BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


12. heinäkuuta 2012

Eilisen estetunti!

Eilen keskiviikkona päästiin Divan kanssa hyppäämään. Mentiin maneesiin kun aammulla oli satanut sen verran vettä,että kenttä oli kamalassa kunnossa.Verkassa keskityttiin eiryisesti ulkoapuihin, että itsellä pysyy se ulko kylki kiinni ja,että avut menevät läpi myös kulmissa. Laukassa tehtiin pääty-ympyröitä ja laukattiin isompaa laukkaa koko uraa. Verkkojen jälkeen jäätiin toiseen päätyyn työskentelemään ympyrälle missä oli kavaletti. Tultiin sitä kummastakin suunnasta. Vasen oli meille helpompi kierros , ja kun vauhdin sai säädeltyä sopivaksi alkoi homma pelaamaan. Oikeassa kierroksessa hevonen valui hiaman sisälle eikä ollut niin hyvä kuin toiseen suuntaan, parani kumminkin loppuun päin.  Aloitettiin hyppääminen pienillä pystyillä jotka olivat toisessa päädyssä, niistä jatkettiin toiseen päätyyn loivankiemura-uran mallisesti, jossa vaihdettin lävistäjän kautta laukka ja sama homma toisee suuntaan. 


Jälleen vasemmassa homma toimi paremmin, oikeassa jäin itse veksalaamaan sisäohjan kanssa ja hevonen pääsi livahtamaan ulkoavuilta, alussa vauhti kiihtyi esteen jälkeen ja oli hankalempi saada hevonen takaisin ja vaihtamaan kulmassa laukka rauhallisesti. Lävistäjällä otettiin siirtymiset käyntiin josta uusi laukka. Homma alkoi pelaamaan loppuakohden paremmin. Ja lopussa tulikin hyvin, esteen jälkeen sain hyvin hevosen kontrolliin ja saatiin vaihdettua laukat hyvin rauhassa! 

Vaihdettiin seuraavaksi tehtävää. Aluksi tultiin vasemmassa laukassa päädyssä oleva kavaletti josta jatkettiin kokorataleikkaa pitkällä lähestymisellä pystylle, pystyn jälkeen jatkettiin päädystä alaspäin kokorataleikkaa toiselle pystylle. Multa meni kyllä tehtävä pari kertaa ohi kun en oikeen muistanut/heti tajunnut kääntää  :D Alku tultiin oikein mutta jälkimmäisen esteen jälkeen käänsikin tuolle alkutunnin tehtävälle eli en jatkanut suoraan vaan tein sitä loivaa kiemurauraa XD Kun vihdoin päästiin tulemaan tehtävä oikein ja pari kertaa sitä tultiin alkoi sujumana ihan kivasti. Esteitä hiaman nostettiin ja tultiin uusiksi. Ekalle pystylle Diva pääsi muutaman kerran livahtamaan kun itse hiaman epäröin eikä jalka ollut kiinni. Tultiin uusiksi jolloin muistin pitää jalan loppuun asti kiiini, lopetettiin siihen kun saatiin hyvät hypyt loppuun, Diva oli hieno! Loppuravien jälkeen käytiin vielä maastopolulla käppäilemässä loppukäynnit. Kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis tunnista, loppuun Diva olikin todella hyvän oloinen ja rauhallinen.  Videolta tehtävät näkyvät paremmin. Lataan videon tänne perässä, kunhan klipit ovat vain tallentuneet! :)


Ens viikon lauantaina onkin TR:n puolella harkkakisat joihin ilmottauduttiin Divan kanssa 70cm luokkaan, 25pv ois naapuritallin puolella myöskin harkkakisat joihin luultavasti mennään hyppäämään 80cm. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016