alkoi tulla rennommaksi ja liikkui hyvin pyöreästi eteen, nyt se ei enään kiinnittänyt minkäänlaista huomiota siihen mitä ympärillä tapahtui vaikka polulla kävelikin ohi hevosia. Jännä miten tunnin aikana diva muuttuikin paljon paremmaksi, alku vaiheessa oli vähällä lyödä hanskat tistkiin kun mistään ei oikein tuntunut tulevan mitään, onneksi itse jaksoin keskittyä ja työstää tarpeeksi kauvan niin diivuli oli ihan super loppuun! Loppuravit eteen-alas ja pitkät loppukäynnit maastopolulla. Jäi kyllä niin hyvä fiilis ekasta ulko treenistä ja taisi kyllä heppakin olla tyytyväinen! :)

viimevuoden kuvasaldoa..

Ponin kanssa mentiin myöskin kentällä ehkä noin tunnin verran. Alkuun R oli melko tahmean oloinen mutta alkoi pikkuhiljaa vertymään ja liikumaan paremmin.Ravissa ravailin pari keirrosta pyytäen hiaman isompaa ravia josta jatkoin siirtymisillä ja tehtiin myös himan väistöjä. Laukkaa kumpaankin suuntaan aluksi koko uraa pitkin josta jäin työstämään ympyröillä sekä tehtiin lävistäjällä vaihtoja. Poni oli ihan mielettömän hyvän tuntuinen etenkin oikeaan kierrokseen ja vaihdotkin onnistuivat sutjakkaasti! loppuun keventelin eteen-alas
loppuravit, poni liikkui rennon letekästi eteen! Loppukäynnit käytiin kiertämässä polulla! 

Vitsit miten poni ja diva ovat melkein toistensa vastakohdat :D Diva kun tuppasi kiertämään tuon samaisen polku reitin kaksi  kertaa  nopeammin kuin poni ja kentälläkin diva oli melkoisen vauhdikas ja tarkkaavainen, poni kun laahusteli alkukäynnit polulla kaikessa rauhassa eikä kiinittänyt minkäänlaista huomiota kentällä siihen mitä ympärillä tapahtui :D Huomenna onkin vielä luvassa ponin liikutus! Luultavasti saan kuvaajan joten palaillaan huomenissa :) tältä kerralta nyt ei olekkaan materiaalia kun en saanut värkättyä kuvaajaa..

4 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla! Banneri on todella hieno, teksti sujuvaa lukea ja kuvat hyvä laatuisia! (: Liityin lukiaksi.

    http://seethesunshinenow.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi (: jäin lukijaksi(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos ja tervetuloa,toivottavasti viihdyt! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016