BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


15. kesäkuuta 2015

Aivan unessa

Viimeviikon keskiviikkona meillä oli pitkästä aikaa Kaisan estevalmennus. Ei olla saatu aikatauluja yksiin joten viime valmennuksesta olikin aikaa jo reilu kolme viikkoa, odoteltiinkin valmennusta kuin kuuta nousevaa!  Hurjan iso kiitos jälleen Emmalle kuvaamisesta.

Itsenäisen verryttelyn jälkeen aloiteltiin valmennus tulemalla harjoutusravissa ravipuomeja loivalla kiemurauralla. Uralta lähdettiin väistättämään kohti keskihalkaisijaa, suoristus,- puomit, joiden jälkeen väistätettiin takaisin uralle päin. Oikea kierros oli selkeästi meille hankalempi väistöjen suhteen ja Gee tuntui menevän aivan vimpulana väistättämättä lainakaan. Otettiin raippa avuksi ja etenkin vasempaan suuntaan suuntaan väistöt lähtivätki luonnistumaan pikkuhiljaa paremmin. Seuraavaksi unohdettiin väistöt sekä puomit ja tultiin muutamaan otteeseen kummastakin suunnasta kavalatti-puomi-kavaletti linjaa johon kumpaankin väliin oli tarkoitus tulla 5 askelta. Meillä meni välit jo tässäkin kohtaan aivan ääripäihin kuin mitä oli tarkoitus ja tunnuin vain matkustavan selässä tekemättä oikein mitään.

Koko valmennus sujui aikalailla melko vaihtelevasti. Muutamaan otteeseen rataa hypätessä saatiin ihan sujuvia ja hyviä pätkiä ja Glitteri tuntui hyvältä kun taas seuraavaksi mentiin aivan toiseen ääripäähän. Kuski lähti mokailemaan, en hahmottanut paikkoja sitten ollenkaan jolloinka lähdin ratsastaman ja paineistamaan hätäisesti kohti esteitä. Tein tyhmiä virheitä eikä ajatus tuntunut juoksevan tekemisessä sitten yhtään. Käveltiin hetki ratojen välissä ja kokosin ajatuksia jonka jälkeen tultiin vielä uudelleen pari kohtaa radasta tällä kertaa onnistuneesti johon olikin tällä kertaa hyvä lopetella valmennus.




Kiva kaulalla makaaja..


Jälkikäteen ajateltuna aikalailla pieleen menny valmennus oli monien tekijöiden summa. Päivä oli mennyt suurimmaksi osaksi pieleen jo aamusta asti, ennen valmennusta oli melkoisen raskas ja puuduttava työpäivä josta suuntasin kiirellä suoraan tallille. Tässä vaiheessa olin itse jo tolkuttoman väsynyt,että en yhtään ihmettele miksei ajatus ihan koko ajan ollut mukana omassa tekemisessä valmennuksen ajan. Pieleen meni, mutta menkööt joskos seuraavassa valmennuksessa kuski ois hereilllä ja osaisi ratsastaa paremmin!


Linkki videoon

8 kommenttia:

  1. Tosi kivan olonen blogi ja kiva postaus, jossa super hienoja kuvia ! :) ja magee heppa!

    VastaaPoista
  2. miks et julkaissu kommenttiani koskien sun jalkaa? et suostu myöntämään virheitäs? et haluu näyttää muil et saat negatiivisia kommenttei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkaisen kommentit yleensä aina puhelimella ja ilmeisesti tän kommentin olen vahingossa sitten poistanut kerta mennyt multa aivan ohi :D Kaikki kommentit pyrin kyllä ihan julkaisemaan, oli ne sittten positiivisia taikka negatiivisia.. ;) taisitko lukea ollenkaan edes tätä postausta? aika useasti näissä postauksissakin myönnän omat vihreet (niinkuin tässäkin postauksessa) kerta suurimmaksi osaksi ne viat ovat lähtöisin ihan sieltä satulan päältä.. siksihän me valmennuksissa käydäänkin jotta virheet pyritään korjaamaan!

      Poista
    2. Anonyymillä ei ilmeisesti ole kanttia kirjoittaa negatiivista palautetta muuten kuin anonyyminä?? Heha.

      Poista
    3. Äläpä! Jos ei pysty negatiivista palautetta netin välityksellä tulla kirjoittamaan ihan omalla nimellä niin melkeen kannattais sit olla vaan ihan hiljaa ;)

      Poista
  3. En yleensä kommentoi mitään, mut nyt on kyl pakko. Ymmärrän, että sulla on myötäyksen kanssa ongelmia loppuun saakka, mut toi on suoraan sanottuna ihan kauheeta katottavaa, kun isommilla esteillä hevonen vetää päänsä ylös jokasen esteen jälkeen ja hyppää välillä jopa selättömästi. Teillä sujuu kyllä hyvin muuten omaan silmään, mut mä en pystyis laittaan tommosta videota nettiin. Ehkä sun mielestä meno on ihan ok, mutta luulenpa, että en oo ainoo joka miettii että mitä hittoa. Enkä sano tätä mitenkään pahalla, ratsastat muuten hyvin ja Gee toimii kivasti, mutta mun mielestä sun ei pitäisi hypätä isompia esteitä, jos myötäys ei pelaa. Ei oo kivaa kateltavaa ja hevosestakaan ei varmasti tunnu hyvältä. Ja vinkkinä; älä päästä Geetä liian aikasin kiihdyttään esteelle, muuten tulee huonoja paikkoja :) Ehkä noin 2-3 laukka-askelta ennen voi hieman päästää, mut ei aikasemmin! :) Ja sulla on valmentajat, jotka tietää paremmin kun minä, mut mielipide on vapaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan niin mun kuin ihan hevosen omistajanki puolesta kokeilemaan ja näyttämään miten pitäisi mennä! ;) Gee ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ja etenkin koko viime talvi oli meille tosi hankala.. Suurimmista onglemista ollaan päästy yli mutta onhan tässä koko ajan kehitettävää! Mun myötämiseen ollaan keskitytty tosi paljon ja on se aikaisempaan verrattuna myöskin parantunut.. Mutta tosiaan tervetuloa vain kokeilemaan niin katsotaan suorituisitko itse paremmin :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016