BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


21. syyskuuta 2012

Ilta hyppelöt

Tulin vasta äskettäin tallilta kotii, venhäti vähän myöhäiseksi estetreenit. Kannoin maneesista varmaan ennätysajassa puomit pois kun siellä niitten kanssa juoksentelin, oli vähän kiire kun kyyti jo odotti :D 

Tallissa Divalla oli jo iltaruuat kesken kun aloin varustamaan sitä, se vain katteli ihmeissään että siihenkö aikaan joutuu vielä hommiin :D 
hahh ,sen näköinen ettei enää yhtää huvittais :D
Maneesissa oli jo valmiina edelliseltä tunnilta olevat esteet. Verkkailin itsenäisesti kummassakin suunnassa ravissa sekä laukassa. Verkkojen jälkeen aloitettiin tulemaan koko rataleikkaamaisesti olevia puomeja, ensiksi ravipuomit jonka välissä nostettiin laukka ja jatkettiin laukassa seuraavien puomien yli. Jälkimmäiset puomit nostettiin piakkoin ristikoksi ja sama homma jatkui, perään lisättiin vielä toinen puomi linja. Alku tunti meni suoraan sanoen hiukan plörinäksi kun tuntui,ettei hommasta tule mitään.Diva oli hätäisen oloinen eikä pidätteet menneet oikein läpi lisäksi hevonen ei ollut suora puomien välissä.Pari kertaa uusiksi tultua alkoi sujumaan hiaman paremmin. Käveltiin hetki jonka jälkeen tultiin muutaman kerran pitkällä sivulla olevaa suoraa linjaa, alussa oli ensiksi puomit ja puomilta taisi olla 6 askelta okserille. Ihan yllätyin kun Diva malttoikin odottaa tässä todella hyvin ja saatiin väli sujuvalla 6askeleella, tämä tehtävä sujuikin tosi hyvin!

Lopputunnista tultiinkin pientä "rataa" samalla lailla kuin mitä alkutunnista tehtäviä tultiin puomeina.


Tuolleen melkein kahdeksikolla siis tultiin. Ensiksi tuo 6 askeleen suora linja josta kaareva pysty-pysty linja ja viimeiseksi pysty-okseri kaarevalinja. Tätä tultiin pariin otteeseen aina korottaen.  Alussa Diva pääsi ehkä pikkasen kuskaamaan ja homma ei oikein sujunut. Loppuun päin kumminkin parani koko ajan. Itse kun piti kädellä hiaman vastaan ennen estettä ja katsoi paikat hyvin päästiin välit sujuvasti ja homma alkoi pelittämään. Loppuun saatiinkin oikein  hyvät hypyt, paikat täsmäsivät ja vauhti oli kontrollissa, siihen oli tältä päivältä hyvä lopettaa! Loppuravit eteen-alas. Jäi kyllä ainakin lopputunnista hyvä fiilis! :)

Kuvia hyppelöistä ei tällä kertaa ole kun tuo tunti nyt venyi niin myöhäselle etten saanut ketään  enään kuvaamaan :/ Ens viikolla käyn liikuttamassa Divan loppuviikosta, toisena päivänä varmasti mennän puomeja ja toisena tuuppaillaan, parin viikon päästä taas luultavasti luvassa seuraava estetunti.  Palaillaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016