BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


21. toukokuuta 2015

Tiistain hyppyjä

Tiistaina kuvailtiin jälleen Essin kanssa päittäin toistemme ratsastuksia. Tällekkään viikolle ei harmiksi saatu sovittua estevalmennusta joten päätin käyttää jälleen tilaa sekä aikaa hyödyksi rakentamalla kentälle kaksi estettä kahdeksikolle. Sattumalta Niki oli samaan aikaan liikuttamassa orin joten pystyi meitä myöskin samassa hyvin neuvomaan.

Glitteri  tuntui alussa pienemmillä esteillä kuuliaiselta ja hyvältä eikä mitään sen suurempia virheitä tullut ja homma rullasi hyvin! Kun esteitä alettiin nostamaan kierros kierrokselta tuntui Gee tulevan vähän hätäiseksi ja aina pari askelta ennen estettä se sinkaisi kuin nato ohjus kohti estettä. Helposti kun Gee lähti imemään astetta enemmän kohti estettä jäin jo seuraavilla kerroilla itse ennakoimaan ja jännittämään sitä,että mitä jos vauhti kiihtyy taas estettä kohti. Kaarteessa kun muisti itse ratsastaa mahdollisimman rauhallisesti  ja rennosti rauhoittui hevonenkin ja lähti pikkuhiljaa kuuntelemaan sekä odottamaan kierros kierrokselta paremmin. Loppuakohden tehtävä rullasi oikeastaan todella kivasti ja saatiin hyviä hyppyjä ja sain tuotua hevosen juuri niihin paikkoihin mihin itse halusinkin. Esteet taisivat vielä tässä kohtaa olla about vähän ylin 100cm pintaan..


Korotettiin kumpaakin estettä vielä muutamalla reijällä viimeiselle kierroksella jolloinka tehtävä tyssäsikin okserille Geen kieltäessä.. Tässä kohtaa oma ratsastuksen muuttui aivain täysin vaikka este ei ollut kuin ehkä 10cm aikaisempia korkeampi. En yksinkertaisesti nähnyt okserille minkäänlaista paikkaa jonka seurauksena kiellettiinkin esteelle kerta toisensa jälkeen. Estettä lähestyessä en osannut selässä tehdä minkäänlaista päätöstä. Meinasi kyllä iskeä pieni epätoivo kyllä puolessa välissä kun en nähnyt esteelle minkään sortin paikkaa.. Kun kieltoja tuli peräjälkeen jäin jo kaarteessa ajattelemaan,että nyt kielletään uudelleen ja luovutin itsekkin vähän liian helpolla.

Niin kauan tuota tultiin kunnes päästiin yli. Viimeisellä kerralla itse en ajatellut koko estettä ja pyrin ratsastamaan mahdollisimman rennosti ja päästiinkin yli. Este ei edes näyttänyt suurelta mutta jotenkin kun itse tajusi,että se on korkeampi kuin mitä aikaisemmin hypättiin mentiin mukaavuusalueen ulkopuolelle ja en pystynyt luottamaan omaan tekemiseen sitten yhtään. Nyt kun ei olla vähään aikaan hypätty noin isoja ei sitä varmuuttakaan tietysti ole. Pitäisi vain päästä pois sieltä omalta mukaavusalueelta ja oppia luottamaan siihen omaan tekemiseen ja ennekaikkea saada varmuutta lisää.







Tänään meillä oli puolestaan aamulla pitkästä aikaa Marin kouluvalmennus. En lähde siitä sen enempää selostamaan sillä valmennuksesta ei tällä kertaa ole minkäänlaista materiaalia. Gee kumminkin yllätti tänään positiivisesti ja olikin ratsastettavuudeltaan puolet rauhallisempi ja rennompi kuin mitä edellisessä kouluvalmennuksessa ja pystyttiinkin tällä kertaa keskittymään jo muuhunkin kuin siihen,että hevonen tulisi kuuliaiseksi. Valmennuksesta jäikin siis oikein hyvä fiilis!

9 kommenttia:

  1. Miksi mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ilman valmentajaa? Anna anteeksi mutta en kyllä typerämpää keksi, en ihmettele että kieltoja tuli kun piti vaan korottaa vaikkei taitoa ole tarpeeksi. Harmittaa hevosen puolesta.

    VastaaPoista
  2. Ihan kyllä yleisesti ton tarkoitin enkä niinkään tätä yksittäistä kertaa ;) ja ihan kuule hevosen omistaja oli meitä koko ajan neuvomassa joten uskallettiin huoletta esteitä korottaa.. Älä siis turhaan huolehdi :)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja hienoja kuvia, mutta video ei näy... :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) yritän saada korjattua.. pitäis näkyä piakkoin

      Poista
  4. Kivoja kuvia :) mutta toi video ei pelitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) joo piti poistaa musiikki,että pelittää.. pitäis olla pian näkyvissä :)

      Poista
  5. Ihania kuvia, Gee hyppää tosi kivasti ;)
    Onpas se lihonnut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) hahha ehkä vähän, ollut ruoka-aikaan aina kotona ;D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016