BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


25. toukokuuta 2015

Kulmia

Ratsastin Geen eilen melko pitkälti saman kaavan mukaan ja treenailtiin samoja asioita kuin mitä tehtiin edellisessä kouluvalmennuksessakin. Valmennuksessa keskityttiin tällä kertaa aika pitkälti kulmien ratsastamiseen! Myönnän,että itseltäni ainakin välillä kulmat unothuvat helposti enkä tee niissä mitään erillaista kuin suorallakaan vaikkain kulmat ovat todella hyvä treenimahdollisuus ja tulisi ne hyödyntää kaikki neljä kappaletta!

Nyt jäätiin myös ratsastamaan uran sisäpuolella. Helposti  Gee lähtee puskemaan aidalle jolloinka kulkee ns. raitetia pitkin automaattisesti ilman,että yrittäisin joka askella vaikuttaa niihin. Nyt kun piti ratsastaa kunnolla irti aidasta piti minun muistaa myöskin ratsastaa kokoajan ulkoavuilla jotta hevonen saisi niistä ns.tukiseinän. 
Nyt kun ratsastettiin uran sisäpuolella tulivat myöskin kulmat aikaisemmin jolloinka jouduin itse kääntämään hevosen kulmassa eikä Gee voinut ennakoida kääntämistä eikä aita voinut kääntää hevosta. 


Vasempaan kierrokseen kaikki tuntui selkeästi helpommalta kun taas oikeaan kierroksen kesti hetki enen kuin hoksattiin sama toiseen suuntaan. Käynnissä sekä ravissa tehtävä toimi oikein hyvin ja Marikin totesi,että noin näteistä kulmista saataisiinkin oikein hyvät pisteet kouluradalta.  Laukassa unohdettiin hetkeksi kulmat ja jäätiin keskittymään jälleen omaan istuntaani. Laukassa jään helposti aavistuksen jännityneeksi ns liikettä vastaan enkä pääse mukautumaan laukan tahtiin niin hyvin. Glitteri ei aina ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ja tämän vuoksi tämä ehkä korostuukin kun on paljon muutakin mietittävää ja korjattavaa selässä enkä niinkään pääse pelkästään paneutumaan pelkästään siihen istuntaan. Mari selitti tämän hyvin mutta en tietenkään muista tästä tässä vaiheessa siitä juurikaan yhtään mitään mutta siis jotkut lantion syvimmät lihakset ei mulla jousta niin paljon kuin mitä pitäisi ja tämän huomaa etenkin laukassa. Mua kehotettiinkin ostamaan jumppapallo jonka avulla pystyisi hiomaan istuntaa sekä samassa jumppaamaan niitä lihaksia.

 Loppuvalmennuksesta Gee liikkuikin oikein rennosti ja tuntui kevyeltä. Tamma olikin siis huomattavasti parempi jos verrataan vaikka viime kouluvalmennukseen joka meni suurimmaksi osaksi siihen,että keskityttiin saamaan yrimääräistä energiaa pois.

könökönö..




Lauantaina näiden samojen asioiden lisäksi nostin jalustimet hetkeksi kaulalla ja jäin ratsastamaan ilman jalustimia. Harvemmin tulee mentyä ilman jalustimia vaikkakin tuokin tekisi istunnalle ihan hyvää! Gee tuntui alusta alkaen kuuliaiselta ja rennolta ja pystyin itse myöskin ratsastamaan rennommin. Työstin kahdeksikoilla,ympyröillä, väistöillä sekä temponmuutoksilla. Glitteri tuntuikin nyt näin itsekseen paremmalta kuin pitkiin aikoihin ja tuuppailuista jäi oikein hyvä fiilis! Annemari kävi meitä tuolloin kuvaamassa joten ohessa vino pino lauantain ratsastuksista :) Niki kysyi joskos haluaisin liikuttaa samassa myöskin Camperin joten Geen jälkeen ratsastin vielä orin. Orista kumminkin lisää myöhemmin jottei tämä postaus veny kuvineen liian pitkäksi..

Tänään sunnuntaina vietettiin Geen kanssa rento maastopäivä. Käytiin heittämässä reilu parin tunnin lenkki jokivartta pitkin josta suunnattiin läheiselle asuialueelle moikkaamaan kaveria. Jännä huomata miten ihmiset reagoivatkaan hevoseen heti kun vähääkään lähtee tallialueen ulkopuolelle keskustaan päin.. Lähemmäs jokatoinen kaivoi kameransa esille tai hiljensivät auton kanssa viereen ihmettelemään hevosta, asuinalueella ihmiset tulivat parvekkeille ihmettelemään ja kuvaamaan aivan kuin ei olisi hevosta ennen nähnytkään :D Taas en voi vain kuin olla ylpeä Geestä ja siitä miten fiksu se oikeasti on! Harvan hevosen kanssa en kyllä uskaltaisi yksikseen lähteä noinkaan pitkälle maastoreissulle.. Siellä Gee vain käppäili kovin rennosti maisemia katsellen ja käveli jopa hyvin tyytyväisesti moottoritien alitse menevästä alikulkutunnelista mitään sanomatta, on se vaan niin ihana! 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hahha joo! Ansu heitti sen ilmaan,et saatais geen korvat hörölle ees hetkeks ku muuten se näytti lähinnä laamalta :D

      Poista
    2. Olin just kanssa kommentoimassa ihan samaa :D

      Poista
  2. Vitsi miten mageita kuvii tolt pellolt saakaan nyt! :D

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016