BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


14. toukokuuta 2015

TR alue-este 90cm

Eipä taaskaan ilmat oikein suosineet kilpailuita kentän pohjaa ajatellen.. Eilen koko kisoja edeltävä päivä nimittäin tuli vettä ihan paiskaamalla. Käytiin eilen vielä myöhemmin illalla sateen lakatessa Geen kanssa käppäilemässä loppukäynnit Malja-kentän takaa poluilla ja kenttä muistutti kyllä enemmänkin isoa uima-allasta kuin ratsastuskenttää..

Tänään aamulla ilma oli onneksi aurinkoinen ja melko tuulinen joten pohja oli jokseenkin ehtinyt kuivua sitten eiliseen iltaan nähden. Lisäksi aikatauluja oli siirretty tunnilla eteenpäin juurikin sen vuoksi,että kenttä ehtisi kuivua. Glitterin kanssa oltiin ilmottauduttu tälläkin kertaa pelkästään 90cm luokkaan, tosin kaikki esteet eivät tainneet ihan 90cm korkeudessa olla kun esteet tuntuivat ihan kovin pieniltä ja vielä metrinkin luokassa esteet olivat sen verran pienen näköisiä :D
Kuvat ©Anni J ja http://ida.kuvat.fi/ ja Ansu, iso kiitos! 


tais tän ilmeen perusteella olla selässä aika epätoivonen olo :D

Rata oli äärimmäisen simppeli ja mukava arvostelultaan A.1.0 eli uusintaa ei tällä kertaa ollutkaan ja kaikki puhtaat palkittiin ruusukkein. Ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan oltiin  tällä kertaa verryttelyssä ilman valmentajan opastusta ja neuvoja kun Kaisa ei harmiksi päässytkään paikalle. On se vain niin iso apu kun valmentaja jaksaa olla mukana neuvomassa ja auttamassa myöskin kisoissa! Oli meinaan melkoisen hukassa oleva olo verkassa kun ketään ei ollutkaan keskellä huutamassa ja patistamassa ratsastamaan.

Verryttely olikin tällä kertaa maneesissa. Gee tuntui alkuun kovin vahvalta ja kyttäili paljon ympärillä tapahtuvaa mutta onneksi lähti koko ajan vain paranemaan. Verkkaesteille saatiin oikeastaan aika suht hyviä ja sujuvia hyppyjä ja näin paikat sekä sain tuotua hevosen juuri niihin paikkoihin joihin halusinkin. Omaa vuoroamme jäätiinkin odottelemaan suht positiivisin mielin.



Itse rata alkoi melko vauhdikkaasti (tai ainakin siltä se selässä tuntui). Ensinmäisen linjan välissä en saanutkaan otettua  kunnolla takaisin ja Gee puski välin oman päänsä mukaan. Jotenkin radalla jäin ehkä liikaa olettamaan,että meno olisi samanlaista ja yhtä tasaista ja rauhallista kuin viimeksi ja jotenkin ratsastaminen unohtui paikka paikon. Kun en saanut hevosta tarpeeksi hyvin takaisin tai en nähnyt paikkoja iski selässä paniikki,että mitä jos kiellettään pihalle ja lähdin paineistamaan ja ennakoimaan liikaa jalalla eteen. Esteiden jälkeen kun olisi vain pitänyt istua kunnolla siihen satulaan ja ottaa hevonen kunnolla kontrolliin! Noh pääasiahan kumminkin oli,ettei hylsyn kanssa lähdetty pois.. Gee tuntui kumminkin paikka paikoin suht hyvältä ja teki hyviä hyppyjä vaikka imua esteille olikin astetta enemmän kuin normaalisti. Puhdas ratahan se sieltä tuli ja napattiin matkaan ensinmäinen ruusuke tältä kaudelta aluekisoista!


Radan jälkeen pohdin ja pähkäilin pitkään pitäisikikö jälki-ilmoittautua 100cm luokkaan. Päädyin kumminkin vaihtoehtoon,että lopetettiin tuohon puhtaaseen ja hyvään 90cm suoritukseen. Etenkin kun kentän pohja oli tuossa kunnosa en halunnut lähteä ottamaan mitään riskiä,että Gee kaahaisi luokan läpi kahta kauheammin taikka siihen,että luokasta räpsähtäisi hylsy ja lähdettäisiin kisoista taas huonolla fiiliskella pois. Nytkun niitä epäonnistumisia on tullut aikaisemmin en halua turhaan lähteä hätiköimään sen korkeuden kanssa vaan edetä rauhassa ja saada alle "hyvän mielen startteja" Nytkun alla on kaksi puhdasta 90cm rataa tästä on hyvä jatkaa pikkuhiljaa kisojen suhteen taas eteenpäin. Kaikenkaikkiaan kisoista siis jäi oikein hyvä ja positiivinen fiilis, tästä on taas hyvä jatkaa!


10 kommenttia:

  1. Hyvin meni kisat teillä!
    Noi jotkut esteet ei kyllä yhtään näyttänyt 90cm korkeilta vaan paljon pienemmiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! joo ei,suurin osa oli kyllä reippaasti alle sen 90cm.. :D

      Poista
    2. hienosti ratsasti ja kyllä esteet on jotakin 60-ehkä 80 väli mutta ehkä se ei haitaa kun kentapohja näytä eritain haastavaa.

      Poista
    3. Kiitos! Ja joo eipä tuo haitannut kun kenttä oli tossa kunnossa :)

      Poista
  2. Hyvin meni! onneks oli iso kenttä nii glitteril oli tilaa painaa menemään ;D

    VastaaPoista
  3. Paras toi vika kuva :D

    VastaaPoista
  4. Huhhuh, kun Gee kaahaa noille esteille!:D Hyvin meette;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vauhtia tuppas olemaan vähän liikaa.. kiitos kumminkin! :D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016