BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


20. heinäkuuta 2012

Huonosta alusta huolimatta parempi loppu!

Pahoittelut tämänkin postauksen viivästymistä, videoissa vaan kesti niin helkutin kauvan ladata...
Keskiviikkona omistaja tuli pitämään istunta painotteisemman tasaisen tunnin. Päätettiin olla hyppäämättä ettei tulee liikaa hyppäämistä tällä viikolla kun lauantaina kisat.  Tasainen istuntapainotteinen tunti tuli kyllä tarpeeseen!  Alkutunnista tosiaan tuntui,ettei mikään suju ja hommasta ei tule mitään. Hevonen vain juoksi avuilta ja itsellä oli keskittyminen hukassa. Keskityttiin tunnin ajan siihen,että hevosen takapää tulee kunnolla alle ja se kantaa itsensä. Aluksi jäätiin kummassakin suunnassa keskelle ympyrälle työstämään harjoitusravissa sekä laukassa. Diva tuntui kipittävän alta ja itse en osannut tällä kertaa yhtään istua sen harjoitusravissa. Ulko-käsi ei pysynyt kunnolla kyljessä kiinni, otin satulan vierestä martingaalista kiinni jotta ulko-käsi pysyisi paremmin vakaana ja kyljessä kiinni. Homma alkoi pikkuhiljaa pelittämään hiaman paremmin. Laukassa Diva ei vieläkään ollut rennon tuntuinen vaan kyttäili ympärilleen, loppuun kumminkin oli parempi ja keskittyi paremmin kunhan itse muisti jatkaa vain eteen ratsastamista. Oikea oli meille koko tunnin aikana hankalempi kierros, myös laukassa, tuntui että ulko-kylki ei pysy sitten millään paikallaan ja hevonen vain kipittää alta. 

Käveltiin hetken aikaa jonka jälkeen jatkettiin aluksi vasemmassa kierroksessa loivaa kiemurauraa jossa oli kaksi puomia. Puomien jälkeen jatkettiin suoraa ja pitkällä sivulla väistätettiin vasemmalle. Pikkuhiljaa jatketiiin kiemuraura harjoitusravissa jonka jälkeen siirtyminen ja väistö käynnissä. Kiemuraura alkoi sujua pikkuhiljaa paremmin ja paremmin, pidätteet menivät läpi ja vauhti oli säädeltävissä , hevonen likkui rentona ja asettui hyvin. Samaa tehtiin toiseen suuntaan jossa Diva tuntui entistä paremmalta. Tämän jälkeen jatkettiin harjoitusravissa koko uraa oikaisten aina keskihalkaisijalta. Diva oli kyllä  niin hieno, vitsit mitä liikkeitä siltä irtosi keskihalkaisijalta kun osasi vain itse kunnolla pyytää, ihan super!!  Takapää oli kunnolla alla ja teki töitä ja hevonen kantoi itsensä hyvin. Näytettiin kuulema ihan kouluratsukolta! :D  Lopussa toisella pitkällä sivulla nostetiin joka toinen kierros myötälaukka ja vastalaukka. Itse olin tässä hiaman hätäinen, tämäkin kumminkin parani loppuakohden johon oli hyvä lopettaa! Loppuravit kumpaankin suuntaan eteen-alas.Lopputunnista jäi kyllä todella hyvä fiilis, oli diva vaan niin hieno! 

Juuri silloin kun hevonen liikkui nätisti lopputunnista niin silloin ei ole kuvaajaa :D kiitos kumminkin Lenskulle kuvaamisesta! :))

Huomenna harkkakisat, palaillaan viikonloppuna kisapostauksen merkeissä!

7 kommenttia:

  1. sulla ei oo kyllä yhtään kantapäät linjassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas kummaa kun ei mulle tunnin aikan jaloista mainittu, saattaa olla ettei ihan linjassa olekkaan.

      Poista
  2. Vaiha edellinen banneri takasin! =((

    VastaaPoista
  3. Kivasti näytti menevän, hienot! :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymille jonka kommenttia ei tässä näy: jos on tarve lähteä arvostelemaan tee se edes nimelläsi ;) ihme käsitys hyppimisestä ja pomppimisesta ja niinkuin tekstissäkin lukee alkutunti ei mennyt ihan nappiin. ja mistä sinä tuon hevosen hyppäämisistä tiedät, korkeintaan 1x tai 2x viikossa jos joskus edes sitäkään!

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016