BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


24. lokakuuta 2015

Ypäjä // Horze Autumn Show

Viikko takaperin perjantaina suunnattiin Glitterin kanssa reissuun kun lähdettiin koko viikonlopuksi Ypäjälle Team Eurohorsesin järjestämiin kilpailuihin. Perjantaina herätyskello soi jo 7 aikoihin ja hevosen selässä olin jo heti 8 jälkeen. Päätin liikuttaa Glitterin vielä mielummin kotona ennen lähtöä kuin illalla Ypäjällä jottei päivä venyisi sen vuoksi yöhön asti. Olin jo edellisenä iltana ehtinyt onneksi pakata kaikki tavarat valmiiksi joten Geen liikutuksen jälkeen ehdin käydä vielä kaupassa sekä kotona syömässä ja samassa hakemassa vielä loput tavarat mukaan. Takaisin tallille lähdin 12 aikoihin jolloin koukkasin myös Marisan matkan varrelta kyytiin ja suunnattiin tallille laittamaan vielä hevonen lähtövalmiiksi. Meidän kyyti saapui yhden aikoihin jolloin lastattiin hevonen ja heitettiin tavarat autoon. Jestas sitä tavaran paljoutta mikä meiltä mukaan lähtikään.. tästä huolimatta tuntui,että olin varmaan unohtanut vähintäänkin puolet tavaroista :D Perillä Ypäjällä oltiin heti kahden jälkeen jolloin vietiin hevoset karsinoihin ja purettiin tavarat, tämän jälkeen suuntasimmekin pikimmiten rakentamaan perjantai päivän warm up luokkien rataa. Kun rata oli rakennettu käytiin syömässä ja palattiin takaisin opistohallille jossa kilpailut alkoivat viideltä.

Kuvat: Marisa Heinonen 
Perjantain osalta kilpailut sujuivat nopeaan tahtiin ja päästiin jo ennen kahdeksaa rakentamaan tulevan lauantai päivän rataa! Kun rata oli saatu valmiiksi käytiin iltaruokkimassa hevoset jonka jälkeen käytiin viemässä tavarat asuntolalle ja suunnattiin myöskin itse syömään sekä istumaan hetkeksi iltaa!

Lauantaina herätyskello soi 6 aikaan jolloin lähdettiin ruokkimaan hevoset ja jonka jälkeen
suunnattiin myös itse melko pian aamupalalle. Meidän metrin luokka alkoi vasta 9.50 joten aamupalan jälkeen ehdin käydä rauhassa vaihtamassa kisavaatteet päälle, harjata hevosen valmiiksi sekä katsoa myös jonkun aikaa kisoja. Kun 90cm luokka loppui käytiin rakentamassa ja kävelemässä metrin luokka. Olin vasta luokan toiseksi viimeinen lähtijä joten tässä vaiheessa aikaa oli vähän liiaksiinkin. Katsoin jonkun aikaa kisoja jonka jälkeen suuntasin varustamaan Geen ja jäätiin kävelemään sekä ravailemaan kentälle ennen verryttelyyn pääsemistä.


Verkassa tein paljon temponvaihteluita ja pyrin pitämään hevosen koko ajan aktiivisena. Gee tuntui oikeastaan aika hyvältä, sain ratsastettua sen ohjan ja pohkeen väliin ja tuotua verkkaesteille juuri niihin paikkoihin joihin halusinkin.  Itse rata oli  mukavan oloinen ja suht simppeli, arvotelultaan 367.1. Alkurata sujui suht sujuvasti ilman mitään sen suurempia ongelmia mutta pakka hajosi käsiin 5  esteelle.. Neloselta vitos esteelle oli 6 askeleen linja jonka välissä mulle tuli jostain ihmeen syystä kauhea paniikki lähteä ratsatmaan eteen jälkimmäiselle esteelle, totaalinen  tyhmä paniikki ja ajatuskatkos.. Noh Gee ajautui aivan pohjaan josta lähti kimpoamaan hyppyyn.. Yksikin epäonnistuminen radalla ja multa katoaa ajatus koko touhuun aivan totaalisesti, lamaannun enkä kykenä kasaamaan ajatuksia ja pakkaa takasin kasaan. Tässä kohtaa jos multa olisi jotain kysytty en olisi tienny kyllä kuusta enkä maasta yhtään mitään. Linjan jälkeen tuli todella pian kaarteen jälkeen pysty johon tietenkin otettiin kielto.. 7 esteen yli päästiin mutta viimeiselle esteelle sarjan a-osalta sitten kiellettiin pihalle. Eipä mennyt ihan niin kuin oltiin suunniteltu.. Vähän kauhulla odottelen tulevaa talvea jolloin kilpailusta tulee taukoa, tarvitsen vain niin paljon toistoa ja ratoja alle.. Niin,että opin ratsastamaan kisoissa täysin samalla lailla yhtä rennosti kuin mitä valmennukissakin ilman,että jännitys vie valtaa.


Kun olin saanut hoidettua hevosen pois kävin syömässä jonka jälkeen suuntasin radalle töihin. Viimeinen luokka loppui vasta lähemmäs 9 jonka jälkeen rakennettiin vielä seuraavan päivän rata.. Hallilta päästiin lähtemään pois vasta 10 aikoihin jonka jälkeen suuntasinkin pikimmiten syömään ja nukkumaan. En muista milloinkohan viimeksi olisi väsyttänyt noin paljon, sänkyyn mentäessä uni tuli kyllä samantien.

Sunnuntaina aamu sujui miltein samaan tyyliin kuin mitä lauantainakin, herätys kuudelta jonka jälkeen käytiin ruokkimassa hevoset josta suunnattiin aamupalalle. Metrin luokka alkoi samaan aikaan kuin mitä myös lauantaina. Rakennettiin rata ja käveltiin se rauhassa jonka jälkeen kävin varustamassa Geen ja suunnattiin verkkaan. Nyt Gee tuntui alusta alkaen paljon paremmalta kuin mitä edellispäivänä. Verryttelyssä tein taas jälleen paljon temponvaihteluita ja tällä kertaa otin vain parit hyvät hypyt esteille jonka pohjalta jäätiin odottamaan suht positiivisin mielin toisin kylläkin myös ehkä vähän kauhun alaisin fiiliksin edellispäivän
jäljiltä :D Hyvin alkoi tämäkin rata, ensimmäiselle esteelle kielto.. Yksinkertaisesti vain unodin ratsastaa. Tuon kiellon jälkeen kakkoselle ajauduttiin aika pohjaan mutta sitä lukuunottamatta loppurat olia kin ihan suht sujuva eikä mulla tullut missään kohtaan sitä vaihetta,että olisin lähtenyt hätiköimään ja säheltämään . Linjan ensinmäiseltä lähti puomi mukaan ja saatiin yksi vp ylitetystä enimmäisajasta eli kaikenkaikkiaan yhteensä 9vp. Kaikenkaikkiaaan ainakin työvoitto edelliseen päivään nähden ja nyt muistin jopa ratsastaa loppuun saakka ! Olisihan todellakin voinut paremminkin mennä mutta positiivista nyt ainakin se,että kahdella hylsyllä ei tarvinnut lähteä kotiin ja se,että virheet johtuivat vain ja ainoastaan kuskin hätiköinneistä, eiköhän tää taas tästä!



Kun olin saanut hoidettua hevosen pois ja pakattua vähän  tavaroita valmiiksi suuntasin jälleen loppupäiväksi radalle töihin. Oltiin radalla noin ilta kuuteen asti jonka jälkeen lähdimme pikkuhiljaa pakkaamaan loput tavarat ja lastaamaan hevoset autoon ja ajelemaan kohti Turkua. Melkoisen rankka viikonloppu kaikenkaikkiiaan mutta samalla kumminkin äärimmäisen hauska ja kiva reissu!


Tällä kertaa tulikin vähän tavallista pitempi kisaselostus-postaus mutta toivottavasti siitä huolimatta jaksoitte lukea loppuun saakka! Tällä viikolla ollaan otettukkin Geen kanssa vähän rennommin, maastoiltu ja pelailtu jalkapalloa. Huomenna sunnuntaina suuntaankin itse kohti Helsinkiä kun ollaan lähdössä katsomaan HIHS:iä!


Oletteko te jo olleet HIHS:issä? Kuinka moni teistä on paikalla myös sunnuntaina? :)

5 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus! Ja toi oli sinänsä hyvä et virheet tapahtu ekana päivänä et seuraavana päivänä oli mahollisuus korjata ne :) Ja kantapään kautta oppii parhaiten nii eiköhän tä tästä viel ala sujumaan!

    VastaaPoista
  2. Kielloista huolimatta radat näytti musta paljon paremmilta kuin kesällä, hevonen oli selvästi hallussa eikä viskonut päätään niin paljoo. :) ratarutiinia vaan, niin hyvä siitä tulee. :) mulla on vähän samaa ongelmaa, että oma pää pitäisi saada paremmin kasaan. hevonen on suht kokematon (hypätty n. vuosi) ja ollaan nyt noustu 100cm luokkiin. 90cm radat on yleensä tosi sujuvia, mutta kun esteet nousee metriin niin alan pelkäämään epäonnistuvani ja tuovani hevoselle huonoja kokemuksia, jolloin ajatus katoaa touhusta täysin. Mutta eiköhän tästäkin rutiinin kertyessä selvitä, treeniä vaan.. :)

    othellov.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon kivasta kommentista! :) kohtalokaveri, sama juttu,että heti kun esteet nousee pelkään epäonnistuvan jolloin ajatus koko touhusta häviää.. Rutiinia tosiaan vaan lisää ja itselle paremmat kisahermot niin eiköhän tää tästä pikkuhiljaa. Tsemppiä myös sulle! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016