BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


5. heinäkuuta 2012

toivepostaus ~ kehittyminen

 Sain toivepostaus idean jossa minun pyydettiin kirjoittavan kehityksestäni ratsastajana sekä millä talleilla olen oppinut eniten. Tänään tylsän päivän kunniaksi päätin tämän  toteuttaa, toivottavasti postaus on mieleinen! :)

.  Aloitin ratsastuksen Metsäkylässä ja talli olikin silloin paras mahdollinen paikka aloittaa, kiltit hyvät  hevoset , hyvä  ilmapiiri sekä opetus oli hyvää, siellä opin todella paljon ja kaiken oleellisen.Monen vuoden jälkeen olin kumminkin tullut Metsäkylässä siihen pisteeseen ,että  tunnit eikä hevoset enään opettaneet minua,junnasin  vain paikallaa eikä kehittymistä enään tapahtunut  Seuraavaksi vaihdoin tallia Artukaisiin Turun ratsastajien puolelle jossa kävin kerran viikossa estepainotteisella tunnilla yli vuoden verran. TR:n puolella pääsin hyppäämään enemmän ja erillaisempia tehtäviä mitä olin ennen hypännyt.


Metsäkylässä käydessäni estetunneilla, korkeudet pysyvät yleensä korkeimmillan 60cm nurkilla. Esteistuntani  ei ollut kovin kummoinen, jäin paljon hypyissä jälkeen enkä päässyt kädellä mukaan.


TR:n tunti ajoista ei ole kamalsti kuvia, istutani oli kumminkin jonkun verran parantunut ja oppisin myötäämään  paremmin. Esteistunatani näytti siltä,etää nousen vain ylöspäin suorana ja käsi menee hiaman eteen.



  Tuona aikana kävin siis vain kerran viikossa artukaisissa tunnilla.Kerkisin käydä ratsastuskoulun tunneilla noin vuoden verran kun naapuritalliin perustettiin ratsastuskoulu Pedant. Varasin irtotunnin ja menin kokeilemaan. Ekalla tunnilla pääsin hyppäämään Kossulla. Jo ekalla tunnilla pääsin hyppäämään korekampaa kuin mitä aiakaisemmin olin hypännyt. Jälikäteen kun nyt katsoin videoita alkuaijoilta kun olin aloittanut Pedantissa, ei meno suoraansanoen ollut kovin hyvännäköistä :D En päässyt hyppyihin kunnolla mukaan ja jäin suuhun kiinni. Pedantin aikana kumminkin oppisin enemmän mitä missään muissa ratsastuskouluissa olen koskaan oppinut. Pääsin ratsastamaan erilaisilla todella tasokkailla hevosilla jotka opettivat ratsastajia ,opetus oli hyvää ja ryhmäkoot olivat pienet jote aikaa jäi hyppäämiselle enemmän ja jokaiseen ratsastajaan kiinnitettiin yhtä paljon huomiota. Eniten pidin Pedantissa siitä,että tehtävät tehtiin juurikin niin monta kertaa uudestaan kunnes alkoi sujumaan!


Viime syksynä aloitin Pedanissa kahdella tunnilla, pääsin viikottain hyppäämään kaksi kertaa viikossa, ja näin ollen kehittymään useammin.  Ylhäällä video kun hyppäsin Ellillä ensimmäistä kertaa, esteet tuntuivat silloin suurilta ja itse en osannut katsoa paikkoja taikka päässyt kunnolla hyppyihin mukaan. Tuolta tunnilta tipuinkin Elliltä kun se pukitti esteen jälkeen mut alas silloin tasapainonikin oli puolet nykyistä huonompi. Sen jälkeen en pariin kuukauteen Ellillä mennytkään. Vasta parin kuukauden jälkeen mulle oli laitettu  taas Elli, esteet olivat suunnilleen samoissa korkeuksissa kuin edellisellä kerralla mutta eivät tuntuneet läheskään yhtä isoilta sillä olin sen korkuisia jo monesti päässyt hyppäämään.



Viimesyksynä löysin itselleni myös vuokrahevosen,Simpsonin. Simpson oli vielä melko nuri eikä ollut tosiaan kovin helppo hevonen. Yhteinen sävel kumminkin löytyi pikkuhiljaa ja homma alkoi pelittämään ajan kanssa. Loppupuolella päästiin S:n kanssa hyppäämään tehtäviä  ja hiaman korkeempia esteitä josta alkuaikoina ei olisi kyllä tullut yhtikäs mitään. Harmittaa,että hevonen myytiin toiselle tallille, olisi ollut kiva jatkaa hevosen kanssa vielä yhteistyötä ja nähdä miten edistyä vielä.






Alkuaikoina menin paljon Kossun kanssa. Ylhäällä olevassa videossa paikat olivat hiaman hakusessa, linojen välit tuliat liian hitaasti taikka en päässyt kunnolla mukaan. 



 eka 90cm 
Näissä kahdessa videossa on puolivuotta eroa. Puolessa vuodessa esteistuntani oli kerinnyt kehittyä paremmaksi, en jäänyt hypyissä jälkeen ja pääsin kädelläkin mukaan jo  paremmin, sekä pääsin hyppäämään enemmän korkeampia esteitä ja osasin hahmottaa paikat jo paremmin. Toki hevoset antoivat paljon virheitä myöskin anteeksi, mutta pedantissa pääsi kyllä kehittymään hyvillä opetusmestareilla.




Ylemmässä videossa taisin hypätä Mummolla toista kertaa. Hevonen oli mulle uusi ja vauhti ei ollut paikkapaikoin oikein kontrollissa. Kumminkin Mummonkin kanssa yhteinen sävel alkoi pikkuhiljaa löytymään ja meno näyttämään paremmalta ja hillitymmältä, oli Mummo vaan mukava peli!  Alempi video melko Pedantin loppupuolelta.  


Oli todella harmi, että Pedantin toiminta loppui. Kumminkin kun itsellä ei oman hevosen ylläpitämiseen tällä hetkellä riitä rahat, niin Pedantissa pääsi joka viikko hyppäämään 2x tasokkaille tunneille.

Tällä hetkellä mulla on motivaatio ratsastuksen suhteen  korkealla, tahdon päästä valmentautumaan enemmän ja enemmän ja oppimaan vielä uutta!   Nyt tyydyn vuokrahevoseen ja Divan kanssa treenailuun! Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja toivottavasti  oon joku päivä vielä onnellinen hevosenomistaja! 



2 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016