BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


8. toukokuuta 2015

Askeleen edellä

Tiistaina meillä oli pitkästä aikaa Marin kouluvalmennus. Aikaisemmasta kouluvalmennuksesta olikin ehtinyt vierähtää reippaasti parisen viikkoa aikaa sillä ei oltu saatu vain aikatauluja sopimaan. Oltiin kyllä Geen kanssa molemmat vähän pihalla ja sen kyllä huomasikin,että sileänvalmennuksesta oli ollut pienimuotoista taukoa se parisen viikkoa.

Glitteri oli tällä kertaa melkoisen säpäskällä ja levottomalla tuulella eikä työnteko tuntunut maistuvan sitten yhtään. Ympärillä oli tietysti kauheasti muuta hälinää joka ei yhtään edestauttanut asiaa ja tuntuikin,että koko valmennus meni siihen,että yritettiin saada hevosta keskittymään ja rauhoittumaan itse työntekoon. Keskityttiinkin siis tällä kertaa ihan perusasioihin ja suurimmaksi osaksi mun istuntaan.



Gee tuntui viskovan päätään normaalia enemmän ja nyt pitikin muistaa valvoa tätä joka askeleella ja olla itse askeleen edellä hevosta. Jäätiin isolle ympyrällä toiseen päätyyn missä lähdettiin työstämään ihan käynnistä alkaen asettamalla ja taivuttamalla hevosta ja keskittymällä suoruuteen ja tasaisuuteen.

Oikeaan kierrokseen Gee oli kovin vahva eikä oikein mistään tuntunut tulevan mitään. Helposti kun Gee oli vahva jäin itsekkin ratsastamaan vahvemmalla kädellä vaikka olisi pitänyt muistaa keskittyä ratsastamaan mahdollisimman rennolla kädellä. Ravissa ja laukassa tamma yritti vain sinkaista alta pois ja sai kiskaistua mut irti satulasta muutamaan otteeseen. Laukassa siis kiinnitettiin huomiota entistäkin enemmän istuntaan ja siihen,että istuin tiivimmin satulassa ja samalla lantio olisi saanut mukautua enemmän liikkeeseen. Liian helposti jännityin liikettä vastaan jolloinka Gee tuntui kipittävän laukassa kahta kauheammin.. Olikin tärkeää,että pystyin itse ratsastamaan mahdollisimman rennosti paineistamatta itse hevosta. Koko ajan oli paljon muistettavaa ja huomioitavaa ja kun Gee oli tällä kertaa tuolla tuulella oli erityisen tärkeää itse olla koko ajan askeleen edellä hevosta ja keskittyä ratsastukseen kahta kertaa enemmän kuin mitä normaalisti.


Gee oli kyllä melkoisen hankalalla  ja energisellä päällä ja meinasi hermo mennä ihan totaalisesti pariin otteeseen kun mistään ei vain tuntunut tulevan mitään kaiken sen sähläyksen ja juoksemisen keskellä.. Onneksi on sen verran pitkä pinna,että saatiin kouluvalmennus suosiolla loppuun. Tosiaan tällä kertaa ei edes lähdetty tekemään muuta kuin työskenneltiin ympyrällä perusasioita hioen. Onneksi loppuun päin meno rauhoittui sentään aavistukksen verran ja Gee liikkui alkuun nähden rennommin ja kevyemmin joten lopeteltiin tältä erää siihen. Toivotaan,että seuraavassa kouluvalmennus rullaisi taas aavistuksen paremmin jotta päästäisiin tekemään muutakin kuin pärräämään pelkillä ympyröillä ;)



 Videolle jätin nyt poikkeuksellisesti valmennusäänet kuuluville jottei se olisi niin yksitoikkoista katsottavaa. Mitä mieltä olette, katsotteko videoita mielummin niin,että äänet kuuluvut vaiko musiikin kera? 

4 kommenttia:

  1. Itse tykkään kummastakin, mutta kivempi kyllä omasta mielestäni kun valmentajan äänet kuuluu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, melkein tykkään itsekkin katsoa muiden valmennus videoita valmentajan äänien kera! :)

      Poista
  2. Ite tykkään ehkä enemmän näistä missä on äänet, nii kuulee valmentajan ohjeet ja korjaukset! Kivannäköstä menoa teillä :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016