BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


2. kesäkuuta 2015

Kun kuski unohtaa ratsastaa..

Sunnuntaina suunnattiin kohti  Saloa alue-estekilpailuihin joissa hypättiin tällä kertaa 90cm sekä 100cm luokat. Aikataulu venyi melko tiukille lähtemisen suhteen ja oltiinkin perillä kisapaikalla heti 11 aikaan jolloinka 90cm luokka olikin jo ehtinyt alkamaan joten radankävely jäikin tällä kertaa multa kokonaan välistä.. Onneksi olin vasta luokan loppupäässä joten ehdin kisapaikalle tultaessa katsoa tarpeeksi monta ratsukkoa ja opetella radan! Rata olikin mukava ja simppeli joka painui mieleen helposti vaikken sitä ehtinytkään kävelemään. Arvostelultaan luokka oli 367.1 (A2/A2) eli uusinta jatkui heti perään.

Radan opettelun jälkeen suunnattiin nopsaan laittamaan Gee kuntoon ja kohti verkkaa. Meinasi pieni paniikki iskeä,että ehditäänkö verryttelemään kunnolla ennen omaa vuoroa.. Mikään ei ole kauheampaa kuin kiire kisapaikalla, silloin ei mikään kyllä sitten suju! Loppujenlopuksi kumminkin ehdittiinkin verkkaamaan hyvin ennen omaa vuoroa ja aikaa jäi jopa odotteluunkin. Verkassa Gee oli oikeastaan todella kivan oloinen, kuunteli, keskittyi ja teki hyviä hyppyjä! Omaa vuoroa jäätiinkin odottelemaan suht positiivisin mielin.



Rata alkoikin oikeastaan suht sujuvasti ja Gee tuntui edelleen kuuliaiselta ja pystyin ratsastamaan tarvittaessa eteen sekä ottamaan takaisin ilman,että gee olisi kiskonut oman päänsä mukaan kohti esteitä. Parille esteelle jäin vähän liikaa varmistelemaan,että mitä jos gee ampaisiee sittenkin ja paikat osuivat vähän pohjaan.. etenkin 5 esteelle paikka osui ihan juureen josta Gee pomppasi kiltisti yli.. 6 esteelle kaarsin aavistuksen liian aikaisin ja jäin vain liikaa luottamaan ja odottamaan Geen menevän yli ja jalka oli kokonaan irti.. Gee tietenkin kielsi mutta päästiin toisella kertaa yli. Jotenkin tämän ensimmäisen kiellon jälkeen tulin itse kauhean hätäiseksi enkä osannut tehdä minkäänlaisia päätöksiä.. jäin liikaa stressaamaan ja miettimään,että mitä jos kielletään uudelleen ja pasmat menivät totaalisen sekaisin. Kohti viimeistä estettä iski hätä, en nähnyt paikkaa enkä osannut päättää ratsastanko eteen vai otanko takaisin ja tietysti kiellettiin pihalle viimeiselle esteelle.



Ärsytti ja turhautti radan jälkeen omat virheet.. Hevonen kun kumminkin tuntui hyvältä niin tietysti kuski tyrii. Jäin kumminkin odottamaan seuraavaa luokkaa sillä fiiliksellä,että edellisen luokan virheet korjataa. Ensinmäisen luokan jälkeen olikin noin reilu tunnin mittainen tauko kun 90cm luokan jälkeen oli yksi luokka välissä ennen meidän metrin luokan alkua. Hevoset pääsivätkin siksi aikaa takaisin autoon odottelemaan ja syömään.



100cm luokka oli myöskin sama arvostelultaan kuin edellinen ja oikeastaan myöskin todella simppeli sekä mukavanoloinen looginen rata. Radankävelyn jälkeen suunnattiin rauhassa varustamaam gee jonka jälkeen ehdittiin hyvin verkata. Verryttelyssä keventelin ja otin vain muutamat hyvät hypyt kummastakin suunnasta verkkaesteille jonka jälkeen jäätiin odottelemaan omaa vuoroa. Verkassa Gee oli todella hyvän tuntuinen ja saatiin sujuvia hyviä lähestymisiä esteille ja gee oli hyvin kuulolla. Rata tyssäsikin toiselle esteelle johon tuli kielto.. sama typerä ratsastajan vika mikä edellisessäkin luokassa, oletin geen menevän ja jalka oli irti. Noh matka jatkui ja pieni apinanraivo puski esiin mutta hiipui kumminkin 6 esteelle.. Jo kaarteesta lähdin liikaa säätämään ja samassa Gee kyttäämään estettä ja teki stopit jo reilusti ennen estettä. Päivän saldona siis kaksi hylättyä rataa täysin kuskin typerien virheiden takia.. 

Ensinmäistä kertaa varmaan ikinä hylkyjen jälkeen mieli oli kumminkin suht positiivinen.. Tai siis eihän tietystikkään kisoista lähdetty todellakaan positiivisin fiiliksin pois jos tulos oli kaksi hylättyä rataa mutta nyt Gee olisi hypännyt jos en olisi itse tyrinyt kumpaakin rataa. Viime vuonna ongelmat olivat lähinnä siinä,että Gee korjasi hankalat tilanteet kaahaamalla eikä hevosesta ottanut selvää hyppääkö vaiko kieltääkö eikä selässä pystynyt tekemään muuta kuin toivoa parasta, nyt kyse oli vain ja ainoastaan siitä,että kuski unohti ratsastaa.  Lähinnä siis jäi harmittamaan ja suututtumaan ihan suunnattomasti miten itse ratsastinkaan niin huonosti ja toistin samat virheet myöskin jälkinmäisessä luokassa, lamaannuin totaalisesti.. Jään aina jotenkin ihan liikaa miettimään ja ennakoimaan tilanteita ja tulen liian hätäiseksi jonka vuoksi kaikki aina menee plörinäksi.. Noh onneksi tässä on vielä koko kesä aikaa ja kisoja tulee koko ajan lisää, kokemusta rikkaampana taas lähdettiin pois ja nyt jäädään treenaamaan ja tahkomaan kuskin typerät virheet pois! 
























2 kommenttia:

  1. Voin kyllä niin samaistua tähän postaukseen! :D Viime vuonna olin juurikin Salossa ekoissa aluekisoissani Salo Horse Showssa Kaapon kanssa, ja verkka sujui niin hyvin, että lähdin huoletta radalle. No, kiellettiin heti toiselta esteeltä ulos... Vitsit että mua harmitti sen jälkeen!
    Mutta tsemppiä teille jatkoon, ootte kehittynyt paljon! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016