BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. toukokuuta 2015

Lauantain estevalmennus

Moikka ja hyvää alkanutta toukokuuta! Blogi on kyllä painoittunut todella ahkerasti viimeisen parin viikon sisällä pelkästään estevalmennuksiin sekä kilpailuihin.. Ennen kuin joku ehtii asiasta mainita niin ei syytä huoleen, ollaan me Glitterin kanssa ahkerasti touhuttu tässä  välissä kyllä paljon muutakin mutta tallilla on tullut käytyä ilman kuvaajaa joten mitään sen tähdellistä kerrottavaa itsenäisistä ratsatuksisa ei oikein ole.  Emma pääsi  kuvaamaan  eilein meidän valmennusta joten ohessa vino pino hurjan hyvälaatuisia ja kivoja kuvia, iso kiitos siis Emmalle! Blogissa on parina edellisenä päivänä ollut pienehkö kävijä paljous ja lukijoitakin on tässä samassa tupsahtanut kymmenkunta lisää! Ajattelinkin tämän kunniaksi,että voisin tehdä pitkästä aikaa kysymyspostauksen joten laitelkaapas  tämän postauksen kommenttikentään rohkeasti kysymyksiä tulemaan laidasta laitaan! :)

Alkuviikosta olin itse järkyttävässä kuumeessa ja flunssassa joten maanantainen  jäi ihan suosiolla välistä, tiistaina raahauduin kumminkin puolikuntoisena tallille jolloinka Essi myöskin kuvaili pätkiä meidän menosta. Hortoiltiin tunnin verran kentällä oikeastaan ilman mitään kunnollista päämäärää.. lähinnä vain ratsastelin kevyesti fiiliksen ja oman kunnon mukaan ja lopettelin siihen kun hevonen tuntui tarpeeksi hyvältä! Keskiviikkona ratsastin Geen ihan kunnolla läpi kertaillen kouluvalmennuksista mieleen jääneitä asioita. Torstaina juhlistettiinkin vappua joten Glitteri sai vapaapäivän! Perjantaina puolestaan käytiin tamman kanssa kävelemässä reilu tunnin mittainen maastolenkki jokirantaa pitkin, Gee tuntui varsin tyytyväiseltä maastoilupäivään ja käppäili jokirannassa korvat töttöröllä maisemia katsellen  Eilen lauantaina meillä olikin puolestaan Kaisan estevalmennus. 






 Meillä oli valmennus jälleen vasta illemmalla jolloinka ulkona tietysti satoi vähää väliä kuuroittain paiskaamalla vettä ja kauempana jyrisi myöskin ukkonen. Alkutunti satoi vettä mutta onneksi sade sentään loppui ja loppuakohden aurinkokin alkoi paistamaan!  Verryteltiin jälleen tuttuun tapaan itsenäisesti ravissa ja laukassa jonka jälkeen lähdettiin verkkaesteinä muutamaan otteeseen ristiikoa ja pystyä kahdeksikolla. Näiden jälkeen hypättiin vielä kertaalleen isolla ympyrällä okseria jonka jälkeen siirryttiinkin melko pian tulemaan rataa. Rata koostui seuraavanlaisesti: Kuuden askeleen lankku-okseri linja, pysty, sarja, pysty, pysty ja sama linja toisesta suunnasta.

Gee tahtois mennä täysiii!

uups!
 Ensimmäisellä kierroksella Gee tuntui todella hyvältä, tuli kaarteissa hyvin takaisin ja malttoi odottaa ja kuunnella hyvin. Itse unohdin heti alkajaisiksi radan ja hypättiin linja väärinpäin väärässä kohtaan.. Gee kumminkin suoriutui linjasta tällä kertaa hyvin odottaen kuudella askeleella eikä päässyt kiskomaan väliä oman päänsä mukaan.  Korotettiin rataa ja tultiin sama uudelleen.. toiseen suuntaan linjaa hypätessä gee ampaisi välin oman päänsä mukaan mutta toisesta suunnasta pidätteet menivät puolet paremmin läpi. Linja siis lähinnä koitui tälläkin kertaa meidän ongelmaksi ja lopussa tahkottiin sitä muutamaan otteeseen läpi.  Gee tuntui taas väsähtävän loppua kohden minkä seurauksena tuntui ratkaisevan vaikean tilanteen vain juoksemalla siitä pois. Päätettiinkin jättää hypyt tällä kertaa siihen kun saatiin suht onnistuneet ja rauhalliset hypyt linjalle.  Kaikenkaikkiaan valmennuksesta jäi kyllä suht hyvä ja positiivinen fiilis, alussa gee tuntui oikein hyvältä ja homma rullasi! Meitä oli tällä kertaa valmennuksessa enemmän kuin mitä normaalisti tähän asti yleensä..En tiedä mistä johtuu mutta tuntuu,että keskityn kaikista parhaiten yksin ollessa. Etenkin nytkin muiden hypätessä aikaa jäi tavallista enemmän kävelyyn ja odotamiseen niin varsinkin loppuakohden oma keskittyminen tuntui herpaantuvan helpostia jolloinka alkoi tulemaan myöskin niitä tyhmiä virheitä.
































Tulevalla viikolla meillä onkin tiistaina pitkästä aikaa Marin kouluvalmennus! Yritän saada järjestettyä kuvaajan paikalle jottei blogin koko sisältö painoitu aivan kokonaan näiden esteiden ympärille ;) Palaillaan!

8 kommenttia:

  1. Ihana toi toka kuva kun molemmat on niin iloisia :) muutenkin kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha just oikeeseen aikaan otettu kuva kun Kaisa tais just sanoo jotain hauskaa :D kiitos!

      Poista
  2. Tosi kivoja kuvia, mun suosikkini on tuo kolmanneksi viimeinen kuva! :)

    VastaaPoista
  3. Huikeeta ku toi video jumahti mul hetkeks kohassa 1:18 :DDDDD Mut hyvältä näyttää, jee ! Mustaki toi toka kuva on ihan supersöpö ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha just sopivaan kohtaan! :DD Kiitti paljon! Onhan se, varmaan ainut olemassa oleva kuva esteiltä
      mis tulee hymyiltyä ku muuten näytää aina nii totiselt tai keskittyneelt :P

      Poista
  4. Sulla on ihana esteistunta! Muutenkin teidän meno näyttää hyvältä ja nää kuvat oli tosi kivoi :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016