BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


25. kesäkuuta 2015

Anna Kärkkäisen estevalmennus

Eilen keskiviikkona osallistuttiin naapuritallin puolelle malja-kentällä pidettävään Anna Kärkkäisen estevalmennukseen. Jotenkin aina yhtä jännittävää osallistua muiden ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin mutta toisaalta myöskin hyvä kuulla välillä täysin ulkopuolisten valmentajien mielipiteitä, sellaisten jotka eivät meitä ennestään tiedä saati näe meidän työskentelyä säännöllisesti viikottain.

Aloiteltiin valmennus esittelyllä, mitä ollaan tehty, minkä tasoisia olemme sekä kerroin aikaisemmista ongelmista ja mikä on tällä hetkellä vaikeaa ja haastavaa. Verryteltiin hevoset suht itsenäisesti jonka jälkeen lähdimme tulemaan samantyylistä tehtävää kuin mitä edellisessä Kaisan valmennuksessa. Uralta väistö kohti keskihalkaisijaa, suoristus ja ravipuomit, samaa tultiin kummastakin suunnasta. Melko pian puomien jälkeen aloiteltiin tulemaan 5 askeleen pysty-pysty linjaa josta kaarre vasemmalle, ristikko ja tiukempi kaarre oikealla ja sama linja toiseen suuntaan.  Heti ensinmäisen kierroksen jälkeen Annan kommentti olikin,että ei kyllä mikään helppo hevonen.


Gee oli valmennuksen alussa todella vahvan tuntuinen eikä minkäänlaiset pidätteet tuntuneet menevän läpi. Melko pian siirryttiin hyppäämään rataa joka koostui kahdesta linjasta, sarjasta sekä yhdestä yksittäisestä pystystä. Ensimmäinen rata meni melkoisen vauhdikkaasti ja saatiinkin tulla heti samantien uudelleen. Ongelmana on ollut se,että laukka kuolee kaarteissa kun lähden liikaa ennakoimaan sitä,että mitä jos gee lähtee. Veto jää päälle enkä pysty ratsastamaan rennosti. Tässä kohtaa Anna huusi,että ratsasta kuin normaalia hevosta ja pyöritä laukkaaa enemmän kaarteissa. Jotenkin kun ongelmat ovat ovat olleet lähinnä siinä,että hevonen tulee vahvaksi ja sinkoo esteille täysin oman päänsä mukaan olen jäänyt ennakoimaan sekä pidättämään aivan liikaa jo kaarteissa ennen esteitä eikä laukka tosiaan pyöri. Eihän Gee enään kaarteissa tai muuten pääse kaahottamaan  vaan juurikin esteitä lähestyessä vauhti kiihtyy. Nyt piti muistaa itse muistaa ratsastaa madollisiman rennolla tuntumalla ja laukata enemmän eteen kaarteissa ja ottaa pidätteet vasta vähän ennen estettä mikäli vauhti lähti kiihtymään ääripäähän. Pieniä asioita joiden pitäisi olla melkeenpä itsestäänselvyyksiä mutta juurikin meidän aikaisempien ongelmien takia helpommin sanottu kuin tehty! Nyt pitäisi vain päästä eroon tuosta jatkuvasta ennakoimisesta.


Lopussa hypättiin muutama eri rata jonka jälkeen toistettiin linja vielä kertaalleen. Meno lähtikin alkuun nähden parantumaan ja saatiin jonkunlainen tolkku siihen tekemiseen ja pystyin itse ratsastamaa sujuvammin sekä rennommin. Pystyin ratsastamaan kaarteissa kunnolla eteen ja gee pysyi suht rauhallisena ja kuuliaisena, sain tuotua sen niihin paikkoihin joihin halusikin eikä se päässyt missään kohtaa kiskomaan oman päänsä mukaan. Onnistuneeseen rataan olikin siis hyvä lopettaa!Loppukommenteiksi Anna tokaisikin,että kivan näköinen hevonen mikä ei missään nimessä ole sieltä helpoimmasta päästä mutta jolla kumminkin ratsastan todella sujuvasti ja hyvin.  Tuo olikin jotenkin todella lohduttava kuulla! Tottahan se on, Glitteri on todella lujatahtoinen ja vahva sille päälle sattuessaan eikä kaikki mene aina niin kuin pitäisi, mitään se ei anna ilmaiseksi!  Juurikin koko viime talvi oli meille todella hankala mutta jatkettiin kumminkin hammasta purren ja  tehtiin töitä vaikeiden asioiden eteen ihan kunnolla. Niinkuin Annakin sanoi,että tälläisten hevosten kanssa sitä juurikin oppii ja niistä pienistäkin onnistumista osaa kyllä iloita!

Tykkäsin kyllä todella paljon Annan valmennustyylistä ja tavasta ilmaista asiat, kaikki tehtiin niin monta kertaa kunnes sujui eikä mitään jätetty puolitiehen ja asiast sanottiin ihan suoraan ja tiukasti niinkuin ne olivatkin. Pistin videolle suoraan musiikin sillä meillä oli valmennuksen ajan korvanapit joten minkäänlaisia kommentteja ei juurikaan videolta kuule. Hurjan iso Marissalle kuvaamisesta!


4 kommenttia:

  1. Millaista oli hypätä no shoutin kanssa ja häiritsikö se mitenkään? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oikeestaan.. alussa tosin tuntu vähän oudolta ja se häiritsi,että koko ajan kuulu puhetta kun muille ratsukoille puhuttiin :D mut siihen tottu nopeesti. Mut muuten tosi kätevä vehje! etenkin kun tuntuu,että vähääkään on tuulisempi ilma tai isompi kenttä ni multa menee puolet valmentajan neuvoista ohi suun niin nyt ei ollut sitä vikaa ;)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016