BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. heinäkuuta 2012

Aamun hyppelöt

 Suuntasin tänään aamupäivästä tallille kun omistja tuli pitämään tuntia. Täksi päiväksi oli luvattu lämmintä joten ajateltiin,että parempi pitää tunti kun ei ole niin kuuma.  Kentälle tosin porotti jo 10 aikoihin aurinko ja oli todella lämmin.  Treenattiin tunnilla aika paljon erilaisia tehtäviä, jumppasarjaa, teiden ratsastusta ja linjoja.


Verkassa tultiin laukassa kummastakin suunnasta ympyrällä päädyssä olevaa yksittäistä puomia. 
Diva oli hiaman hätäisen oloinen eikä malttanut odottaa mutta parani loppuun kun ulkoavut menivät kunnolla läpi. Verkkojen jälkeen aloitettiin tulemaan jumppasarjaa  jossa lopussa oli okseri. Pari ensimmäistä kertaa itse jäin hiaman jälkeen mutta muutaman kerran uusiksi tultua kun päästin jyvälle sujui jo paremmin. Alussakun kevensi istuntaa, pysyi kevyessäistunnassa sekä piti käden hiljaa ja jalat kiinni hevonen hoiti loput.Lopussa olevaa okseria nostettiin muutamien kertojen jälkeen ja oli lopussa about metrin paikkeilla. Pitäisi enemmän päästä hyppään jumppasarjan tyyppsiä tehtäviä, hyvää treeniä niin hevoselle kuin kuskillekkin. Seuraavaksi tultiin pari kertaa pystyä missä oli puomi edessä siitä jatkettiin kaaren kautta vasemmalle josta  linja 6asekeleella. Aluksi lähdin liikaa nyppimään linjan välissä tultiin peräjälkeen uudestaan  ja linajan ekalle esteelle kuin antoi tulla hyvin ja piti käden hiljaa niin päästiin linja sujuvasti. Käveltiin hetki jonka jälkeen aloitettiin tulemaan rataa:



Jokseenkin tuohon tyyliin, kamala mikä sekasorto, en osannut hahmottaa paintilla tota radan piirtäsmistä mutta koittakaa saada selvää :D

Eli aloitettiin pystyllä josta jatkettiin esteiden takaa tuolle puomi- pystylle- sen jälkeen 6askeleen linja > vesilankku>jumppasarjan välistä  ja pitkällä sivulla oleva ristikko linja jossa välit mentiin 5askeleella > jumppasarja josta käännettiin päädyn kautta kapealle pystyesteelle >sekä kapean jälkeen viimeiseski pysty.

Ensimmäisellä kerralla vauhti lähti kiihtymään esteiden jälkeen pikkasen lujaksi ja jäin jossain kohti nyppimään ja säätelemään vauhtia olisi pitänyt vain antaa mennä.. ristikkolinjalla tultiin välit varmaan 4 vaikka tarkoitus oli tulla viidellä. Vesilankulle kiellettiin kerran , paikka ei oikein täsmännyt. Käveltiin hetki ja tuliin uusiksi.. Tällä kertaa tulikin paremmin ja hillitymmin, paikat osuivat, diva malttoi odottaa ja tuli hyviä hyppyjä. Loppuun hypättiin vielä  päädyssä olevia vesilankkua sekä vieressä olevaa  pystyä peräkkäin niin ,että jumppasarjan välistä käännettiin ja hypättiin alhaalta ylös päin vesilankku josta käännettiin pystylle. Tässä Diva toimi oikein kivasti , pari kertaa tosin lähti liian kaukan mutta parani loppuakohden.  Loppuun saatiin hyvät hypyt ja lopetettiin siihen. Tunnista jäi kaikenkaikkiaan hyvä fiilis.  Loppuun käppäiltiin vielä maastolenkki ja tallissa heppa pääsi suihkuun!



Pahoittelut paljosta ja sekavasta? tekstimäärästä, ei kulje ajatus nyt kyllä yhtään :D ja vähäisestä kuvamäärästä..en täksi kerraksi saanut ketään kuvaamaan tuntia :/ Huomenna ollaan lähdössä sukuloimaan Kuopioon eli en loppuviikkoon tallille ehdi, näinollen bloginkin puolella on hiljaista pari päiväää..  toivepostauksia koitan jossain määrin toteutella mikäli  teillä on jotain postaustoiveita mielessä! :) Palaillaan kunnolla ens viikolla! 

2 kommenttia:

  1. tee postaus miten oot kehittynyt ratsastajana ja millä eri talleilla oot käynyt ja millä talleilla oot oppinut eniten jne..? :) onko sulla muuten instagram? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo voisin tuon toteuttaa! :) joo on, momoona nimellä löytyy x)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016