BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


10. toukokuuta 2015

Itsenäisiä hyppyjä

Kuvailtiin edellispäivänä pitkästä aikaa Essin kanssa toistemme ratsastuksia päittäin. Kentällä ei ollut siihen aikaan illtaisella muita joten päätettiin Glitterin kanssa käyttää aikaa ja tilaa hyödyksi ja päädyttiinkin menemään kavaletteja. Essi kokosi meille pitkälle sivulle puomi-kavaletti puomi linjan sekä päätyyn ympyrälle kavaletin. Lähdin tulemaan alkuun kummastakin suunnasta ympyrällä yksittäistä kavalettia ympyrällä sekä laukkoja vaihtaen kahdeksikolla. Gee tuntui alkuun kuuliaiselta ja rennolta ja laukka olikin tosi hyvin säädeltävissä, pystyin kokoamaan hyvin laukkaa sekä tarpeen tullen myöskin pidentämään ja ratsastamaan eteen ilman,että  Gee olisi päässy juoksemaan apuja vastaan.


Seuraavaksi tulin kummastakin suunnasta pariin otteeseen pitkällä sivulla olevan puomi-kavaletti-puomi välin. Alkuun ei saatu askelia oikein sopimaan väleihin kun Gee imaisi kohti tehtävää oman päänsä mukaan.. Olikin tärkeää muistaa pitää laukka tarpeeksi lyhyenä jotta mahduttiin väliin ja päätiin tulemaan puomit ja kavaletti rennosti. Lopussa tultiin pelkästään kavalettia korotetusti puomilähestymisellä. Apupuomin halusin jättää ennen estettä ihan vain sen vuoksi,että olisin itse varmempi paikkojen suhteen etenkin näin yksikseen hypätessä. Muutamaan otteeseen lähdin paineistamaan jalalla kohti estettä vähän hätiköidysti kun en itse nähnyt paikaa puomille sitten yhtään mutta sitä lukuunottamatta kaikki sujui ja rullasi hyvin. Mitään isoja mokia ei siis kuitenkaan tullut ja etenkin viimeiselle korotetulle kierrokselle sain tosi kivan fiiliksen! Lopetinkin siihen kun saatiin onnistuneet hypyt.  Teki kyllä oikeastaan hyvää päästä hyppäämään näinkin simppeliä tehtävää itekseen, nyt kun ketään ei ollut siellä kentän laidalla huutamassa ja ohjeistamassa piti itse koko ajan keskittyä entistäkin enemmän ja pienempien virheiden tullessa piti oikeasti itse miettiä ja ratkoa tilanne.


Tälle viikolle ei saatukkaan Kaisan kanssa aikatauluja yksiin joten estevalmennus jäi tältä viikonlopulta välistä. Ensi viikolla helatorstaina olisi kumminkin tarkoitus hypätä naapuritallin aluekioissa joten katsotaan saadaanko järjestettyä vielä alkuviikkoon jokin hyppykerta ennnen kisoja.  Perjantaina starttaakin kauan odotettu Turun Malja joten viikonloppu vierähtääkin melko tiiviisti Artukaisissa kisojen merkeissä!

Minkälaisia tehtäviä te teette itsenäisesti hypätessä? 
Hyppäättekö yleensä useasti itsenäisesti?

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi ja hienoja kuvia. Jään kyllä seuraamaan ja liityinkin lukijaksi! Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi! :) käyn myös kurkkaamassa blogisi :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016